-som er kogt i en riskoger. Giver klart det bedste resultat og de smager bare fantastisk!! 🙂
tilføjet af sir
tak
ok tak, har netop købt en riskoger :-)
tilføjet af Læser
spar riskogeren
Endnu et af de fuldstændig unyttige køkkenredskaber i et overflodssamfund. Doser ris og vand 1x1½ læg låg på risen. Når risen koger slukkes for gryden som bliver stående på elpladen i mindst 20 min men ellers til der er brug for risene.
Om du vælger Basmati eller Jasmin er opskriften den samme. Basmati er en hverdags ris hvorimod man ikke skal have så mange (helst kun én gang om ugen) af Jasmin. De smager lidt parfumerede i forhold til Basmati.
tilføjet af nona
Sjove begrundelser
Martin Laursen har købt sig en Aston Martin, fordi han hedder Martin og spiller for Aston Villa.
Og du har købt en Toyota, fordi du kan lide Basmati- og Jasmin-ris 😃
[l][s][s][l]
tilføjet af søstrene
Basmati og Jasmin Toyota søstrene
ja på hajen i kajen i vandet
tilføjet af amarti
Havde engang samme holdning
men det har jeg ikke længere.
Ris, som bliver kogt i en riskoger, smager 10 x bedre end dem som koges pr. almineligt vis i en gryde.
Grunden til det er, at du i en riskoger, bruger meget mindre vand end i en alm. gryde. De smager af mere fordi de ikke er så vandede.
Og hvis du så - når de er færdige - vender en god klat smør i dem, er det lige før englene synger... MUMS!! :)
/Klokken
tilføjet af timin
10 min
i min riskoger skal jeg kun vente 10 min
og velbekommen, hov nårh nej, du venter stadig på maden ;-)
tilføjet af chefkokken
simre
Du kan bruge enhver slags ris, men for at risene skal have en god sprød smag, er risene nødt til at ligge og simre i noget lort i ca. 30 min.
Værsgo, klar til servering. Velbekommen
VH Chefkokken
tilføjet af miss-vinge
Jeg er ny herinde..
så jeg ved ikke hvordan jeg selv laver et "debat" men det jeg gerne vil have hjælp til, er om nogen kan fortælle mig hvor meget ris + vand der skal til at tilberede basmati ris og jasmin ris i en riskoger?
og hvilken riskoger kan folk mest anbefale? jeg har overvejet at købe den fra OBH
på forhånd, tak! :)