Er der nogen der har en god opskrift på kartoffelstrudel, eller kan man opfinde en selv?
tilføjet af Bimmer
Har du prøvet
Jeg fandt 867 opskrifter på google.dk, men de fleste af dem er tyske.
tilføjet af Anonym
Jeps
Denne opskrift er fra Danske Slagterier som anbefaler den til glaseret nakkefilet.
Kartoffelstrudel
filodej
1 bagekartoffel, ca. 250 g
10 g smør
50 g valnødder
½ æg
1 tsk valnøddeolie
muskat
1 æggehvide
Tø filodejen op.
Kog kartoflen til mos. Tilsæt smør, tørristede nødder, som er grofthakkede, og æg. Smag til med olie, salt, peber og muskat.
Fold filodejen ud. Klip 4 lag knapt på størrelse med et A4 ark. Læg et fugtigt viskestykke over, hvis det ikke bruges straks.
Tag et lag filodej. Pensl langs kanterne med æggehvide. Læg ¼ af kartoffelmosen på som en tyk pølseFold siderne ind om enderne af pølsen og rul den nu sammen som en forårsrulle. Læg den i fryseren i fx ½ time, så bevarer den bedre formen ved stegning. Tilbered alle 4 ruller.
Steg rullerne i olie. Rul dem hele tiden, så de bliver lysebrune over det hele.
tilføjet af martin0411
Tak
Dem har jeg også læst. Men er ikke så stærk ud i det tyske...
Du er da en helt Sherlock Holmes
Du har alle remedierne klar til at hjælpe
Tak for det nok engang
tilføjet af ninna99
kartoffelstrudel
Måske kan jeg hjælp med en oversættelse, ,men jeg hat godt nok aldrig hørt om kartoffelstrudel. Strudeldedej skal almindeligvis rulle vanvittig tyndt ud og bliver meget sprød. Jeg er vild med apfelstrudel, men har ikke lavet den siden jeg som ung arbejdede for en frue, hvor vi for det meste lavede "Wiener Küche"