Delikatesse: Levende abehjerne!
Opskrift (pris ca. 250,- dkr hvilket er ekstremt dyrt i fx. Indonesien):
En levende abe eller baby-abe hvis man ikke er så sulten spændes fast under bordet som har et specielt hul i midten (se: http://en.wikipedia.org/wiki/Monkey_brain) og man tager så en skarp kniv og cutter den øverst ½ af kraniet af idet hovedet lige stikker op gennem hullet. Så hælder man risvin ned i hovedet, rører rundt og spiser grøden med ske eller suger det op med sugerør (som i Kina) mens abens øjne ruller rundt og den langsomt dør. Det siges at smage lidt som vandkastanier og man behøver lidt ekstra spices + ørepropper mod skrigene siges det. Nogle steder holds sågar konkurrencer i om man har en levende abe efter man har spist op - det er noget med hastigheden såvidt jeg forstår - og man tæller så hvor langt man kan gå i antal levende aber talt fra der hvor man så sætter skallen på igen efter man har spist op.
Videre er her nogle interessante oplysninger omkr. delikatessen "Levende abehjerne" hvis nogen har lyst til at smage denne ret. som efter sigende stadig kan købet i Asien hvis man læser og kigger her og der er billeder af proceduren:
http://maxent.org/ch/monkey_brains.html (intro)
http://maxent.org/ch/monkey_brains_ref.html
Husk at den bedst spises varm - altså ca. ved 37°:
http://maxent.org/ch/monkey_brains_ad.html <- varm i ske her *S*, Yummi, Yummi!
Endnu en go' grund til at besøge:
www.wspa.dk
Velbekomme!
vh.
Buller Nullerbørge.
En levende abe eller baby-abe hvis man ikke er så sulten spændes fast under bordet som har et specielt hul i midten (se: http://en.wikipedia.org/wiki/Monkey_brain) og man tager så en skarp kniv og cutter den øverst ½ af kraniet af idet hovedet lige stikker op gennem hullet. Så hælder man risvin ned i hovedet, rører rundt og spiser grøden med ske eller suger det op med sugerør (som i Kina) mens abens øjne ruller rundt og den langsomt dør. Det siges at smage lidt som vandkastanier og man behøver lidt ekstra spices + ørepropper mod skrigene siges det. Nogle steder holds sågar konkurrencer i om man har en levende abe efter man har spist op - det er noget med hastigheden såvidt jeg forstår - og man tæller så hvor langt man kan gå i antal levende aber talt fra der hvor man så sætter skallen på igen efter man har spist op.
Videre er her nogle interessante oplysninger omkr. delikatessen "Levende abehjerne" hvis nogen har lyst til at smage denne ret. som efter sigende stadig kan købet i Asien hvis man læser og kigger her og der er billeder af proceduren:
http://maxent.org/ch/monkey_brains.html (intro)
http://maxent.org/ch/monkey_brains_ref.html
Husk at den bedst spises varm - altså ca. ved 37°:
http://maxent.org/ch/monkey_brains_ad.html <- varm i ske her *S*, Yummi, Yummi!
Endnu en go' grund til at besøge:
www.wspa.dk
Velbekomme!
vh.
Buller Nullerbørge.