Derfor skal de lære hvor godt verden udenfor Jehovas vidner er, med Roskildefestival, duk, og stoffer.
Jeg var Jv, men heldigvis fik jeg nogen rigtige venner ,da jeg have læst alle de gode råd på sol der kom fra alle x-jv.
Idag har jeg fået aids, og begår kriminalitet for at skaffe penge til stoffer. Hvor er jeg lykkelig.
http://www.sundhedsguiden.dk/admin/media/101/images/IStock%20billeder/Stofmisbrug.jpg
Citat:
"Derfor må vi lære dem at tage hensyn til rusmidlet"
Og ikke som de væmmelige Jv der vil have de unge holder sig væk fra det.
MYTE: “Hash er ikke vanedannende.”
faktum : Hash er et stof, man kan blive afhængig af.
Men afhængigheden kommer gradvist. Den unge, der
ryger hash dagligt, kan virke ‘rolig og nem’, om end noget
sløv og uden initiativ. Mens stop med hash giver abstinenssymptomer
som søvnløshed, nattesved, angst,
irritation og koncentrationsbesvær, der kan fejltolkes
som ‘stress’.
Unge tager speed før festen
De tror ikke på, at det er farligt, og at de kan ende som stofmisbrugere, men behandlerne er bekymrede
Af Lone Marie Pedersenfoto: Lars Horn/Baghuset, redaktionen@sl.dk
.Det er blevet meget almindeligt, at de unge tager speed, og de betragter det ikke som et farligt rusmiddel. Tværtimod har de en hel klar opfattelse af, at stofmisbrugere er dem, der stikker sig i venerne, og at de selv er unge, som sagtens kan styre at tage dope lørdag aften, hvor der skal gang i en fest.
Men den holdning bekymrer behandlerne, viste en workshop på Kommunernes Landsforenings sociale temamøde den 17. og 18. maj. Her fortalte centerleder Ib Hansen, Behandlingscentret for unge misbrugere i Fyns Amt, og souschef Johnny Friis, Ungdomscentret Aalborg Kommune, at mange flere unge i dag end tidligere tager illegale stoffer for eksempel i forbindelse med en fest.
De understregede dog, at det naturligvis ikke betyder, at alle unge, der tager rusmidler, ender som stofmisbrugere.
- Alligevel er der grund til at være bekymret over de unges forhold til rusmidler, fordi flere end tidligere udvikler et forbrug, de ikke selv kan kontrollere og får det så dårligt, at de er behandlingskrævende, siger Johnny Friis.
- Siden 1960'erne har der altid været unge i visse subkulturer, som har eksperimenteret med illegale stoffer. Det nye er imidlertid, at det i dag er helt almindeligt blandt unge at tage rusmidler. Desuden er det meget let at få fat i stofferne, og det betyder, at det ikke længere kun er de ressourcesvage unge, som er misbrugere. I dag får andre unge, som vi ikke tidligere har mødt i behandlingssystemet, et misbrug.
Jeg er bruger, ikke misbruger
Ålborg Kommune har spurgt unge mellem 15 og 19 år, der går på ungdomsuddannelserne, om deres forhold til stoffer. I 1998 svarede 6,4 procent, at de havde prøvet ecstasy, mens tallet i 2000 var vokset til 15,3 procent.
- Den store stigning hænger blandt andet sammen med, at de unge har en meget liberal holdning til rusmidler, og de definerer ikke sig selv som stofmisbrugere. For dem er en stofmisbruger en stiknarkoman, mens det at tage piller ikke bliver betragtet som et misbrug, og de unge tror simpelthen ikke på, at de kan blive misbrugere, sagde Johnny Friis, og han henviste til de unges egne udsagn i undersøgelsen.
En pige siger: "Jeg ser mig selv som bruger. Jeg er ikke misbruger, bare fordi jeg synes det er fedt at tage en streg engang imellem. Jeg var tit på speed i sommer, hvor vi gik meget i byen og ikke skulle op om mandagen. Men jeg har trappet ned efter at skolerne er begyndt. Man er først misbruger, når man ikke har noget at lave, og stofferne fylder det hele."
Andre unge i undersøgelsen udtaler:
"Det rammer ikke mig. Det rammer kun dem, der ikke har psyke til det."
"Jeg har fuld kontrol over det. Jeg kan holde op, hvis jeg vil."
"Jeg æder ikke piller uhæmmet - jeg ved, hvor meget jeg kan tåle."
"Vi passer på hinanden - husker hinanden på, at vi skal drikke vand."
"Man kan ikke blive afhængig af speed."
"Jeg ved godt, at der er en lille risiko, men jeg tager chancen."
"Jeg køber kun dope af dem, jeg kender."
Og så er der en ung, som har en mere grøn og økologisk indfaldsvinkel til spørgsmålet:
"Svampe og kokain er noget naturligt. Det er ok. Men at der står en mand med en støvmaske i et laboratorium og laver LSD. Det er noget syntetisk lort."
Forældrevaner går i arv
De unges misbrugsvaner kan ikke betragtes isoleret, sagde Ib Hansen. Man er nødt til at kigge på forældrenes misbrugsvaner eller forhold til rusmidler.
- De unge bruger rusmidler, for eksempel vin, øl og hash som et løsrivelsesmiddel. Men det er i de unge år, at der bliver lagt nogle vaner, som det senere er svært at komme af med. Det kender de fleste, der har forsøgt at holde op med at ryge, alt til.
Ib Hansen efterlyser, at forældrene lærer deres børn gode vaner i forhold til rusmidler.
- Når de unge i undersøgelsen har så afslappet et forhold til det at tage piller hænger det blandt andet sammen med, at de er opvokset med forældre, der som den naturligste ting i verden tager piller mod for eksempel stress, tømmermænd eller søvnbesvær. Lige så naturligt er det at se deres forældre blive berusede, når de holder fest.
- Og mange forældre har selv som unge drukket sig fulde, og de har oplevet den holdning, at det var godt at prøve at blive fuld, for så vidste man, hvordan man reagerede. Altså en læreproces i at omgås spiritus.
- Men hvordan lærer vi de unge at omgås stofferne? Vi ved, at de som små skal lære at færdes i trafikken, så de ikke bliver kørt over. Vi prøver at gøre dem trafikkompetente. Men hvordan gør vi dem rusmiddelkompetente? Vi kan ikke forhindre dem i at tage rusmidler, fordi stofferne er her. Derfor må vi lære dem at tage hensyn til rusmidlet.
Begge foredragsholdere var enige om, at det var nødvendigt med en mere målrettet oplysningskampagne, der blandt andet henvender sig til forældrene. Desuden skal man lade være med at lave skrækkampagner. Det viser sig at have den modsatte effekt, idet flere unge end ellers bliver nysgerrige for at prøve det.
http://www.sol.dk/debat/240-religion-a-livssyn/2590798-psykolog-vis-ikke-vidnernes-nye-bornefilm/reply