hvad man er til.
Jeg kunne komme med mange gode opskrifter, men gider du tilberede det??
Kommer lige med en simpel opskrift her, så kan du jo se om det er noget:
Japansk ret (fra Karolinebogen)
Til 4 personer:
ca. 500 gram skært oksekød i strimler
ca. 500 gram snittet løg
ca. 500 gram groftskårne friske champignon
1/4 L fløde, piske eller madlavningsfløde.
ca. 50 gram fedtstof, stegemargarine eller olie
Løse ris, almindelige, Jasminris eller Basmatiris efter behag.
Kødet svitses i fedtstof
Løg svitses i fedtstof til de bliver klare
Champignon svitses i fedtstof til de har afgiver lidt saft, ikke for hårdt.
Kom kødet og løgene i champignon'erne, skru ned for varmen og tilsæt fløden og lad retten småsimre i ca 40 minutter, IKKE buldrekoge, salt og sort peber efter behag, tilsmages når retten er færdig.
Nogle vælger at bruge væden som dyppelse, jeg jævner væden som så bliver til en velsmagende sovs, som ikke er fed.
Jævn med enten maisena eller hvedemel, vælges hvedemel skal retten koge et par minutter efter jævning for at koge melsmagen ud, bruger du maisena bliver sovsen blank og til dels "gennemsigtig" tilsæt madkulør så du får en smuk brun sovs.
Serveres med ris og evt. flute, kartoffelmos er også fint hvis man ikke er til ris, pasta kan også bruges, men pasta er ikke optimalt.
Dertil drikkes "Kommunevin" eller hvis man er til det evt. rød eller hvid vin eller en kølig øl.
Retten har en let vildtsmag og den er uhyre lækker, kan nedkøles og opvarmes igen dagen efter, det bliver den ikke mindre velsmagende af, egner sig godt til frysning, men er ikke speciel god til opvarmning i microbølgeovn, da sovsen har det med at skille i sådan en.
Vil du lave en mindre portion skal du blot huske: Lige dele kød, løg og champignon, med fløden er det op til dig selv hvor meget du kommer i, men for meget fløde vil dæmpe smagen fra de andre ingredienser.
Bon appetit De
Dukkedrengen
http://www.dukkehuset.eu