Hejsa!!
Vi skal prøve at lave kylling på dåse på grillen idag, men jeg aner ikke hvordan man gør.
Der er bare mange der har sagt at det er vildt godt, så er der nogle der kunne fortælle hvordan man gør, og eventuelt hvad der er godt og spise til??
På forhånd tak :-)
tilføjet af crustacea
Man tager en dåseøl
åbner den og stikker den op i det hul som indmaden er taget ud af på kyllingen og griller den. (Det har jeg hørt men aldrig selv prøvet)
Jeg kan forestille mig to problemer:
1: Kyllingen holder ikke tæt, da øllet vil løbe ud af det hul hvor halsen oprindeligt sad inden den blev slagtet.
2: Malingen fra øldåsens yderside vil smitte af på kyllingen og hvem ved hvad det er for noget stads. Det kunne man måske undgå ved at overføre øllet til et marmeladeglas el. lign. glas af ca. samme størrelse som øldåsen.
som opskriften hedder er yderst nem at lave.
Du tager indmaden ud af kyllingen og krydre den som du plejer, så drikker du det halve af en dåseøl og stikker dåsen med resten af øllen op i kyllingen. Kyllingen stilles derefter lodret med benene og dåsebunden NEDAD på grillen.
Jeg mener at det er Webergrillen der er bedst til formålet da låget skal være højt nok til at komme over grillen.
Smager afsindigt godt! velbekomme
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af Anonym
Malingen fra dåsen
er uheldig i den forbindelse- om der afgives partikler fra metallet ved jeg ikke, men det er en mulighed.
Glas vil splintre, og så er det HELT galt.
Kylling på dåse:
utroligt som man dog finder på i vore dage.
Hvad med at marinere kræet i øl ca ½ døgn i stedet?
tilføjet af JensenDK
Ikke for at hælde...
...malurt i dåsen, men sundhedsmyndighederne er ikke begejstret for metoden. Der stilles krav til materialevalget på indersiden af en øl-dåse, men ikke til ydersiden. Så det er ikke til at vide, hvilke produkter der frigøres herfra, det veksler fra fabrikat til fabrikat, men lak, tryksværte og epoxy er blandt de mest almindelige.
Har du ikke en cylinderform i stål, stentøj eller hærdet glas, som du kan hælde øllet på og krænge kyllingen ned over - det lyder da mere lækkert.
Men anyway - to ting er en betingelse for projektets succes: At du har en kuglegrill og at kyllingerne ikke er for store. Jan Glæsels opskrift har du allerede fået link til længere oppe. Lad os høre om resultatet...;o)
tilføjet af vip
beholder til kylling
Du kan købe en holder til at hælde øl, krydderier og andre spændende ting i og sætte kyllingen på bagefter.
Vi har selv købt en (mærket Weber) i silvan tror jeg, men mange steder, der forhandler Weber udstyr har den.
Så slipper du for at bekymre dig om farlige stoffer fra øldåsen. Desuden kan du så også lave kylling i cola og prøve andre sjove varianter, der ikke umiddelbart findes i en dåse.
Til en oplysning kan jeg fortælle, at du får den mest møre kylling i verden ved at tilbedrede den på den måde - kødet falder nærmest af kyllingen af sig selv, og det smager vildt godt - så god fornøjelse!
tilføjet af quelle*
FARLIGT!
Det er altså ikke helt ufarligt at tilbrede en kylling på denne måde!!!
Dåsen er jo lavet af metal og tildækket med farvestoffer, som så bliver overført til kyllingen!
Så erstat dåsen med eksempelvis en marmelade glas som der bliver foreslået!
/Q
tilføjet af JensenDK
Farligheden øges
At foreslå et marmeladeglas øger vist farligheden ved projekt "kylling på dåse". Et normalt glas tåler ikke varmegraderne i kuglegrillen og vil simpelthen splintres. Glasset skal være hærdet, eksempelvis af typen Pyrex.
tilføjet af anonym
ikke fornoget men hvordan....
!ikke fornoget,...- hvordan kan man i heletaget finde på ,at "ÆDE" sådanne noget giftigt "LORT"!?
:HVAD MED ,AT KØBE EN RIGTIG PIPFUGL ,AT SÆTTE FAST PÅ GRILSPYDDET>>?
!eller måske den der spørg om det?
tilføjet af Qui
Øh . . .
Hvad er det lige, der er giftigt her?
tilføjet af jannien
Jeg tror
at den kære "Anonym" har misforstået det lidt. Han/hun forveksler det nok med dåsekylling. Altså konserves. Men det er da heller ikke giftigt, selvom der selvfølgelig er nogen der tror det...
tilføjet af Boletus
Prøv "Frugtifugl"
Såre simpelt,fantastisk lækkert og saftigt: Fyld kyllingen med saftige frugtstykker (halve æbler, pærer, annanasskiver el. lign.)