47tilføjet af

Hvordan laver man pandekager?

Halløj :)
Så er jeg tilbage igen ... Hvordan laver man pandekager?
Bare den almindelige lette opskrift.
Burde nok vide det, hehe, med det gør jeg ikke :)
mvh
tilføjet af

jeg ville

købe en færdig blandning der skal kun vand i :o) men nu er jeg også dovn anlagt hehe
tilføjet af

www.sol.dk

Kik forsiden af sol - og se opskrifter - og du kan lave flere pandekager end du kan spise.
god fornøjelse
tilføjet af

her er mange opskrifter på

tilføjet af

det er faktisk meget enkelt...

...at lave pandekagedej!
Du skal bruge 1 æg, lidt mel, lidt mælk, lidt sukker og olie/smør til stegning.
Dejen skal have en konsistens som sovs.
Du kan tilsætte krydderier som kardemomme, kanel eller vanille efter smag og behag.
Husk at panden du steger på skal være meget varm og husk at holde øje.
Velbekomme :-)
Morii
tilføjet af

Tak

Iler ud køkkenet :D
tilføjet af

Jeg vil sige...

...lissom Sniper - hvis du bare lige pludselig er pandekagesulten, så tag en færdigblanding og gør hvad der står på æsken. Når først de færdige pandekager er strøet med sukker, syltetøj (helst solbær...;o)) og/eller vanilleis, så er der ingen der kan smage forskel på færdigblandede og hjemmelavede pandekager.
På den anden side: Det er nu ingen sag at lave dem selv fra grunden. Til 20 stk. alm. danske pandekager skal du bruge:
250 g hvedemel
½ tsk salt
2 tsk sukker eller honning
1 tsk vanillesukker
2 æg
5 dl mælk
3 spsk olie
Rør mel, mælk, salt og sukker sammen. Lad det hvile i mindst en halv time. Æg og olie røres i dejen.
Bag pandekagerne i smør på en - nå ja, pande, naturligvis.
Uanset om du vælger den hurtige eller hjemmelavede løsning, så bliver pandekage nr. 1 og måske også nr. 2 nogle sære misfostre - men resten er bare en leg, og så smager de jo godt uanset udseende. God fornøjelse.
tilføjet af

Noget i stil med:

1 æg
1,5 dl mel
1 dl mælk
50 gram smør
Kardemomme er bare perfekt til den...
(jeg er næsten sikker på at opskriften er sådan..)
ingredienserne blandes, og smøret varmes op og drejes i dejen.. på den måde sparer man en masse fedt.
tilføjet af

Man køber en eller to pk. pandekagepulver.

Så skal der vand i pulveret. SÅ , kommer du lidt smeltet magarine i. Så er du fri for at bøvle med magarinen hele tiden. uhhmmmm . Der er også mange opskrifter , uhhhmmm
tilføjet af

Pandekager med øl

Som barn brugte min mor øl i pandekagerne, jeg kan bare ikke lige huske opskriften, med de smagte rigtigt godt.
Hvis du finder en opskrift, kan du erstatte mælken med øl, eller bruge halvt af hver.
Du kan bruge en almindelig øl eller hvidtøl. Det får pandekagerne til at smage pragtfulde.
Der er mange opskrifter på pandekager på SOL'S opskriftssider.
god fornøjelse og velbekomme
tilføjet af

Pandekager

Du går i Føtex og køber Maizena pandekaker, shake.
Det hele er klar i flasken, tilsæt kun lidt mælk, ryst og kom på panden med lidt margarine, eller flydende Becel. kr. 16.95 og der bliver til ca. 16 pandekager, findes i 3 varianter.
tilføjet af

Det synes jeg

er vildt dyrt, for noget som smager bedre når lavet fra bunden af og som er væsentlig billigere.
tilføjet af

Smagt

Har du smagt dem fra Maizena????
tilføjet af

Muligvis - ved ikke med

sikkerhed.
Er blevet præsenteret for halvfabrikata fra mange sider - ved dog ikke hvilket mærke det drejede sig om.
Ved kun med sikkerhed, at der er stor smagsforskel på de hjemmelavede pandekager og det, som man kan købe i pose, dåse eller på anden vis.
tilføjet af

For dumt

Tænk at udtale sig skråsikkert om et produkt man IKKE har smagt, og ikke ved hvad det egentlig er man har smagt!! Det omtalte Maizena produkt har været i handlen i 5 dage så det er nok ikke dette du har smagt!?
Er du forsøgsdyr af ubestemmelige produkter?
Kan du ikke lige komme med den opskrift på pandekager der smager bedre end alt andet?
tilføjet af

Maizena

Jeg har smagt den fra Maizena - og ærligt talt, det ER vand i forhold til de hjemmelavede. For den halve pris kan man få 30 dampende varme, lækre pandekager. Jeg mener, at Maizena er lige akkurat godkendt, men formoder det kun er dovne studerende og travle karrierekvinder der bruger sådan noget!
Den her plejer at være lige efter min smag;
200 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
3 (store) æg
2 dl hvidtøl
2 dl sødmælk
Dejen kan gøres tyndere/tykkere med mælk/mel. Øllet kan udelades, i så fald øges mængden af mælk i stedet. Kardemomme er heller ikke et must, men giver en dejlig smag og duft.
Fremgangsmåden er simpel - bland det hele med enten en håndmikser, eller blend hele molevitten, og steg pandekagerne på en meget varm pande i magarine.
tilføjet af

P.S.

desuden fik jeg kun 10 skrabede pandekager ud af maizenadejen - jeg vil have dem store og tykke ;)
tilføjet af

Nåda

Fantastisk så mange der har prøvet et produkt som endnu kun er på hylderne få steder!
Prøv de amererikanske pandekaget hvis du vil have den "tykke".Der er nemlig 3 varianter!!!
Maizena shake er navnet!!!
tilføjet af

Det er da muligt

at der er mange der siger de har smagt et produkt der kun har været på hylderne få dage... du er åbenbart en af dem😉Jeg ved ikke med andre der skriver her på forummet, men jeg smagte den hos en nabo, der bød på pandekager. Hun havde så købt denne hersens nye maizenatingest.
Men smag og behag; synes det må være op til folk selv, hvordan de laver deres pandekager. Jeg synes såmænd bare kvaliteten stadigvæk er mærkbar forskellig - hvad færdigpakker angår har jeg prøvet 3 forskellige; to typer maizena, og et andet fransk mærke... de smager lige nøjagtig ens, nemlig af mel og vand.
Amerikanske pandekager...hmm det har jeg prøvet, og det er da også udemærket. Men hvad almindelige pandekager angår skal de efter min standard måle mindst 30 cm i diameter og være ca. 3-5 mm. tykke.... daaamn jeg er verdens bedste til at lave pandekager! Kom bare forbi :)
tilføjet af

Interessant...

...at du foretrækker dine hjemmelavede pandekager fremfor lav let-færdigprodukter og amerikanske pandekager - og så samtidig foretrækker alm. pandekager af en tykkelse, som langt overgår de amerikanske. Diameteren er i den forbindelse ligegyldig. Den afhænger alene af pandens størrelse.
Jeg mener, der er lagt op til en smagstest her. Jeg melder mig. Under forudsætning af, at vi taler om pandekager med strøet sukker, solbær-syltetøj og evt. et par klatter vanille-is. Ikke noget med sprut i. Den kan vi drikke til...;o)
tilføjet af

Den er jeg med på

hehe, jeg skrev 3-5 millimeter, ikke centimeter tykke🙂eller er de amerikanske pandekager jeg engang smagte bare størrelse XL? De var nemlig virkelig nogle bamser. Der var vistnok også bagepulver i.
Men selvfølgelig skal der en ordentlig gang vaniljeis til, samt sukker, flødeskum, råcreme med hakkede mandler, vaniljekreme, syltetøj, frugtgrød og ahornsirup til... på en gang!
Bagefter kan vi så melde os ind hos vægtvogterne.
tilføjet af

Jeg er også med...

..., også hvad angår indmeldelsen i vægtvogterne...;o)
Hør så her: Jeg opdager, at du har smidt en kanonopskrift med de hemmelige våben hvidtøl, men skidt pyt, jeg tager handsken op med min opskrift lidt længere oppe. Den er helt ud af landevejen. Eller også stiller jeg op med Irmas færdig-blanding - der fik du den. Irma er kvalitet, det ved enhver...;o)
Mine pandekager er højst 2-3 mm tykke, sprøde og alligevel bløde og bøjelige omkring basis-tilbehøret: sukker, syltemøj og is.
Behold du bare frugtgrøden og ahornsiruppen for dig selv. Men et samarbejde omkring flødeskum, vanillecreme og nøddeflager kan vi godt forhandle om.
Bare sig til med tid og sted. Og jeg møder op med min bedste pande og en enorm selvtillid på mine pandekagers vegne (har du en rigtig pandekage-pande? Næppe, når du laver dem tommetykke, din halvamerikaner...;o))
tilføjet af

hvem sagde halvamerikaner

lol
Jeg er ingen halvamerikaner, men dog kommer jeg fra et andet land hvor vi spiser (pande)kager i massevis (jeg er færing). Heroppe har vi alligevel ikke andet at lave end at genere nogle får, og lave pandekager *GG* I skal være velkomne forbi ;)
tilføjet af

Undskyld...;o)

Tror da pokker, pandekagerne skal være halvfede, når vinterkulden bliver anmassende. Det er sund fornuft, og slet ikke halvamerikansk...;o)
Jeg kan forstå, at det så ikke bliver den kommende weekend vi skal dyste på pandekager - men kan du så ikke til gengæld hjælpe med at løse en madgåde, jeg længe har funderet over.
Det handlerom en færøsk torskeret. Torsken skal hænge i fri luft, ikke til tørring, men snarere til den når et punkt af naturlig opløsning, derefter koges den og spises.
Jeg har smagt den ret. Den smagte vidunderligt. Men lugten fra koge-processen mindede mest om halvtreds katte som pissede over kors.
Hvad hedder den ret? Og hvordan er det helt præcist den torsk skal behandles både før og under kogning? Kan den laves i Danmark, eller er vores luft for fugtig og varm?
Det er lige før jeg vil sige, at denne ret er bedre end pandekager, selv pandekager med solbærrom. Sådan som jeg husker det hørte der snaps i rigelige mængder til torsken...;o)
tilføjet af

Fisk

Det må være ræstan fisk, du tænker på. Ræst fisk er jeg ikke selv helt pjattet med, så måske er jeg ikke den helt rette at spørge om opskriften ;)
Men ellers er det i princippet enkelt; man hænger fisken op, og efter et par dage eller tre, er den ræstet. Så lægger man den i en gryde og koger den. Og så er det, at det kommer til at dufte af salmiak i hele hytten, og tænk; der findes folk som godt kan lide denne duft - men som sagt er denne ret ikke helt min smag, men den varmer godt🙂Fisken spises sædvanligvis med kartofler til.
Jeg tror godt man kan ræste fisk i Danmark, men resultatet bliver nok bedst, hvis man hænger dem ved kysten, hvor de bliver luftet i den saltholdige vind. Jeg kender nogen heroppe på Færøerne, som hænger dem op ombord på båden, af samme grund. Men heroppe er det næsten lige meget hvor de hænger, da alle bygder ligger nær vandet. Men temperaturerne i Danmark burde ikke betyde noget, da de en stor del af året minder om de færøske temperaturer. I Danmark er vinteren endda oftest koldere end på Færøerne, men det er fordi vi nyder godt af golfstrømmen (tilgengæld stormer det som en i h... heroppe) Men jeg skal ikke kunne sige hvordan de bliver hvis de får lov at hænge i nogle varme, danske sommerdage.
Ellers sjovt, jeg kender ikke mange danskere, der godt kan lide færøsk mad, og da slet ikke ræstfisk!
Men altså; selvom jeg er færing, kan jeg bedre lide pandekager - tykke eller tynde - end ræstfisk, trods alt :)
tilføjet af

Fisk

Hvad med den nye madpandekage med færøsk fiskespecialitet!
Tag den værste smag med Maille Dijon sennep, så skulle week-enden vel være reddet for alle!?
Drik godt med Solbærrom, den stærke, og middagen er med til at holde svigermor og andre uønskede gæster borte for tid og evighed.
Et godt tip til rigige pandekager, i stedet for flødeskum så brug Maizena creme fine vanilla, den kan jo også piskes og er fedtfattig.Skal vi starte en Maizena fan klub?www.maizena.dk
tilføjet af

yikes

Skal vi ikke være enige om, at det er fuldstændig ligemeget hvordan man fremstiller sin pandekagedej, og om de er tykke eller tynde, og hvilket tilbehør man foretrækker... det vigtigste er at der er nok af dem! ;)
tilføjet af

JOW

Det var så den debat, og jo, rigelige pandekager og hvad man ellers kan lide dertil.
tilføjet af

Tak for dine...

...oplysninger om ræstan fisk. Det er et par år siden jeg smagte ræst torsk, men huskede bedre lugten og smagen end navnet.
Jeg tror kodeordet i dine oplysninger er saltholdig kystluft. En torsk ophængt i min have nær Københavns Centrum i et par dage ville ikke alene aktivere kvarterets katte og ræve, men også få både naboer og sundhedsmyndighederne til at reagere - og det ikke på den fede måde...;o) Jeg tror generelt, at luften her har en dårlig indflydelse på både dyr og mennesker...;o)
I laver da lækker mad på Færøerne - altså lige bortset fra skærpekød, fårehoveder og lammeøjne...;o)
Har du prøvet ræstan pandekage - det tør jeg godt eksperimentere med. Og det må så gerne være tykke pandekager*GGG*
tilføjet af

vordan laver man panekager

jeg ved ikke om man skal blande det hele sammen på en gang
tilføjet af

"her er opskriften moster"

Ingredienser: 250 g. hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
½ tsk. kardemomme
3 æg
5 dl. mælk
3 spsk. olie
tilføjet af

er nemt

lav en orm
tilføjet af

Pandekager

altså det er egentlig ret enkelt , du skal bare proppe noget mel , mælk og æg i . så nemt er det :b , det er ehk så svært !
tilføjet af

tada

mælkostgærlort
tilføjet af

pandekager

40 g mel
2 æg
1 tsk salt
lidt vanilie
1 litter mælk
60 g smør/margarine
fremgangsmåde
2æg og mælk blandes sammen.
mel tages i husk og piske godt så der ingen klumper kommer. resten af indgridienserne kommes i og.
tilføjet af

ggg

du skal bruge gulerødder og jord
tilføjet af

Útróðrarmaður

Til fransaskonnart!
Alla ordetnliga færinga liker ræstan fisk og garnatálg plus speril :)
Speril er en rigtig delikatessa heroppe.
Godt fiskarí.
tilføjet af

Pandekager

300g hvedemel, 100g sukker, 2æg, 50g smør, 1 tsk bagepulver.
tilføjet af

dfkmbrm

tror lige i skoriver en opskrift 🙂
tilføjet af

hehe

Hehe:)
tilføjet af

det ved jeg nu bare...??

hej..
ja du har nu ret idag vil jeg lave pandegage til min lillesöster,s födselsdag men ved ik hvordan man laver pandekager med chokolade det er hendes yndling,s hjelp kan i ik nok skrive det ???[:*(][:|]😉🙂[l][s][f]
tilføjet af

hvordan man laver pandekager

3 dl hvedemel
6 dl mælk
2-3 æg
1/2 tsk. salt
2-3 spsk. sukker
1 spsk. smeltet smør
og så ved du sikkert hvad man så skal gøre
tilføjet af

Håber du kan finde ud af det.

Dessert til 4 - ca. 10 stk.
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
4½ dl mælk
3 æg
½ tsk groft salt
50 g smør
Pynt
hindbær
Tilbehør
125 g syltetøj
1½ dl piskefløde 38%, fx Karolines Køkken® - pisket til skum


Pisk melet sammen med halvdelen af mælken til en jævn blanding. Tilsæt resten af mælken, æg og salt - og pisk det hele godt. Smelt smør i en stegepande og kom det i blandingen. Bag tynde pandekager på en rigtig varm stegepande. Brug ½ - ¾ dl dej pr. pandekage.
Server de lune pandekager med forskellige slags syltetøj og flødeskum.
Jeg gør det ihvertfald sådan. Heh. 🙂🙂
tilføjet af

Amerikanske pandekager

Fantastisk opskrift, godt nok ikke på de almindelige, men http://www.hvordan.dk/hvordan-bager-man-gode-amerikanske-pandekager
Mums!
tilføjet af

mad

hvad skal der i madpandekager ??🙂
tilføjet af

PANDEKAGER II

4[l]

javascript:void(0);
tilføjet af

Hvordan laver man pandekager?

Når jeg laver amerikanske pandekager til brunch eller bare pandekager generelt, så plejer jeg altid at servere dem sammen med frugter og bær, så det hele ikke bliver så tungt med sukker, syltetøj og/eller ahornsirup.
tilføjet af

Hvordan laver man pandekager?

Og den her tråd er 6 år gammel ;)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.