4tilføjet af

edike

Smil Huorfor bliver mine aser lyse i faven,, når jeg sylter,, er der forskeld på eddeke,, har måske selv en teveriv åm at det er eddeken,, som barn. syndes jeg ikke det for kom og der sylde de i kilo vis
tilføjet af

Søg på nettet

Hej
Kender ikke meget til syltning. Prøv at søg på ordene
asier sylte
på sol. Der kommer en håndfuld opskrifter frem - måske du kan se om du mangler noget i din syltning.
God syltning.
Hilsen
Ladybird
tilføjet af

Edike

kan man købe med eller uden farve, måske har du brugt den uden. De krydderiblandinger man koger med skulle også gerne give en smule farve. Forøvrigt skal asier da være ret lyse.
mvh Mokke
tilføjet af

asier :-)

Skal være lyse - bliver mørke, når de bliver gamle.
Og sæsonen for hjemmesyltning er vist heller ikke startet endnu...
Og de færdige fås da billigt i Netto...
tilføjet af

syltning af asier.

du kan købe eddike i forskellig farve, men de skal bruge den bedste, nemlig heidelberg fra Randers.
først skræller du asierne, og koger dem ganske kort i vand med lidt salt i, derefter lader du dem ligge med hul siden nedaf, så de kan dræne af.
derefter koger du eddikelagen med kryderier, sukker, salt, vand, og lader den afkøle, til den er lun, derefter putter du asierne i emalierede krukker, eller glas med patentlukning, pas på at du ikke bruger en krukke med bly indhold, hvis en krukke, eller talerken bliver varm i mikro ovn, er der bly i, og hælder lagen over, helt op.
du må smage dig frem med sukker og eddike, hvis du bruger for meget eddike, bliver asierne bitre.
asierne skal være sprøde efter kogningen, så kog dem ikke for meget, du kan købe en lille pose med en færdigblanding af krydderier, ellers kan du selv lave en i gaxe, med sorte hele peber, nelliker, lidt tør rød chili pebber, og evt. kommen, og naturligvis frisk dild, det er vigtigt, at du koger kryderierne i vandet, inden du tilsætter eddiken, da det ellers kan være svært at bedømme hvor kraftig smagen bliver.
husk at koge glassene, krukken i lidt vand med Atamon, så du ikke for bateriesporer i lagen, Atamon kan købes overalt.
du kan også købe den grønne syltebog, der er en hel serie forskellige bøger, og de koster ca. 12 kr. pr. styk fra Tørslev husmoder service, og oplysning.
bogen fortæller også om henkogning, noget der desværre er glemt, men stadig vigtig viden.
hvis asierne bliver " slatne, har du kogt dem for længe, så vær forsigtig med kogningen, asierne modner lidt i lagen, og kan holde sig i flere år, med den rigtige blanding af sukker og eddike.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.