Gode nyheder - osten er frikendt
Så er der gode nyheder til alle osteelskere. Et hold forskere fra Institut for Human Ernæring har nu frikendt ost for at være skadeligt for kolesterolniveauet og blodtrykket.
I ostebutikken Osteboden er glæden stor.
"Det er dejligt. Jeg tager gerne selv en tyk skive fed ost," siger Lillian Hansen som har været indehaver af osteboden i 38 år.
Forskerne har sammenlignet ost og smørs indvirkning på en række forsøgspersoner. Og resultaterne har været opsigtsvækkende.
Begge produkterne indeholder mættet fedt og burde være lige skadelige. Men nej.
"Det man har fundet ud af, er, at ost med meget mættet fedt faktisk ikke giver den negative indvirkning på kolesterolniveauet og blodtrykket, som man skulle forvente," siger Arne Astrup, som er leder af Institut for Human Ernæring.
Men selv om den fede ost altså er frikendt på nogle områder, så sætter den sig dog stadig på sidebenene.
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-45827640:gode-nyheder--osten-er-frikendt.html
I ostebutikken Osteboden er glæden stor.
"Det er dejligt. Jeg tager gerne selv en tyk skive fed ost," siger Lillian Hansen som har været indehaver af osteboden i 38 år.
Forskerne har sammenlignet ost og smørs indvirkning på en række forsøgspersoner. Og resultaterne har været opsigtsvækkende.
Begge produkterne indeholder mættet fedt og burde være lige skadelige. Men nej.
"Det man har fundet ud af, er, at ost med meget mættet fedt faktisk ikke giver den negative indvirkning på kolesterolniveauet og blodtrykket, som man skulle forvente," siger Arne Astrup, som er leder af Institut for Human Ernæring.
Men selv om den fede ost altså er frikendt på nogle områder, så sætter den sig dog stadig på sidebenene.
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-45827640:gode-nyheder--osten-er-frikendt.html