Jeg fik engang en rissalat med nogle champignon, peanuts eller cashewnødder, peberfrugt og muligvis bladselleri. Det var vendt i noget soya. Er ikke helt sikker på grøntsagerne deri, men det vigtigste var i hvert fald soya og saltede nødder af en slags. Det smagte sindssygt godt, men synes ikke at kunne finde en opskrift nogen steder som bare tilnærmelsesvis minder om den. Er der nogen der ligger inde med en opskrift der minder om denne? :)
tilføjet af fruppe
Rissalat - hjælp??
Jeg har selv set peanuts brugt i østerlandske retter, men så er det at man skal passe på med at det ikke bliver hylende salt, hvad det hurtigt kan blive hvis man også bruger soya.
Det japanske soya indeholder ikke lige så meget salt og sukker som kinesisk, men man kan også spare lidt på det ved tilberedningen og så stille flasken på bordet.
Jeg ville nu bruge kantereller istedetfor champignon da de har en kraftigere smag, ellers er der frit slag på hylderne.
Det laves allerbedst i en wok, sesamolie kan også med forsigtighed bruges som supplement til anden olie.......men brug ikke olivenolie da det straks får en uønsket sydeuropæisk smag.
tilføjet af Gavtyv
Rissalat..
Der finders rigtig mange opskrifter på rissalat.
Prøv at Google efter: rissalat - og der dukker mange varianter op - og der må da bare een der ligner. 😉
Mvh. Gavtyven
tilføjet af julietl
Rissalat..
Jeg har Googlet og Googlet og ja der kommer ganske rigtig mange opskrifter på rissalat. Men kan simpthen ikke finde en der ligner bare lidt :(
tilføjet af icefarmer
Rissalat..
først lyt til fruppe, soya kan være meget salt.
du skriver ikke om du søger en opskrift på kold eller varm rissalat, men der er milioner af muligheder, dog er diverse opskrifter kun retningsgivende, så derfor kan de kun bruges som udgangspunkt.
du kan søge på japansk rissalat med soya, eller thai rissalat med soya, de findes på google.
hvis du ikke kan finde det du søger efter, så har jeg 16.000 opskrifter fra world wide menu, opskrifter fra hele verden, som det amerikanske forsvar bruger, desværre er de kun på "kort" så jeg skal finde den rigtige opskrift først.
world wide menu betyder at alle amerikanske baser serverer den samme ret, samme dag, uanset hvor i verden den pågældende base er placeret.
på thule basen har vi fået "indført mange danske retter på menuen, og det samme gælder sikkert også for baser i Tyskland, Guam og Afganistan, maybe, nej jeg tror ikke at amerikanske kokke laver Afgansk mad.
før Subic bay, og Angeles lufthavnen nord for Manila på Filipinerne blev ødelagt af asken fra den frygtelige vulkan, blev der også serveret filipinsk mad.
der var 12.000 militære ansatte på de 2 militære anlæg, og der var ansat 30.000 lokale civile.
husk råvarekendskab, og godt humør skaber de bedste opskrifter.
inden du går i byen, og bliver "snydt af supermarkedet, så kan du printe hvordan man udskærer, tam grise, okse, geder, lam, kalkun, andet fjerkræ, fisk, søg på udskæring af oksekød først, danske slagtere har en bedre udskæringsmodel end mange andre nationer har.
husk at oksekød skal modnes i køleboks i mindst 3 uger, så hvis du ønsker mørt oksekød, så må du finde en rigtig slagter, superfiduserne modner ikke kødet.
hvis du er sart, så skal du ikke læse dette, men fakta er, at slagterne tidligere lod okse kroppe hænge og modne i køleboks i 3 måneder, og når kunden ønskede noget mørt vinge - forende - så skrabte slagteren noget af det grønne stads af kødet.
tilføjet af mrs.slide
Rissalat - hjælp??
Hej
Jeg har denne opskrift dog ikke på rissalat men lavet med nudler smager rigtig godt. 🙂
Tror godt du kan bruge ris i stedet for og så komme de andre ting i som du skriver i dit indlæg 😉
Nudelsalat
200 gr kinesiske nudler (ægnudler)
150 gr ærter (jeg brugte friske)
2 gulerødder
½ agurk
½ bdt forårsløg
150 gr bønnespirer
3 spsk eddike
3 spsk soyasauce
2 tsk olie
1 tsk paprika
1 fed presset hvidløg
2 tsk akaciehonning
nudlerne koges efter anvisningen på pakken. De dryppes af i en sigte og skylles under koldt vand.
Gulerødderne og agurk skæres i tynde skiver. Forårsløg snittes fint.
Grøntsagerne blandes med de kogte nudler
Marinade røres sammen af eddike, soyasauce, olie, paprika, hvidløg og honning. Denne vendes i marianden cirka 30 min før servering.