Fyldte courgetter med feta og oliven
FOR MANGE COURGETTER? SE HER!
Her er et forslag:
FYLDTE COURGETTER:
1 courget (ca. 30 cm i længde og det samme i omkreds) til to store portioner (to voksne),
1,5 spiseske olivenolie,
1 mellemstort løg,
250 gram hakket oksekød,
1 stor ss tomatpurékoncentrat,
3 ss smør,
1 dl hvedemel,
2,5 dl mælk,
2,5 ts oksekødsbouillon (helst to slags, godt 1 ts af hver),
10 terninger fetaost,
12 saltede, sorte oliven, der udstenes,
(hvis du har thailandsk rejekoncentrat: 1 knivspids, der smeltes/udblødes),
1 æg,
½ ss oregano,
1 ts rosmarin,
½ ts salvie, der knuses mellem fingrene,
1½ ss stærk peberpuré, jalapeño peber eller lignende ikke-tørt-peber. (Hvis du kun har tørt peber, tror jeg at ½ ts knust, sort peber, eller 1/4 ts piri-piri er godt, noget mindre hvis børn spiser med!)
INGEN salt!
Stegt hakkekød:
- Varm olivenolien i en pande på trin 4 (ud af 6),
- tilsæt det hakkede oksekød og brun det,
- tilsæt det finthakkede løg. Når løget er gennemvarmet,
- tilsættes tomatpuréen og steger med et par minutter.
Hæld dette i en beholder, der kan tåle varmen og stil beholderen til afkøling i koldt vand. Afkøl til håndvarmt.
Fetaterningerne og de sorte oliven hakkes i mindre (ikke for små) stykker.
Ovnen sættes på 200 grader celsius.
'Bechamel'sauce:
- I en gryde smeltes smørret og
- melet tilsættes, mens der røres godt.
- Gryden tages af varmen,
- mælken piskes i lidt efter lidt, så mel/mælkeblandingen ikke klumper og kan hældes. Heri
- tilsættes rejekoncentratet, bouillonen, peberpastaen og krydderierne.
- Stilles til afkøling.
Fyld: Når begge dele er afkølet, blandes de, og ægget piskes i.
Courgetten skrælles og udhules, så hårde kerner fjernes.
Skæres i ca. 9 cm stykker, der stilles i et smørsmurt fad (eller på bagepapir).
I de hule courgetstykker hældes fyldet i.
Bages i ovnen ved 200 grader celsius i ti minutter, derefter ved 175 grader i 45 minutter.
Serveres med små smørstegte kartofler og salat, eller brød (flütes, lyst brød) og salat.
Velbekomme!
Her er et forslag:
FYLDTE COURGETTER:
1 courget (ca. 30 cm i længde og det samme i omkreds) til to store portioner (to voksne),
1,5 spiseske olivenolie,
1 mellemstort løg,
250 gram hakket oksekød,
1 stor ss tomatpurékoncentrat,
3 ss smør,
1 dl hvedemel,
2,5 dl mælk,
2,5 ts oksekødsbouillon (helst to slags, godt 1 ts af hver),
10 terninger fetaost,
12 saltede, sorte oliven, der udstenes,
(hvis du har thailandsk rejekoncentrat: 1 knivspids, der smeltes/udblødes),
1 æg,
½ ss oregano,
1 ts rosmarin,
½ ts salvie, der knuses mellem fingrene,
1½ ss stærk peberpuré, jalapeño peber eller lignende ikke-tørt-peber. (Hvis du kun har tørt peber, tror jeg at ½ ts knust, sort peber, eller 1/4 ts piri-piri er godt, noget mindre hvis børn spiser med!)
INGEN salt!
Stegt hakkekød:
- Varm olivenolien i en pande på trin 4 (ud af 6),
- tilsæt det hakkede oksekød og brun det,
- tilsæt det finthakkede løg. Når løget er gennemvarmet,
- tilsættes tomatpuréen og steger med et par minutter.
Hæld dette i en beholder, der kan tåle varmen og stil beholderen til afkøling i koldt vand. Afkøl til håndvarmt.
Fetaterningerne og de sorte oliven hakkes i mindre (ikke for små) stykker.
Ovnen sættes på 200 grader celsius.
'Bechamel'sauce:
- I en gryde smeltes smørret og
- melet tilsættes, mens der røres godt.
- Gryden tages af varmen,
- mælken piskes i lidt efter lidt, så mel/mælkeblandingen ikke klumper og kan hældes. Heri
- tilsættes rejekoncentratet, bouillonen, peberpastaen og krydderierne.
- Stilles til afkøling.
Fyld: Når begge dele er afkølet, blandes de, og ægget piskes i.
Courgetten skrælles og udhules, så hårde kerner fjernes.
Skæres i ca. 9 cm stykker, der stilles i et smørsmurt fad (eller på bagepapir).
I de hule courgetstykker hældes fyldet i.
Bages i ovnen ved 200 grader celsius i ti minutter, derefter ved 175 grader i 45 minutter.
Serveres med små smørstegte kartofler og salat, eller brød (flütes, lyst brød) og salat.
Velbekomme!