I dag har jeg tænkt mig at vi skal have fersk kylling. Det er der såmænd intet nyt i for det er der mange som spiser.
Men har du en hamrende god opskrift på kylling?
tilføjet af h.ugilt
Kylling
her er en dejlig opskrift på kylling:
en fersk kylling,
bacon i tern
gulerødder i tern
kartofler i tern
basilikum og hvidløg
salt og peber
du svitser baconen og skræller kartofler og gulerødder, blander det hele sammen med krydderierne salt og peber,
læg det hele i et ovnesat fad, eller en stegeso, og læg kyllingen oven på, det er ret vigtigt at du lægger låg på for dampen er med til at den bevare den lækre smag, sæt kyllingen i ovnen i ca, 5-6 kvarter, på 200 gr., den kan sagten forberedes tidligt og så bare sættes i ovnen, god appetit, håber du kan lide den :-)
tilføjet af f.eks. Jane
kylling
med peberrodsovs og aspargeskartofler, MMMUUUMMSS!!
tilføjet af JensenDK
Se at få sat den kylling...
...over i rigeligt vand i en fart. Når den koger, skummer du den, tilsætter salt, en porre og 2-4 gulerødder. Afhængig af størrelse, lad fuglen småsimre i en times tid - sluk for varmen og lad det hele stå til køling de næste fire-fem timer.
Du har nu god tid til at overveje - mens du kigger ud på snelandskabet og temperaturmåleren - flere velegnede muligheder. Hønsekødssuppe, høns i peberrodssovs med nypillede aspargeskartofler, som foreslået af f.eks. Jane. Eller høns i Asparges, stadig med aspargeskartofler til - eller nap dem alle tre.
Si kogevandet for urenheder og udkogte grøntsagsrester. Tag to sovseportioner fra. Og gem resten til suppe.
Lav så kylling med peberrodssovs i aften - og i morgen tarteletter med høns i asparges (husk også at bruge aspargesvandet i sovsen) suppleret med en enkelt skålfuld (eller hvor meget det kan blive til) hønsekødssuppe. Der skal bare nye skrællede og snittede gulerødder i suppen, og de sidste ti minutter en snittet porre. Mel- og kødboller fra supermarkedets frysedisk er vel ok.
Jeg kan ikke forestille mig et mere velegnet tidspunkt til disse gode traditionelle kyllingeretter.