6tilføjet af

Ægtepagt med forbehold

Min kone ønsker at vi får lavet en Ægtepagt sådan at vi deler pension ved en evt. skilsmisse. Jeg har arbejdet næsten 30 år i høj stilling og har derfor sparet meget pension sammen, samt lavet nogle private pensioner også, min kone har arbejdet mindre og har derfor ikke så meget pension. Jeg syntes selvfølgelig at det er fint nok. Meeen for nogle år siden var min kone utro og jeg er derfor lidt på vagt. Kan jeg i en ægtepagt få indført det forbehold, at vi kun deler i det tilfælde at jeg vil skilles (min kone vil siger at hun vil have den i det tilfælde at jeg vil skilles hvis jeg finder en anden) eller f.x. at den er ikke-gældende hvis der er utroskab fra min kones side? Jeg syntes ikke jeg vil give halvdeles af det jeg har sparet sammen til hende og en anden mand, hvis hun finder en anden.
Hilsen
Den trofaste
tilføjet af

Det skal du

have en advokat til at hjælpe dig med.
Såvidt jeg husker, er der altid mulighed for forbehold i en ægtepagt.
tilføjet af

ved skilsmisse

Deles den pension der er oparbejdet i løbet af ægteskabet af den ene eller begge parter, så en ægtepagt for at være sikker på at dele pensionen er helt unødvendig, det sker ganske automatisk ved skilsmisse.
Derimod skal der oprettes en ægtepagt såfremt man ikke ønsker at dele pensionen, men at lave en som du ønsker vil være lidt problematisk da den jo så ikke fungerer begge veje.
tilføjet af

Det tror jeg ikke du har ret i

Det har netop altid været sådan, at pensioner blev dlet i tilfælde af skildsmisse, men det blev ændret pr. 01/01 2009. Nu beholder hver ægtefælle det opsparede beløb.
tilføjet af

Loven siger

tilføjet af

Del pensionen

Der tager du fejl. Der er kommet nye regler - jeg mener de allerede kom i 2007 eller måske først i 2008. Men helt sikkert ikek først i 2009.
Hvis du ikke foretager dig noget, får hver part deres egen pensionsopsparing igm. skilsmisse.
Til trådstarter:
Det lyder alt sammen meget normalt: Manden har større pensionsopsparing end kvinden, fordi manden arbejder mere (udenfor hjemmet) og tjener flest penge, men kvindens ekstraarbejde på hjemmefronten ikke giver løn.
Hvis man ellers har fælles økonomi er det min opfattelse, at det er mest retfærdigt at lade pensionerne indgå i formueopgørelserne - imf. en skilsmisse - således at man deler begge opsparinger. Ligesom man deler alt andet. Uanset hvem der vil skilles. Det skal to til et forhold - både det gode og det dårlige. Hvis en af parterne træffer beslutningen er det jo på grund af et - fælles - sårligt forhold.
Det er altså bare min mening...🙂
tilføjet af

Tak for svarene

Der kommer en advokat ind over og lovgivningen siger nu at man IKKE skal dele. Jeg syntes selvfølgelig at der skal deles i tilfælde af skilsmisse, men da min kone vil have det pga. hun er nervøs for at stå dårligt i tilfælde at JEG kræver skilsmisse/eller bliver alvorlig syg, syntes jeg mit krav er rimeligt. Hvis hun laver noget ved siden af og finder ud af at hun vil skilles, må den nye mand tager over. I tilfælde at jeg bliver alvorligt syg skal hun selvfølgelig have sin andel. I min verden er det ikke nødvendigt at have papirer på alt dette da jeg ikke har tænkt mig at blive skilt, ellers var jeg det nok nu pga. fortidens synder, men jeg er altid parat til at kæmpe for mit ægteskab.
Det skal lige siges at jeg lige har startet ejet firma op og sagt min vellønnede job op efter 30 år, så jeg ville komme slemt på r.... hvis jeg skulle skilles.
Den trofaste
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.