Jeg har tidligere fundet en opskrift med overskriften "Let paté med whisky". Der er brugt kyllingelever i opskriften. Jeg kan ikke finde den mere. Er der mon nogen, der ligger inde med den?
tilføjet af Gastro kokken
Pate, er næsten det samme som leverpostej
der er mange måder at lave grundformen til en pate' men det nemmeste vil nok være, at du laver en såkaldt bechemel sauce, eller en opbagt hvid sauce, som er grundsauchen for alle hvide sauce og supper, bla. til stuvninger, du kender sikkert høns i asparges, den er lavet på grundlag af en bechemel sauce.
ifølge kokkenes bibel, tager du lidt skalotteløg som du hakker fint.
derefter tager du lidt smør, og bager det op med mel_nu kender jeg ikke den mænge du vil lave_ men begynd med ca. 50 gram smør, og 35 gram mel,
smelt smørret, det må ikke brune, men det skal simre lidt, så du får vælden ud af smørret, derefter blancerer du løgene i smørret, og tilsætter melet.
derefter kan du have en ½ liter kogende mælk klar, som du så hælder op i smørbolden, efter du har fjernet kasserollen fra ilden, da den ellers vil koge over.
du giver saucen et opkog på mindst 5 min, for at få den grimme melsmag væk.
derefter hakker du leveren, men pas på, der kan godt være noget grønt på leveren, det er galdeblæren, og hvis du får det med i pateen' smager den frygteligt.
det var alt det sjove, dog mangler du whiskyen, men den tilsætter du efter smag og behov, bemærk alkoholen fordamper når du laver pateen' i ovnen, eller i en gryde.
du tager en lille bakke, kommer kold vand i, og sætter pateen i formen ned i vandet, og så ind i ovnen til den er færdig.
pateen er færdig når du stikker en træpind i pateen, og intet vædske sætter sig på pinden, brug ikke en stål pind, da den ikke kan binde vædske.
hvis du er øvet, kan du også bare mærke på toppen af pateen' om den er færdig. mamaqra, som de siger på grønland, det smager godt.
tilføjet af Beluna
Tak for din fine opskrift
Det var sødt af dig at gøre så meget ud af det, men det er en hel specifik opskrift, jeg søger. Jeg har brugt den en del gange. Den lå på nettet, så derfor har jeg desværre ikke gemt den. Mit håb er, at en eller anden har gemt sin udskrift og kan give mig opskriften. Den er nemlig rigtig god.