Brun kødet, løg osv. som normalt.... tilsæt væske.
Sæt den i ovnen ved 175 grader med låg.
Afhængig af kødtype og hvor mør du vil have stegen... skal den have ca 2 timer i ovnen(gerne længere)- smag og behag!
Husk at se til den -den ikke må koge tør.
tilføjet af Amatørkokken
Det kan du godt
og hvis du har en gryde med låg eller andet med låg, er det optimalt.
Ellers må du disponere i en masse sølvpapir og lave låg af det.
Nåja, kødet har du
så renser du løg, gulerødder, pastinak, evt. hvidløg, porrer eller hvad du nu kan lide. Skærer det i store stykker (skal ikke bruges til noget bagefter), bruner det hele i noget olie.
Når grønsagerne er brune, putter dem ned i bradepanden, gryden eller hvad du har og ovenpå lægger du kødet.
Du kan vælge at brune kødet i en gryde først, eller du kan bare sætte kødstykket i ovnen.
Hvis du vælger det sidste, skal du give det ca. 10 minutter på hver side ved 220 grader.
Når det er gjort, hælder du vand med bouillonterning ved, pakker hele molevitten ind i sølvpapir og ind i ovnen igen.
Denne gang ved ca. 175 grader - og en god time, afhængig af kødets størrelse.
Når kødet er færdigt, tager du væsken fra bradepanden, sir den og bruger den til at lave sovs af.
Velbekomme