7tilføjet af

Flødeskumsdrømme

Skal vi hoppe over
den slanke linie
skal vi gå til bageren
glemme alle modstande
se på alt i vinduet
alt det dejlige
og døbe dagen om
til flødeskumskagedag....leif 2006
tilføjet af

Undskyld mig

men det er da det ringeste jeg længe har læst. Du har da vidst spist for mange fastelavnsboller!
tilføjet af

nu er dagen idag altså

Pandekagedag,
det står i avisen
kom selv og smag
panden er fundet
frem af gemmer
ægget har slået sig slemt på kanten
af skålen med mælken og melen
det druknede
men sikke en død
vi nød det ihvertfald
med sukker
og sødt marmelade
Bliv ved Glad
guller
tilføjet af

Semla

Det er stadig
Semladag
i Sverige
semla
med flødeskum og marcipancreme....
Tak Guller - !
tilføjet af

marcipancreme uhmmm

Åhh tigger om en opskrift, er en hund efter marcipan -
Be om
guller
tilføjet af

Opskrifter..

Jaaa, kom med nogle opskrifter... :O) EEELSKER flødeskumskager.. :Op
tilføjet af

Opskrift er på vej

Jeg skal bare lokke en ud af en gammel svensk dame på 80 år - det er den bedste på svensk semla, som man kan få. Så kik her ind igen venner. Forhåbentlig får jeg fat i den idag !
gode hilsner leif
tilføjet af

Opskrift med oversættelse

Recept på semlor:
Semlor 15 stycken.
50 gram jäst (1 paket)
100 gram margarin
3 deciliter mjölk.
1/2 tesked salt
1 dl socker
1 ägg
knappt 1 liter vetemjöl
1 tesked kardemumma
Fyllning: 200 g mandelmassa
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
florsocker
Garnering: florsocker
1. Dela sönder jästen.
2. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader.
3. Häll lite av det på jästen och rör om.
4. Häll på resten av mjölken och margarinet.
5. Häll i salt, socker, ägg och kardemumma och nästan allt mjölet.
6. Arbeta ihop allt till en fin deg.
7. Jäs degen i 30 minuter.
8. Baka ut degen till lagom stora bullar.
9. Låt dem jäsa i 30 minuter.
10. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.
11. Skär av locket och fyll bullarna.
Lycka till !

Opskrift på SEMLAR
Semla 15 stk.
50 g gær
100 g margarine
3 dl mælk
½ tsk salt
1 dl sukker
1 æg
ca 1 liter hvedemel
1 tesked kardemumma 1 tsk kardemumme
fyldning: 200 g marcipan 1dl mælk
2 dl piskefløde
flormelis
garnering: flormelis
1. Gæren smules
2. Smelt magarine og hæld i mælken varmes til håndvarmt.
Hæld lidt af det på gæren og rør om.
4. Hæld resten af margarinen og mælken i.
5. Hæld salt, sokker, æg, og kardemumme og næsten alt melet i.
6. Bearbejd alt til en fin dej.
7. Lad dejen hæve i 30 min.
8. Form dejen til boller.
9. Lad bollerne efterhæve i 30 min.
10. Bag bollerne i ovnen 5-10 min i 225-250 grader.
11. Bland fyld af marcipan med mælk, og flormelis.
12. Pisk flødeskummet.
13. Skær toppen af bollerne og tag lidt af indholdet ud og kom fyldet i.
14. Fyld flødeskummet i og læg toppen på.
15. Drys flormelis på toppen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.