Dulle?
Jeg har fundet en masse lækre opskrifter på kager - bl.a. denne jeg skriver nedenfor - men der skal en meeeget mystifystisk indgrediens i, som hedder DULLE? Nogen der ved hvad det er?
(min søsters hund hedder Dulle, men det er vel næppe det, der menes? 😃)
Orangekage
150 g dulle
3 æg
200 g sukker
175 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1½ dl appelsinjuice
1 spsk orangelikør
flormelis
Smelt dullen.
Pisk æggene grundigt med sukker og bland dullen i. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og rør det i skiftesvis med 1 dl appelsinjuice.
Fyld dejen i en lille bradepande, smurt og drysset med et tyndt lag rasp.
Bag kagen ca. 10. min ved 250º.
Bland resten af appelsinjuicen med orangelikør og stænk den varme kage, så snart den kommer ud af ovnen.
Lad den køle af et par min. i formen og vend den forsigtigt ud på et fladt fad.
Kagen er ret blød og kan være vanskelig at få ud af formen. Man kan dog også lade den køle helt af i formen, skære den ud i snitter og forsigtigt lempe disse ud af forme.
Drys med flormelis gennem en sigte.
/Klokken 🙂
(min søsters hund hedder Dulle, men det er vel næppe det, der menes? 😃)
Orangekage
150 g dulle
3 æg
200 g sukker
175 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1½ dl appelsinjuice
1 spsk orangelikør
flormelis
Smelt dullen.
Pisk æggene grundigt med sukker og bland dullen i. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og rør det i skiftesvis med 1 dl appelsinjuice.
Fyld dejen i en lille bradepande, smurt og drysset med et tyndt lag rasp.
Bag kagen ca. 10. min ved 250º.
Bland resten af appelsinjuicen med orangelikør og stænk den varme kage, så snart den kommer ud af ovnen.
Lad den køle af et par min. i formen og vend den forsigtigt ud på et fladt fad.
Kagen er ret blød og kan være vanskelig at få ud af formen. Man kan dog også lade den køle helt af i formen, skære den ud i snitter og forsigtigt lempe disse ud af forme.
Drys med flormelis gennem en sigte.
/Klokken 🙂