9tilføjet af

Meditation på Rigshospitalet -

Jeg havde ellers fået indtrykket af, at læger med flere, ( med nogen undtagelser ) var meget imod - at benytte "religiøsitet" - i hvert tilfælde når det drejer sig om kristne behandlingshjem.
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/327920:Kirke---tro--Advarsel-mod-brug-af-meditation-i-det-offentlige?all=1


Advarsel mod brug af meditation i det offentlige
16. jun 2009 00:00 Offentlige virksomheder bruger meditation i kampen mod stress. Man risikerer at overtræde medarbejdernes personlige grænser, mener eksperter.

Flere offentlige virksomheder vælger at bruge buddhistisk inspirerede meditationsformer i kampen mod stress. - Sigrid Olsson/colourbox.

Morten Rasmussen
Man finder det hos Skat, Fredericia Kommune og Region Syddanmark. De gør det i Københavns Kommune, Miljøcenter Aalborg og på Rigshospitalet. I det hele taget vælger stadig flere offentlige virksomheder at bruge buddhistisk inspirerede meditationsformer i kampen mod stress.
Det får nu både eksperter og fagforbund til at efterlyse en mere kritisk holdning til de religiøst baserede teknikker.
For selvom de populære meditationsformer præsenteres som renset for religion, er der grund til skepsis, mener blandt andre religionsekspert ph.d. Mogens Mogensen, som var en af medforfatterne til rapporten "Tro i tiden", der netop satte fokus på danskernes stigende brug af østlige religioner og filosofier.
- Jeg mener ikke, at udbyderne altid toner helt rent flag med meditationens religiøse rødder, og der kunne man godt ønske sig en bedre forbrugeroplysning. Af respekt for den enkelte medarbejders grænser og mulighed for at sige fra er det vigtigt, at de forstår baggrunden for disse teknikker. Meditation er med til at nedbryde nogle barrierer mellem virksom-hedens behov og medarbejdernes indre liv. Det kræver omtanke, siger Mogens Mogensen.
Antropolog Karen Lisa Salamon, der har forsket i virksomheders brug af spirituelle teknikker og tankegange, ser også flere bekymrende aspekter ved brugen af religiøst baserede værktøjer på arbejdspladsen.
- Det første, der kan nævnes, er risikoen for en trussel mod religionsfriheden: En medarbejder er jo i et afhængighedsforhold til ledelsen, og det kan derfor være svært at afvise et tilbud om en ny teknik, der oven i købet siges at fremme præstationsevnen. Afviser man at blive mere effektiv eller bedre til jobbet, kan det jo virke som opsætsighed eller obstruktion, siger Karen Lisa Salamon og understreger, at meditation ikke er det eneste religiøst baserede værktøj på danske arbejdspladser.
- Nogle steder tilbyder man virksomhedspræst, og andre steder har man holdt forskellige former for bibelsk inspirerede ledelsesseminarer eller arrangementer op til højtider. Og her kan man så overveje, om man her i landet nu først bliver opmærksom på det problematiske ved at have religion på arbejdspladsen i det øjeblik, at denne religion ikke er protestantisk, siger Karen Lisa Salamon.
Hos landets største fagforbund, 3F, opfordrer arbejdsmiljøkonsulent Henrik Hansen til, at man generelt får en grundig forklaring, når ledelsen vil introducere spirituelle og religiøst baserede værktøjer.
- Der er god grund til at være skeptisk, når ledelsen vil bruge meditation til at mindske stress. Dels er det sjældent den rette løsning, dels risikerer man at skabe en halvreligiøs stemning, som det kan være svært for den enkelte medarbejder at modstå uden at virke illoyal og uengageret, siger Henrik Hansen.
Hos Skat har man netop fået uddannet 16 stress-konsulenter, som fremover skal lære medarbejderne at meditere som led i forebyggelsen af stress. Og her afviser kontorchef Peter Joensen, at der er tale om kamufleret religion.
- Meditation er et af flere værktøjer, der bruges til at bekæmpe stress og øge medarbejdernes trivsel og effektivitet, og vi ved godt som ledere, at vi gør mere skade end gavn, hvis vi ikke respekterer medarbejdernes personlige grænser, siger Peter Joensen.
En af de førende udbydere af meditationskurser er virksomheden Zenmind, som blandt andet har undervist Skat samt flere af landets regioner og kommuner i den såkaldte mindfulness-teknik. Her ønsker man ikke at kommentere kritikken.
kirke@kristeligt-dagblad.dk
##En af de førende udbydere af meditationskurser er virksomheden Zenmind, som blandt andet har undervist Skat samt flere af landets regioner og kommuner i den såkaldte mindfulness-teknik. Her ønsker man ikke at kommentere kritikken.##
Zenmind er her - og hvem betaler så ..skatteborgerne ?

http://www.psykoweb.dk/selvtillid/1g.htm
tilføjet af

Fra linket :

ER DET IORDEN, AT SKATTEBORGERNE SKAL BETALE FOR DEN SLAGS ?
Citat
Hvis du godt kan lide at filosofere,
dvs. elsker at sammentænke nye, og gamle tanker,
ja så er her en lidt mere Mental Spirituel meditation:
Tegningen er ca. 500 år gammel, og viser Leonardo´s
flotte oprør imod den menneskeopfattelse, som f. eks.
Jesus-myten illustrerer = Det lidende menneske,
der blot endte med at blive et heroisk offer for en verden,
som vedkommende aldrig rigtig forstod. Ganske lige
som nutidens religiøse Selvmords-bombere.
Og andre, der håber på et mirakel fra oven.

Offer-holdningen blev forladt og i stedet
trådte et nyt Menneskesyn stolt frem.
Jesus er det magtesløse menneske
der er underlagt dunkle kræfter udenfor
sig selv - håbende på det mirakuløse.
Denne Selvopfattelse er i livssynet
i langt de fleste ældre religioner.
Godhedens afmægtighed.
Mennesket hængt op
på et kors.
Suk.

Leonardo ´s skitse kan ses som Begyndelsen
på det nye mere moderne Menneskesyn, vi har i dag.
Du ser et sundt, stærkt, åbent - og sårbart menneske,
der står helt alene i sit eget univers - uden en Gud.
Seende lige ud,
ikke op eller ned - med en ny Selvfølelse.
I stedet for "det evigt lidende" menneskesyn,
trådte der et nyt mere modigt menneske frem.
Et menneske, der turde stå alene og se fremad.
Dette paradigmeskift skete for kun 500 år siden,
da humanismen blev født i Europa.

Hvor langt er vi egentlig kommet siden?
Engang spurgte en journalist Gandhi:
"Hvad synes du om den Vestlige kultur?"
Gandhi svarede med et smil: "Det lyder
da som en rigtig god ide. Hvornår
ser vi noget til den?"

Luk øjnene, træk vejret lidt dybere
gør dig åben - og mærk godt efter,
- fordi vi taler jo også om dig.
Dit liv bliver til summen af dine valg
- og der bliver hele tiden flere og flere.
Så selve kunsten "at kunne vælge"
er og bliver, livsvigtig at lære sig.
Meditation gør det meget lettere
at kunne skelne det vigtigste
fra det ligegyldige.
Citat slut
tilføjet af

Nu er Meditation ikke kun religiøst betinget - Jeg

´

... bruge jævnligt meditation til at "tænke" mig bort fra "smerter" -
Det er yderst effektivt, hvis man først har fundet "melodien", da megen af den smerte man oplever som smertepatient er spændingsbetinget og dermed selvaccelererende, når man har levet i mange år med smerter har man faktisk "ikke smerter mere" men bare ondt - mere eller mindre - Og inden jeg forgriber mig på ekstra medicin, undersøger jeg qua meditationen hvilken type smerte det drejer sig om - spændingsbetinget eller belastnings/forkert bevægelse er det de to sidste, er der ikke meget at gøre andet end pilleglasset, hvis jeg skal noget - skal jeg ikke noget sætter jeg mig ofte og lukker øjnene og genoplever en god oplevelse eller jeg lader noget herlig musik "køre mentalt".
Forøvrigt er der i forbindelse med Smerteklinikkerne psykologer der underviser i "smerte-meditation"!

Mange hilsner
jalmar
tilføjet af

Hej Jalmer :-)

Når jeg har smerter et eller andet sted, så bruger jeg en infrarød varmelampe - eller en varmedunk og en time under dynen - men er det rigtig slemt, må der også et par piller til.
Jeg fik et piskesmæld for nogen år siden.
Men det er jo intet at regne, sammenlignet med de smerter du har.
Nu er der jo beviser på, at de roder med noget religiøst når de mediterer.
Det er det samme med de "overlevelseskurser" og hvad de ellers kalder de kurser, virksomheder sender deres medarbejdere på - der er jo tvunget deltagelse.
Nogen har forsøgt selvmord efter sådanne kurser - blandt andet var TDC i pressen for nogen år siden.
Det kan IKKE være rigtigt, at medarbejdere skal TVINGES ud i noget, de ikke selv har interesse i - og vi har jo religionsfrihed her i landet - skal en kristen eller en ateist, så sidde og mediterer til noget buddahalløj - for skatteborgernes penge 😕🙁
tilføjet af

Det bør være frivilligt-

om man vil deltage i kurser af den slags - det samme gælder meditation.
Og der skal IKKE gives tilskud til den slags i det offentlige, det er min mening.
Du husker ikke TDC-kurset - det er her Jalmer :

http://www.tkf12.dk/nyheder/2005/kvartal3/220805.htm
Medarbejderkurser i personlig udvikling eller kurser i teambuilding er ofte grænseoverskridende og det går jævnligt galt når kursisterne bliver udsat for en psykoterapeut eller udsat for fysiske aktiviteter, de ikke kan klare.
jævnligt galt når kursisterne bliver udsat for en psykoterapeut eller udsat for fysiske aktiviteter, de ikke kan klare.
67 % af alle offentlige virksomheder og 42 % af alle private virksomheder sender medarbejderne på kurser i personlig udvikling.
Kurserne er ofte grænseoverskridende og det går jævnligt galt når selvbestaltede terapeuter piller folk i sjælen eller sender dem på stroppeture, de ikke kan klare.
Det skriver dagbladet Politiken mandag i en artikelserie.
Avisen sætter fornyet fokus på det stigende grå kursusmarked, som er uden kontrol. Det sker blandt andet på baggrund af, at Kirsten Marie Bovbjerg, adjunkt ved Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) har skrevet bogen "Følsomhedens etik".
Bogen handler om, hvordan virksomheder går tættere og tættere på medarbejdernes personlighed.
Kirsten Marie Bovbjerg vender sig mod det stadig stigende krav fra virksomhederne om, at privatliv og arbejdsliv ikke længere skal holdes adskilt
Hun kritiserer også de såkaldte NLP-kurser, som efterhånden har fået så mange andre navne.
I følge Politiken påpeger erhvervspsykolog Jane Palm, at det er hele forestillingen om, at man bedst udvikler sig ved at overskride sine egne grænser, det er galt med - specielt i situationer, der ikke har noget med arbejdet at gøre.
- Den forestilling om, at man udvikler sig bedst ved at gå på kul eller op på et højt bjerg og være ved at dø af skræk, er ikke holdbar, siger hun.
- Der er masser af forskningsresultater, der underbygger, at man ikke skal tage kontrollen fra folk, sige Jane Palm til Politiken.
Udtryk for ledelsens svigt
- Kurser i personlig udvikling er i virkeligheden et udtryk for ledelsens svigt, siger direktør
Per Kogut til Politiken. Han er administrerende direktør for virksomheden Computer Associates, der flere gange er kåret til en af årets bedste arbejdspladser.
Han mener, at det er nemmere at holde fast ved den opfattelse, at dårlige resultater skyldes manglende mod og uudnyttede ressourcer hos medarbejderne end manglende strategi og handling fra ledelsen.
Psykiske mén efter kursus
Mandagens udgave af Politiken omtaler også PMI-kurserne på TDC Forlag i 1997, hvor flere af Tele Afdeling 12´s medlemmer fik psykiske mén.
Avisen interviewer én af afdelingens medlemmer, som som af arbejdsskadestyrelsen blev erklæret 15 % psykisk arbejdsskadet, efter at have deltaget i PMI-kurset.
******************
Farlige kurser:
Flügger-sagen 2005: Kursister fik forbrændinger
I foråret 2005 skulle en række salgsmedarbejder i firmaet Flügger på teambuilding-kursus. Kurset indebar at medarbejderne skulle lære at gå på glødende kul.
Men noget gik helt galt under kurset. 24 af 69 kursister fik 1. og 2. grads forbrændinger.
Flügger havde hyret konsulentvirksomheden firewalk.dk som stod bag uheldet.
******************
[f]
Der står i Bibelen, at vi ikke må gå på glødende kul ..så vidt jeg husker..det hører ind under det okkulte )
[f]
Ventegodt-sagen 2002: Kursister brød sammen
To kursister blev i psykotisk tilstand indlagt på psykiatriske hospitaler efter at have deltaget i personlighedsudviklende kurser med den kendte læge og livskvalitetforsker Søren Ventegodt.
***************
PMI-sagen 1997: Kursister fik alvorlige psykiske mén
I foråret 1997 skulle ca. 220 salgsmedarbejdere i TDC Forlag A/S lære at arbejde i teams. TDC Forlaget A/S havde hyret konsulentvirksomheden, PMI, som forulempede med psykoterapeuter. Flere af kursusdeltagerne blev udsat for alvorlige æreskrænkelser og flere fik livsvarige psykiske mén.
Tre af Tele Afdeling 12´ s medlemmer fik af arbejdsskadestyrelsen tildelt erstatning for deres mén, fordi arbejdsskadestyrelsen fastslog, at deres lidelser og mén er en direkte følge af kursusdeltagelsen.
I august 2002 blev der efter mere end 5 års sag ved Østre Landsret indgået forlig om udbetaling af torterstatning til de skadelidte. De tre medlemmer fik erstatning, som ligger langt ud over, hvad der er retspraksis på området.
*****************
Man kan da håbe på, at de i fremtiden vil bruge deres penge mere fornuftigt - i krisetider skal vi jo spare på alt overflødigt.
De første det går ud over, er de gamle i kommunerne, nu kan de få støvsuget en gang om måneden..🙁
tilføjet af

Jeg fandt det-

5.Mose.18
v10 Hos dig må der ikke findes nogen, som lader sin søn eller datter gå gennem ilden, ingen, der driver spådomskunst eller trolddom, ingen, der tager varsler, ingen, der bruger magi.
****************
Og INGEN skal tvinges til de "narrestreger" - det bør forbydes !
[sol]
Farlige kurser:
Flügger-sagen 2005: Kursister fik forbrændinger
I foråret 2005 skulle en række salgsmedarbejder i firmaet Flügger på teambuilding-kursus. Kurset indebar at medarbejderne skulle lære at gå på glødende kul.
Men noget gik helt galt under kurset. 24 af 69 kursister fik 1. og 2. grads forbrændinger.
Flügger havde hyret konsulentvirksomheden firewalk.dk som stod bag uheldet.
[sol]
tilføjet af

Jeg kan ikke tage stilling til noget sådant når jeg

´

... ikke kender kurset eller nogen der har været på kurset.
Det er altid nemt at lave røre i andedammen - Nogle af de salgskurser jeg var på, blev også kritiseret sønder og sammen, men det gik aldrig op for mig hvorfor, fordi jeg kunne BESTEMT IKKE genkende forløbet som beskrevet, hvilket ikke kun skete en gang, men flere, over 5 år var jeg på ca. 7 firma-betalte kurser, og da jeg altid har ment at man kunne lære af alle mennesker hvis man var lidt åben og fleksibel (når jeg selv skal sige det (men spørg ikke min kone 😃)) - Derfor brugte jeg mere af min tid til at fortælle om mine personlige oplevelser end hvad sitet siger.
På disse kurser var der ofte udbrændte sælgere med, som deres firma ønskede at give en chance, og typisk blev der så fra det pågældende firma tilmeldt f.eks. 4 personer - Og det var altid den udbrændte der gav problemer, ham som mente at hans personlige grænser blev overskredet osv - Jeg siger ikke at det også var sådan på dem du drager frem, men alt er desværre ikke sort og hvidt.
EN ting kan vi være enige om, at der må ikke eksistere dissideret Tvang - Men
desværre er det ofte dem der trænger mest, der ikke ønsker at deltage i sådanne kurser.
Noget ala personen med de store ægteskabelige og økonomiske problemer som altid vil brokke sig højlydt over der er en lille sort plet på vinduet - Når samme lille sorte plet flyver væk fordi det er en flue, nægter samme person at Tro på det var en flue, og er overbevist om, at man gør grin med med ham/hende, og har fjernet pletten uden han/hun så det.
Der er desværre mange mennesker der flytter focus fra store personlige problemer, til
enten små problemer eller noget der er sagen udvedkommende - end at tage stilling til dem! - Desværre [:|]

Mange hilsner
jalmar
tilføjet af

Jeg tror ikke New Age var så udbredt-

dengang du var på kurser Jalmer.
Men jeg er ikke enig med dig i, at det er de svage der har brug for de kurser vi ser i dag - det er lige modsat.
Det er de svage der er modtagelige - det samme hos jehovas vidner, det er dem der åbner sig, og tager imod, med psykiske men til følge.
Hvis jeg blev sendt på sådan et kursus, ville jeg ikke tage imod deres forsøg på at hjernevaske mig.
Og det ville ALDRIG få MIG til at gå på glødende kul !!!
Min mening er, at de FREMSTILLER problemer som folk IKKE har !
Vi bliver sygeliggjorte i dag - ingen kan snart tage sin egen beslutning om noget, vi skal have hjælp og råd til alt snart.
I de gode gamle dage, da fødte vi børn og passede dem selv, der var ingen vi kunne søge hjælp og råd hos, og for mit vedkommende, har jeg da ALDRIG tænkt den tanke..det gik da fint uden 😃
***********************
Men de fik da nogle store erstatninger trods alt :
Citat fra linket.
Telekommunikationsforbundet, TDC Forlag A/S, PMI aps. og tre medlemmer af Afdeling 12 indgik tirsdag eftermiddag forlig.
- Vi er overordentlig tilfredse med forliget, siger Carsten D. Nielsen, Telekommunikationsforbundet.
- Kurset har berørt medlemmerne dybt og de personlige omkostninger har været enorme. Så de tre medlemmer er også særdeles tilfredse.
- Nu kan medlemmerne begynde at lægge hele sagen bag sig, og rejse sig fra det træ, hvor de faldt i 1997, da de blev tvunget på [sol]gestaltterapeutiske kurser[sol], og tvunget til at tale om særdeles intime forhold, som ingen relevans har for arbejdet, siger Carsten D. Nielsen.
Forliget i dag er endnu en sejr i sagen for de tre medlemmer og Telekommunikationsforbundet.[sol] For ca. to år siden fik de tre medlemmer af arbejdsskadestyrelsen tilkendt godtgørelse for varigt mén, som følge af kursusdeltagelsen.[sol]
Retssagen i Østre Landsret drejede sig derfor ikke om graden af det påførte psykiske mén. Derimod om, hvorvidt der skulle betales torterstatning i henhold til erstatningsansvarlovens §26.
Retssagen skulle være startet i dag kl.9:30 og der var afsat seks retsdage. Men inden retssagen i morges gik i gang, anmodede advokaterne fra PMI og TDC retsformanden om, at sagen blev udsat til kl. 10:00. De mente, at der kunne være basis for at indgå forlig. Klokken 10:00 blev retssagen udsat til kl. 13:00 og senere igen til kl. 14:00, fordi forligsforhandlingerne mellem parternes advokater endnu ikke var færdige.
Først tirsdag eftermiddag lykkedes det at strikke et forlig sammen.
- Forliget burde være indgå for flere år siden. Men indtil i dag har TDC kun tilbudt kr. 5.000,- til hver af de skadelidte. Et så lavt beløb kunne vi ikke acceptere, og vi synes faktisk at det var en fornærmelse.
- Det er helt andre beløb som kom på bordet i dag, siger Carsten D. Nielsen, som ikke vil oplyse om beløbet eller om forligsteksten. Han håber på, at den megen presseomtale af sagen har fået andre virksomhedsledere til at tænke sig grundigt om, inden de sender medarbejderne på kurser.
- [sol]Det hører ingen steder hjemme at sende sit personale på kurser med terapeutisk indhold, siger Carsten D. Nielsen. Han påpeger, at titlen "terapeut" ikke er beskyttet. En hvilken som helst person kan kalde sig terapeut og udbyde kurser.[sol]
- Hele området trænger kraftigt til at blive reguleret.[sol] Det bør være nagelfast, at ingen må tvinges - hverken direkte eller indirekte - til at deltage i psykologiske eller terapeutiske kurser.[sol]
Det ligger langt ud over, hvad en ansat skal finde sig i. Desuden mangler der en autorisation af titlen "terapeut", siger Carsten D. Nielsen
Citat slut
tilføjet af

New age blev opfundet dengang - Salgskurser der

´

... ikke handlede omn salgskurser man om forandring var i sin vorden - Meditation og selvhypnose/selvsuggestion og/eller massehypnose/massesuggestion var på vej ind - Gulvøvelser med tillidsfald - og meget andet har jeg oplevet - noget nær det eneste jeg ikke har oplevet er at hive hovedet af et dyr, eller rende nøgen rundt - Ellers synes jeg de kurser jeg har set omtalt i TV som grænseoverskridende er barnemad mod det vi blev budt - Og så var min pointe ikke:
'
→ lyjse SKREV
Men jeg er ikke enig med dig i, at det er de svage der har brug for de kurser vi ser i dag - det er lige modsat.
MIN Pointe:
Men at det var dem der ikke magtede kurserne og det var også dem der brokkede sig konstant over at deres grænser blev overtådt -
Et af de eksempler som jeg oplevede - En kursist havde været topsælger i mange år, var røget på sprutten grundet mange forretningsfrokoster (som var meget normale dengang) og det stress der ligger i at være nr.1 i mannge år - Han var sendt på kurset med tre af sine kolleger, fordi firmaet ville prøve at indgive ham nyt mod på tilværelsen firmaets nuværende nr.1, 2 og 3 var de andre der var sendt med - Men der var sgu ikke nogen der kunne lære ham noget - Han brokkede sig konstant over al ting og holdt til sidst op - da han nægtede at modtage mere hjælp måtte firmaet fyre ham.
Generelt var det de mennesker med den laveste tærskel der brokkede sig mest - Men det er i bund og grund dem der trænger mest - Gennem mange år var det firmaernes "bedre ansatte" der kom på kurser - Mange af firmaernes kontor-/lager/chauffør-personel begyndte i løbet af 90'erne at brokke sig over hvorfor kurser var forbeholdt dem der tjente mest - Mange firmaer indså rigtigheden af dette, og sendte derfor andre af deres ansatte på kurser også - Men det er efter min oprigtige mening ud fra den erfaring jeg fik dengang, at det er folk der har en svagere psyke, der nemmere føler at der grænser bliver overskredet - Og det er ofte dem der er lidt længere ned i firmaernes hiraki.
Men som jeg også skrev, Jeg kan kun udtale mig om det jeg selv oplever -
Og måske ud fra, at fra at være sælger/konsulent blev jeg selvstændig og arbejdsgiver med på et tidspunkt 5 ansatte (Men det var sgutte mig) Jeg følte hele tiden at jeg var afhængig af at de gad lave noget, og at de gjorde deres arbejde som JEG ville have det færdige produkt, og ikke sjusket, og faktisk tjente vi flere penge, da vi efter en konkurs (En af mine store kunder hængte sig, i stedet for at hænge sig i at betale mig de 70.000 han skyldte mig i 1979), blev enige om ikke at have ansatte igen. 😉

Mange hilsner
jalmar
tilføjet af

"Trænger mest" -

Hej Jalmer
Du skrev: "Generelt var det de mennesker med den laveste tærskel der brokkede sig mest - Men det er i bund og grund dem der trænger mest "
Ja - men det er ikke sådanne kurser de trænger til, efter min mening er det både latterligt og meget farligt - ja der er ikke noget at grine af, men jeg mangler lige det rette ord.
Nu ser jeg du skriver 90'erne, SÅ har du ret - og jeg tog fejl - ja tiden løber, man kan ikke følge med, men det bliver vi jo nød til 😃
Godt det prellede af på dig Jalmer 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.