Hvad er Palmehjerter?
Er det en frugt? en grønsag? eller bare indmadden på et træ?
HVAD KAN MAN KALDE DET????
Jeg har tusinde kroner på højkant... Please hjælp mig!
Lidt info jeg har fundet, men det svarer ikke på mit spørgsmål....:
Palmehjerter stammer fra palmetræet Pejibaye.
Pejibaye (Bactris gasipaes) er en af de første palmer, som mennesket begyndte at dyrke. Den stammer fra tropisk
Amerika i det fugtige lavland. I dag dyrkes den fra Bolivia i syd til Honduras i nord. Palmen bliver 10-20 m høj med en stamme på 10-30 cm i diameteren. Blomsterne og derved også frugterne hænger i klaser under de store blade (3 meter). En klase kan indeholde op til 300 frugter. Hver frugt, som er en stenfrugt, bliver 4-6 cm lang med en oval form. Farven er orangegul eller rød. Frugterne skal koges i saltvand, før de kan spises.
De indeholder nemlig et enzym, der ellers ville ødelægge fordøjelsen.
Pejibaye frugter bliver nydt på utallige måder i Latinamerika. Det gule eller orange frugtkød kan kommes i sammenkogte retter, steges til snacks eller syltes med eddike. Det er meget næringsrigt og indeholder store mængder stivelse, protein og A-vitamin. Der dyrkes store mængder pejibaye i Costa Rica, men det er mest på grund af palmemarven, der konserveres til det lækre produkt, palmehjerte (palm hearts, også kaldet palmito).
HVAD KAN MAN KALDE DET????
Jeg har tusinde kroner på højkant... Please hjælp mig!
Lidt info jeg har fundet, men det svarer ikke på mit spørgsmål....:
Palmehjerter stammer fra palmetræet Pejibaye.
Pejibaye (Bactris gasipaes) er en af de første palmer, som mennesket begyndte at dyrke. Den stammer fra tropisk
Amerika i det fugtige lavland. I dag dyrkes den fra Bolivia i syd til Honduras i nord. Palmen bliver 10-20 m høj med en stamme på 10-30 cm i diameteren. Blomsterne og derved også frugterne hænger i klaser under de store blade (3 meter). En klase kan indeholde op til 300 frugter. Hver frugt, som er en stenfrugt, bliver 4-6 cm lang med en oval form. Farven er orangegul eller rød. Frugterne skal koges i saltvand, før de kan spises.
De indeholder nemlig et enzym, der ellers ville ødelægge fordøjelsen.
Pejibaye frugter bliver nydt på utallige måder i Latinamerika. Det gule eller orange frugtkød kan kommes i sammenkogte retter, steges til snacks eller syltes med eddike. Det er meget næringsrigt og indeholder store mængder stivelse, protein og A-vitamin. Der dyrkes store mængder pejibaye i Costa Rica, men det er mest på grund af palmemarven, der konserveres til det lækre produkt, palmehjerte (palm hearts, også kaldet palmito).