Er der noget der har et godt bud på hvad man kan servere til 8-10 mennesker til nytårsaften.
Det skal helst ikke være for svært t lave ;-)
Tak !
tilføjet af JensenDK
Hvad...
serverer du til hovedret?
tilføjet af misterbig@sol.dk
en dejlig og let forret
en nem lille ting, køb en røget svinemørbrad,skær den i tynde skiver anret på lidt salat server med asparges samt røræg garner med tomat og agurk og skal det være helt okay server champignon a,la creme til 500 gr champignon svitses i en gryde tilsættes lidt salr lidt hvid peber og når væden er væk tilsættes en 1/4 piske og koges ind til sovse tykkelse se det er lækkert og nemt
tilføjet af Jamie Oliver
Tip
Gå ind på www.alletiderskogebog.dk Der vil du stensikkert finde noget, der kan inspirere eller hjælpe dig!
Her er en let forret som ikke kræver timer i køkkenet:
Kog ca. 8-12 æg i ca. 8 min. (Hårdkogte altså). Pil dem, og del dem i ½. Tag alle blommerne ud, og bland dem med lidt mayonaise, sennep, salt, peber og fløde, efter smag. Put en klat af blomme-blandingen i hvert ½ æg, og drys med røget filet, eller røget mørbrad i tern.
tilføjet af skytsenglen
En løsning ud over det sædvanlige.
Hej "Halle B".
Jeg må tilslutte mig ovenstående madskribenter og improvisatører.
"De siger, vi skal spise torsk, nytårsaften?"
"De siger, vi skal give blomster på mors dag?"
Gu skal vi ej!. Vi skal ingen af delene. Vi skal æde torsk, når de er til at betale, og når svigermor går hjem i regnvejr, får hun en blomst for det.
Men til dit spørgsmål - hvad skal vi spise nytårsaften, som kan forberedes på forhånd.
Mit forslag er, at du steger bacon, frikadeller, bøffer, mørbradbøffer på forhånd.
På selve dagen, skal du kun opvarme ovenstående, plus stege nogle rødspættefilleter. Derpå overhældes disse med rejer og stenbiderrogn (Det kaldes "stjerneskud"). Husk citronen.
Det forberedte bacon og flæsk, gør sig fortjent i samme moment, som du varmer leverpostejen.
Og nu spørger du sikkert til, hvad man skal drikke til disse lækkerbiskner.
Dette kræver en særlig tråd under "vin og drikke".
vh/Profeten
tilføjet af Kogekonen
Fisk
Til forret kunne du lave en kold fiskeret evt. med torsk eller laks.
Men en god suppe er også dejligt at få f.eks. Hummer suppe.
Men ellers er der sikkert en masse forslag i nogle ugeblade op til Nytårsaften.
tilføjet af rubbles
Avokado
Du flækker dem og fylder op med rejer. Du laver evt en let dressing af olie, eddike og dijonsennep, salt og peber..
tilføjet af Søby
Hummerhaler i flødesauce
Det her smager simpelthen fantastisk!!:
Ingredienser:
1 løg
25 gram smør
150 gram champignon
2 spsk. mel
1 dl bouillon
3 dl fløde
1 tsk. Worchestershire sauce
1 tsk. paprika
75 gram pillede rejer
150 gram hummerhaler
1 bundt dild
Pil løget og hak det fint, svits det i smørret sammen med de rensede, skiveskårne champignon. Drys melet hen over hele gryden og rør det sammen til en fast masse. Spæd lidt efter lidt, under omhyggelig omrøring, med den varme bouillon og fløden. Smag til med krydderierne og lad det småsimre, undr let omrøring, i ca. 10 minutter.
De optøede rejer og hummerhalerne kommes i saucen og varmes igennem. Retten kan serveres nu i en skål eller på tallerken og pyntes med dild, eller den kan hældes i et ildfast fad, drysses med ost og gratiners i ovn.
tilføjet af Baghyleren
Til forretter?
Næ min ven - jeg tror mere hun er til bagretter!
HaHaHa!
tilføjet af Rina
3 gode, nemme utraditionelle forretter
Alle opskrifter er til 4 personer
SKINKERONDELLER! tilberedningstid ca. 20 min
serveres straks
4 skiver sandwichbrød
smør
2 små flødeoste med løg og krydderurter
100 g spegeskinke eller kogt skinke
1 spsk klippet purløg
1 tynd porre (eller forårsløg)
4 æggeblommer (skal benyttes hele og rå)
salatblade
1. Stik ret store, runde brødskiver ud og smør dem. fordel osten på brødet i et jævnt lag.
2. Skær skinken i små tynde strimler og bland dem med purløg. læg dem på brødskiverne og tryk en lille fordybning i hver, hvor der placeres en rå æggeblomme.
3. skær den rensede porre i ganske tynde ringe der drysses over skinke og æg. anret på rene sprøde salatblade.
FYLDTE ÆG MED REJER! tilberedningstid ialt ca 20 min
Serveres straks
4 hårdkogte æg
½ kg friske rejer
salt og peber
grøn dild
1 spsk smør
1-2 spsk fløde
salatblade
citronsaft
1. pil æggene, skær dem over på langs og pil blommerne ud (blommerne skal i en skål, anret hviderne på skyllede, tørrede salatblade på et fad)
2. hæld de levende rejer i en gryde spilkogende vand, der er tilsat salt og et par stilke dild. kog 1 minut, lad rejerne køle af i kogevandet, tag 6-7 fra og pil resten.
3. tag 12-14 rejer fra og hak resten groft med en kniv.
4. mos æggeblommer med en gaffel, rør blødgjort smør, fløde og de hakkede rejer i. smag til med salt og peber. top blandingen i de tomme æggehvider
5. dryp med citronsaft og pynt med pillede og upillede rejer
ÆG FRA BRETAGNE! tilberedningstid ca 20 min
Serveres varme med flutes
4 artiskokbunde evt fra dåse
4 æg (gerne nylagte, men maks 3 dage gamle)
salt
1 tsk eddike
2 skiver kogt skinke
ca 50 g smør
2 spsk klippet purløg
1. læg artiskokkerne i et ovnfast fad, dryp 1 spsk smeltet smør over og sæt fadet dækket med staniol i ovnen ved 60 -75 grader.
2. bring en gryde vand i kog, tilsæt eddike og 1 tsk salt. slå 2 æg ud i 2 kopper og hæld dem forsigtigt i gryden med god afstand, så hviderne ikke flyder sammen. fold straks hviderne ind over blommerne med en ske og bliv ved med at samle hviderne med skeen, mens æggene koger 3-4 min for svag varme.
3. tag æggene op med en hulske og læg dem på et hviskestykke. Gentag processen med de sidste to æg.
4. læg halve skinkeskiver på artiskokkerne og læg de pocherede æg på, hæld smeltet smør og klippet purløg over
velbekomme
tilføjet af Eddie
Hmm...
Flæsk, bacon, leverpostej og rejer...?
Madvarer som vi har spist i hele december. Op på henten igen.
tilføjet af Benny
hmmm..
henten=hesten
tilføjet af madglad
tigerrejer i sød chillisauce på salat bund
Denne opskrift er et hit, kan forberedes i god tid og er hurtig at lave.
ca. 6 pers.
Tigerrejer ca. 10 stk. pr. person.
En flaske sød chillisauce (fåes nogle gange i fakta)
Pakke spændende salatblanding pr. 6 pers.
1 pakke lucernespirer
1 stk. rød peberfrugt i små bitte tern.
1 brev knors salatdressing pulver ( fransk).
Skyl salat. anret lille håndfuld salat på hver tallerken.
Strø små tern af peberfrugt på salat.
Lav lille tårn af spirer i midten af salaten.
Bland brev med dressingpulver med 3 spsk. vand og 3 spsk.olie(oliven/raps)
Når gæsterne kommer. læg optøede rejer på pande ved middel varme. Hæld ca. 6 spsk. sød chillisauce til 40 rejer.
Vend på pande indtil de de sorte tigerrejer skifter farve til ensartet røde .
Lig ca. 10 rejer på hver tallerken ovenpå salaten. Rundt om spirerne.
Afslut med dressing, ca. 1 1/2 spsk. til hver tallerken.
Server med hjemmebagt flutes til.
God appetit.
Der er jo den mange tager " Rejekoktel" eller "Katoffelsuppe" eller "Champingjonsuppe med bacon" humersupper" "tappas."
Men det kommer jo an på hvad du osse selv ksn lide 🙂