7tilføjet af

Spørgsmål om opsskrifter på måger og andre dyr

Hej
Jeg har en generelt interesse for at smage lidt eksotiske eller specielle dyr.
Er der nogen der har nogle gode opskrifter på måger og andre havfugle. F.eks. skarv. Jeg bor i Grønland og her er mange måger, ligesom i DK, men der er tilsyneladende igen der skyder og spiser dem. Det burde eller kunne lade sig gøre. Jeg søgte på nettet og fandt at der er en bog der hedder Hu-hej Vilde dyr! skrevet af Claus Christensen fra 1999 Gyldendal. Den skulle indeholde nogle opskrifter på svartbag og andre måger. Er der nogen der kender den bog og evt kunne skrive nogle af opskrifterne af til mig. Kan ikke selv skaffe bogen heroppe.
med venlig hilsen Morten, den madnysgerrige
tilføjet af

Kender ikke bogen

Til gengæld kender jeg en jæger som har vovet at invitere mig på mågebryst.
Han spiser det med jævne mellemrum og tilbereder det som vi ellers behandler vildt. Meddelelsen er, at kun brystet anvendes.
Fuglen flåes og parteres alt andet end brystet kasseres. Det/ de brunes og steges 3 kvarter i en grydem med laurbærblade og tranebær, salt og peber. Væden kan være boullion eller vin. Det sidste giver selvsagt en bedre sauce.
tilføjet af

Hej.

..Mågebryst smager rigtig godt!
Opskrifter kan du finde i jæger bøger.
Jeg kan ikke huske hvad den hedder men jeg lånte engang en på biblioteket som kun omhandlede vildtopskrifter.
Alt fra måger, snepper, harer og rådyr og meget meget mere.
Go apetit.
Ps: Marsvin og kanin smager også herligt!
tilføjet af

Mad klubben

Hej der.
Jeg har været medlem af noget vi kaldte " fattigrøvenes fattigklub ",der har jegg lavet mågefrikadeller.Men jeg måtte prøve mig meget frem.Resultat.
Du skal blande mågekødet med bacon og så eller bare røre en almindelig fars af det.Udmærket smag.Men uden bacon kunne jeg ikke lide det.
God fornøjelse.
Drude
tilføjet af

Måger.

Mågen er da rimeligt nem at gå til.
Pluk brysterne ud, og læg dem i mælk ca. et døgn. (brug den billigste mælk du kan få.)
Derefter brunes brysterne godt i lidt margarine.
Når de er fint brune, hælder du lidt vand ved, og lader dem simre en 4 timers tid.
Det er den måde jeg en gang i tidernes morgen har lavet måger på, og de var altså lækre.
Ps. mågerne fangede vi med en ketcher, så der var ikke hagl i dem.
Ville gerne lave det igen, men der er jo ingen der gider at skyde måger, for de er jo trannede. (derfor mælken).
Rigtig god fornøjelse.
tilføjet af

søg

tilføjet af

Måger og Edderfugle

Hej. Prøv: www.sol.dk/opskrifter/samlingen/cat249.html Der er lidt opskrifter på vildt.
tilføjet af

nu er

det jo ikke ligefrem mig der skal bruge opskriferne... du skal nok skrive til debatstarter i stedet!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.