6tilføjet af

rugbrød med gulerødder

Surdej:
7 dl vand
340 g. hvedemel
340 g. rugmel
1 spsk fin salt.
1. Dag
1 liter vand
700 g. rugmel
300 g. hvedemel
4 tsk grov salt
1 portion surdej
2. dag
1 hvidtøl
125 g. knækkede rugkerner
125 g. knækkede hvedekerner
125 g. solsikkekerner
65 g. sesamfrø
60 g. hørfrø
1 spsk honning
5-6 revne gulerødder
Fremgangsmåde.
Bland ingredienserne til Surdejen og stil den lunt og tildækket i 2-3 dage
1.dag.
Bland ingredienserne under dag 1 og stil det tildækket til næste dag. Bland evt. alle kernerne sammen med hvidtøl og stil den også tildækket til næste dag.
2. dag. Bland dejen med honning og kernerne og tag fra hvad der svarer til ½ honningbøtte. Dette er surdejen til næste gang der skal bages. Stil den til hævning i 3 timer inden der sættes låg på og kommer i køleskabet. Der kan den stå i op til 3 uger.
Efter der er taget fra til næste gang blandes der med de revne gulerødder.
Dejen fordeles i 2 rugbrødsforme og stilles til hævning i 3-3½ time.
Der "stænkes" med vand og brødene sættes ind i en kold ovn som tændes på 180 grader varmluft. De bages i 1 time og 20 min.
Så tages brødene ud og der bankes på dem. Lyder de hul er de færdig. De sættes igen i formen og der pensles med olie for at modvirke revner. Så sættes de ind i ovenen i 5 min for at tage eftervarmen.
Derefter tages de ud og står på en rist indtil de er kolde inden de så pakkes.
Brødnene er velegnet til at fryse inden de spises.
Velbekomme
Susanne, Brørup
tilføjet af

Nemmere at købe dem.

Sikke et arbejde at bage dem selv.
Bedre og billigere at købe dem selv.Smager bare rigtig godt.
Købes hos Fakta,Føtes,bruger ikke andet brød end det.
tilføjet af

rart med opskrifter, men 50 år for sent,

alle reastuaranter der reklamerer med hjemmebagt brød, køber en sæk færdigblandet kemikalie, og rører det blot op med vand, ingen ventetid, det hæver omgående.
rugbrøds kemikalier findes også i sække, det er så farligt at man ikke kan stikke hånden ned i sækken uden at få eksem, men igen ingen surdej, og det hæver også med det samme.
ale de flotte tørkager som også serveres, og som gæsterne tror at kokkene har lavet i deres hårde arbejdstid, er alle lavet og dekoret på en fabrik, det samme gælder også for det finere bagværk og islagkager.
man skræller ikke kartofler længere, men køber vacumpakkede kogte kartofler, der er så giftige at de skal skylles i mindst 3 hold rent vand.
man kan ikke købe ægte saucer mere, eller hjemmelavet mayonaise og remoulade, de flester køber færdige saucer også bearnaise og holandaise, som indeholder 20 forskellige kemiske produkter.
nogle spisehuse har kun flote servitrunter ansat, og så ellers diverse beholdere med færdig stegte kartofler og saucer.
saltabaren køber de færdig, og afleverer det de ikke har solgt til forhandleren, som så sælger det til pizzarier og alderdomshjem.
inden du bestiller diverse ægte saucer som bearnaise så spørg om den er ægte, servitricen forstår ikke hvad du spørger om, men man kan se om der står afklaret smør klar til brug, hvis man ellers kan se køkkenet, ellers må du sætte saucen over et stearinlys, hvis det skiller er det ægte, hvis ikke er det bare fake.
tilføjet af

Det er vist et valg det der

- og oven i købet et dårligt. 😃
tilføjet af

svar til skibskokken

Hej...
Jeg syntes jeg kan fornemme lidt surhed i dit svar.
Husk på det er aldrig forsent med en ny opskrift og nyt...
Ved godt det tager langt tid at lave men husk på det er hævningen der tager mest tid. Og den tid kan jo brges til noget andet.
Jeg er selv udlært køkkeneleder og er god til at bruge tiden til at fremstille noget andet.
Men jeg kan godt give dig ret i alt det du skriver og har også lige moret mig over det...
Håber du finder tid til at prøve den alligevel...
tilføjet af

svar til dulkis

hvad er det du mener er et dårligt valg???
tilføjet af

svar til anonym

det kan godt være du mener det er nemmere at købe, men jeg ved hvad der er i mine rugbrød. Så der er ikke fyldt med kemikalier og hvad der ellers er skjult. Desuden smager hjemmebagt altid bedst.
Syntes du skal prøve det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.