Og der skal selvfølgeligt holdes stor fest, men aftenen inden har vi den ældre generation hjemme til spisning og ærbar hygge 😉
Men jeg aner ikke hvad jeg skal servere, det skal være noget ordenligt, men der er 2 der ikke spiser gris, 3 spiser ikke rødt kød overhovedet og 1 er vegetar. Hvordan fikser I andre alle de problemer der er med kræsenhed/religiøse overbevisninger/livsstilsvalg, jeg vil da ikke tvinge mad i dem de ikke bryder sig om, men jeg ville nu blive lykkelig hvis jeg kunne finde på noget de alle kunne spise?
Måske noget kylling/kalkun sjov og et grønt alternativ til vegetaren, nogen der har nogen gode ideer?
Der er 14 dage til den store dag, så planlægningen begynder at tage fart nu og jeg kan mærke den der stress over forskellige retter snoge sig ind på mig... 6 forskellige retter, dagen efter kæmpe fest med catering firma og alt det imellem... ååååååååå 😮
tilføjet af tofly
hvad med
en gang fisk??? rødspætter med persillesovs og kartofler samten godråkost? Så kan de alle være med
eller en ristaffel-så kan folk tage det de har lyst til og det tager ikke så længe at lave
tilføjet af Læser
Lav en gammeldags oksesteg med krølfedt
perleløg og hele svineriet. Afvigelsen bliver så bagte rodfrugter som tilbehør og så har du nemlig god mad til vegetaren.
Brug rødbeder (tag evt. en fra til vegetaren) knoldselleri, porrer, gulerødder gerne i to farver, pastinak og/eller persillerod.
Skær det hele i tern 1x1 cm og læg i en plastpose med olie basillikum, oregano, og lidt timian. Ryst posen så alle grønsager har fået. Hæld grønsagerne i et ildfast fad som sættes i en varm ovn i 25 min på 180 grader.
tilføjet af lillefrk_unlogged
Du kunne godt gå hen og blive min redning
Igen igen. Kæresten var vild med hjemmelavet bagel - 10 bonuspoint i bogen kan du tro ;)
Ristaffel, aner jeg ikke hvad er, kan du gøre mig klogere?
Rødspætter var faktisk et rigtig godt forslag, havde slet ikke været nede af den vej jo....
tilføjet af lillefrk_unlogged
Så får jeg bøvl..
For der er 3 der slet ikke spiser det der røde kød. Årh, hvor er det da bare besværligt at ville stille alle tilfreds. Men Tofly var lige genial og foreslog fisk :D
tilføjet af tofly
åhh
det er dejligt at høre at ens råd og ideer kan bruges :o)
Ristaffel er (i hvertfald herhjemme) kylling eller kalkuntern ristet i karry og tilsat lidt vand og bouillon som evt. kan jævnes.Dertil serveres ris OG små skåle med alt muligt man kan drysse over....f.eks. peanuts,ristet kokos,ananartern, forskellige grøntsager i tern, guacamole, rosiner, ristet banan osv osv osv.
Folk kan så tage hvad de vil have.
tilføjet af lillefrk_unlogged
Du er da intet mindre end genial...
Tak for dine råd, den ristaffel lyder godt nok til at være lækker 😉
tilføjet af tofly
nu vi er
ved fisk... så kunne du også lave lakse stykker og pakke dem ind i staniol med grøntsager-porre, peberfrugt, gulerod,salt og peber og lidt citronsaft. Dertil kogte kartofler med hollandaise sovs... eller som jeg ville lave det... en farverig bulgursalat
tilføjet af fritidskok001
Marinade til fisken
Hvis du ønsker at gøre fisken ekstra spændende kan du jo give den en lækker omgang marinade og så lade det ligge nogle minutter, så den kan trække ind.
Kan her anbefale NoMU's Seafood, som kan få selv folk der normalt ikke kan lide fisk, til at kæmpe om den sidste filet😉
tilføjet af duttedrengen
det er nemt
inviter nogle ganske almindelige danskere, de er ikke kræsne, sådan.