Jeg bor i udlandet og tørrer tøj i frostvejr i haven.Jeg er sikker på,at naboerne står bag deres gardiner og tænker : crazy woman,men fakta er,at når tøjet er stift som et brædt,tager jeg det ind og inden længe er det tørt og dufter rent og friskt.Jeg har haft en lille diskution med venner og jeg har forklaret det med,at frost jo er tør luft som suger vandet ud af tøjet(stift) og derfor tører det hurtigt når det bliver taget ind igen.Hvad er egentligt forklaringen? Tak for svar.
tilføjet af fruppe
Den er god nok
Min mor gjorde det også, og så ind og hænge ved en rødglødende kakkelovn, selv den tykkeste uldfrakke tørrede på kort tid.
Dog kan man ikke i en "sløv" vinter hvor den pjatter rundt mellem hhv. +1 & -4, og drivende vand skal vrides af så det ikke danner kager, så er man lige vidt.
tilføjet af lagermann
Du har helt ret.....
Det var sjove minder din beretning kaldte frem hos mig. Jeg mindes at jeg hentede vasketøjet ind, og at lagnerne var stive og helt flade (naturligvis). Jeg kunne dårligt nok få dem gennem døren.
Vi hængte dem så op indenfor, og der gik kun ganske kort tid før de var tørre og, som du siger, duftede aldeles dejligt.
Tak for den :-)
Mvh Lagermann
tilføjet af oldefar med is tap
hvis du er i det artske område
så er luftfugtigheden kun 60 %, hvor imod den her i lander er ca. 80 %
kulde gør vådt tøj stift, men vandet fordamper også hurtigt, så du behøver ikke at tage tøjet ind før det er helt tørt.
de gamle grønlandsfarer kunne ikke nå at tørre deres tøj i kuldet, for de skulle bruge det næste dag, og de kunne ikke tørre det i teltet på grund af for høj luftfugtighed, ånde, primus, derfor sov de altid i tøjet og forventede at det var tør næste morgen, hvilket det ikke var, det var stadig frosset.