Da jeg var på højskole i Ry, lavede køkkendamerne bjerge af hytteost af den mælk der blev til overs. Det smagte skønt, og var en billig måde at servere den ellers smådyre spise på.
Er der nogen der ved hvordan man laver den?
på forhånd tak
tilføjet af heidiahlers
Sådan her...
Hæld 2 l. økologisk sødmælk i en gryde med 1/4 tsk salt.Varm op til 32 gr. under omrøring.
Tilsæt 1/4 l. økologisk kærnemælk og rør.
Tag gryden af varmen, men læg låg på for at holde på varmen.
Bland ½ tsk osteløbe (købes på apoteket) med ½ spsk vand og rør det i mælken.
Læg igen låg på i 1 time mens mælken koagulerer.
Med en god lang kniv skæres nu ned gennem den koagulerede masse på begge leder, 1*1 cm, dernæst på skr,å, så der dannes tern 1*1*1 cm.
Varm nu langsomt op igen - der skal gå ca 20 min. før ostemassen når 50 grader. Rør forsigtigt nu og da.
Øs nu vallen op af gryden med en suppeske, der er ca 1½ l. Kan med godt resultat bruges til brødbagning.Hæld 2 l. koldt vand over ostekornene og rør forsigtigt rundt.
Herefter hældes de vaskede ostekorn igennem en sigte.
Kornene kan spises som de er eller blandes med ½ dl fløde samt krydderier.
God fornøjelse:-)