3tilføjet af

Læger: Vi overbehandler døende ældre

Koder i patientjournaler, ambulancer der bliver til bårevogne.
Accepteres det ikke at alle skal dø på et tidspunkt og at der er grænser for hvor meget der kan behandles for!
http://jp.dk/indland/article2347206.ece
tilføjet af

Retten til at dø i fred

De færreste ønsker at ende deres liv på et hospital, der er en behandlingsfabrik, og de færreste hospitaler er gearet til opgaven når et menneske er døende. Der er for få hospicepladser, og gennemsnitlig ophold på hospice er kun 1-2 uger for dem, der når at komme dertil, hvis familien har givet op og ikke længere magter pasningsopgaven.
Selvom de fleste har været gennem sygehusvæsnet mange gange de sidste par år af deres liv, da mange har haft en dødelig sygdom, opstår der et hul i velfærdssamfundet i livets allersidste fase. Mange hospitaler melder ud, at behandling er udsigtsløs, og patienten og de pårørende overlades derefter til sig selv.
Akut behov for pasning af en dødeligt syg kan ofte ikke imødekommes fra kommunal side, og både den døende og de pårørende er magtesløse, da plejehjemspladser og palliative afdelinger er alt for få.
Den sidste fase af livet ender alligevel ofte på et hospital, der er gearet til behandling af sygdom, men ikke til at give den nødvendige pleje og omsorg til en døende.
Derfor ser man rigtig mange frustrerende forløb, hvor den døende bliver unødigt livsforlænget behandlet og ofte placeret i et uværdigt virvar, hvor hverken personale, de pårørende eller den døende selv burde være.
De palliative afdelinger er så overbelastede, at døende kun når en uges tid eller to der, så som pårørende får man en fornemmelse af at være på en englefabrik, der skal have så mange som muligt igennem systemet. I København er der vel 20 pladser på hospice og tilsvarende antal på palliative afdelinger.
Hospices har specifikke krav til den døendes mentale tilstand og er som oftest tilknyttet en kirkelig organisation, hvor samtale er omdrejningspunkt for, om man kommer gennem nåleøjet og får tildelt en plads. Hospices er gratis og palliative afdelinger koster i omegnen af 3500/md.
Der bliver ikke sparet på den smertestillende medicin på palliative afdelinger, og kan den døende ikke selv indtage føde eller væske, bliver dette ikke givet intravenøst, så jeg har et indtryk af, at mange dør først og fremmest af tørst og sult. Som pårørende får man en seddel, hvor der henvises til undersøgelser, som viser at det gavner den døende ikke at få væske eller føde i den sidste tid.
Hvis nu der blev omprioriteret lidt i ressourcerne i sundhedsvæsnet, så man rent faktisk kunne tilbyde værdige forhold for døende og helst meget før end den sidste uge, så patienten kunne opleve noget af den omsorg og den ro, som et hospice eller en palliativ afdeling kan/burde kunne tilbyde, så ville man opnå en meget mere værdig død og reducere frustrationsniveauet væsentligt for de pårørende, personalet og hos den døende selv.
Det ville godt nok kræve flere pladser på hospice og palliative afdelinger, men samtidig kunne man undgå den sidste tids hyppige indlæggelser på sygehuse, og der ville være plads til besøgende pårørende.
tilføjet af

Fjolset trådstarter-

Der skrev sludderet, har vist ikke prøvet at være gammel og syg men gerne ville leve nogle få år længere.
Min kone var også alvorligt syg - Jeg ville ikke dø så hun blev alene, trådstarterfjols ,, der er mange grunde til at folk vil leve videre det KUNNE jo være pga.
Unfinished business, Ikke??
tilføjet af

Så sandt, som det er sagt

Jeg ville ønske vi, som den nærmeste familie, var blevet oplyst om hvad der gik for sig, da min mor blev indlagt på sygehuset. Vi var fuldkommen i vildrede og blev behandlet hjerteløst.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.