rugbrød med gulerødder
Surdej:
7 dl vand
340 g. hvedemel
340 g. rugmel
1 spsk fin salt.
1. Dag
1 liter vand
700 g. rugmel
300 g. hvedemel
4 tsk grov salt
1 portion surdej
2. dag
1 hvidtøl
125 g. knækkede rugkerner
125 g. knækkede hvedekerner
125 g. solsikkekerner
65 g. sesamfrø
60 g. hørfrø
1 spsk honning
5-6 revne gulerødder
Fremgangsmåde.
Bland ingredienserne til Surdejen og stil den lunt og tildækket i 2-3 dage
1.dag.
Bland ingredienserne under dag 1 og stil det tildækket til næste dag. Bland evt. alle kernerne sammen med hvidtøl og stil den også tildækket til næste dag.
2. dag. Bland dejen med honning og kernerne og tag fra hvad der svarer til ½ honningbøtte. Dette er surdejen til næste gang der skal bages. Stil den til hævning i 3 timer inden der sættes låg på og kommer i køleskabet. Der kan den stå i op til 3 uger.
Efter der er taget fra til næste gang blandes der med de revne gulerødder.
Dejen fordeles i 2 rugbrødsforme og stilles til hævning i 3-3½ time.
Der "stænkes" med vand og brødene sættes ind i en kold ovn som tændes på 180 grader varmluft. De bages i 1 time og 20 min.
Så tages brødene ud og der bankes på dem. Lyder de hul er de færdig. De sættes igen i formen og der pensles med olie for at modvirke revner. Så sættes de ind i ovenen i 5 min for at tage eftervarmen.
Derefter tages de ud og står på en rist indtil de er kolde inden de så pakkes.
Brødnene er velegnet til at fryse inden de spises.
Velbekomme
Susanne, Brørup
7 dl vand
340 g. hvedemel
340 g. rugmel
1 spsk fin salt.
1. Dag
1 liter vand
700 g. rugmel
300 g. hvedemel
4 tsk grov salt
1 portion surdej
2. dag
1 hvidtøl
125 g. knækkede rugkerner
125 g. knækkede hvedekerner
125 g. solsikkekerner
65 g. sesamfrø
60 g. hørfrø
1 spsk honning
5-6 revne gulerødder
Fremgangsmåde.
Bland ingredienserne til Surdejen og stil den lunt og tildækket i 2-3 dage
1.dag.
Bland ingredienserne under dag 1 og stil det tildækket til næste dag. Bland evt. alle kernerne sammen med hvidtøl og stil den også tildækket til næste dag.
2. dag. Bland dejen med honning og kernerne og tag fra hvad der svarer til ½ honningbøtte. Dette er surdejen til næste gang der skal bages. Stil den til hævning i 3 timer inden der sættes låg på og kommer i køleskabet. Der kan den stå i op til 3 uger.
Efter der er taget fra til næste gang blandes der med de revne gulerødder.
Dejen fordeles i 2 rugbrødsforme og stilles til hævning i 3-3½ time.
Der "stænkes" med vand og brødene sættes ind i en kold ovn som tændes på 180 grader varmluft. De bages i 1 time og 20 min.
Så tages brødene ud og der bankes på dem. Lyder de hul er de færdig. De sættes igen i formen og der pensles med olie for at modvirke revner. Så sættes de ind i ovenen i 5 min for at tage eftervarmen.
Derefter tages de ud og står på en rist indtil de er kolde inden de så pakkes.
Brødnene er velegnet til at fryse inden de spises.
Velbekomme
Susanne, Brørup