er det rigtigt at kvæder skal have frost før man kan lave dem til marmelade?
tilføjet af Kogekonen
Nej
Det er ikke rigtigt. Man kan roligt koge, dampe eller bage frugten direkte. Det er faktisk det bedste, da man på den måde nemmest får smagen til at fremtræde som en lidt sødlig smag i frugten.
God fornøjelse :O)
tilføjet af Frithioff
Nej
Nej, jeg har lige i dag plukket 5 kg. og skal i gang med at lave marmelade
tilføjet af Frithioff
- men måske kvædebrød
jeg så lige denne opskrift på kvædebrød, og her anbefales lidt frost:
Kvædebrød
1 kg pærekvæder, der helst skal have en nats frost
¾ kg sukker
1 dl eddike
Kvæderne skylles, stilk og blomst fjernes. Kvæderne skæres i mindre stykker, og kernehuset skal bruges, da der er meget pektin deri. Koges møre i vand og blendes. Hældes derefter tilbage i gryden, hvor sukker og eddike tilsættes. Koges ca. ½ time, hvorefter mosen hældes på rene fade og henstår ca. 4 - 6 uger. Massen skal vendes engang imellem, og der strøs sukker på overfladen. Når massen er størknet, skærer man passende stykker ud.
tilføjet af Frithioff
nok en gammel skrøne
Har lige talt med en portugiser, i hvis land man næsten lever af kvæder og som meddeler, at hvis man skulle give kvæder frost - så fik de aldrig nogen kvædemarmelade i Portugal.
Desuden - hvis man venter på frosten, så er der ikke en hel kvæde tilbage på træet.
tilføjet af Anny
Kvæder tilbage...
Det der med at kvæderne skal vente på frosten, kan jeg også godt se bliver svært, for mine kvæder er også ved at falde ned.
Men tak for det korrekte med at de ikke skal have frost, da jeg egentlig havde overvejet at lægge dem i fryseren om vi talte om i en anden debat.
Så nu vil jeg forsøge mig med marmelade en af dagene ....