4tilføjet af

Rørsukker

Er der nogen, der kan fortælle mig hvad forskellen - udover den dyrkningsmæssige - er på rør- og roesukker? Tak
tilføjet af

sukker

Begge dele er sukker. Det ene kommer fra sukkerrør, som er en afgrøde som er hårdere end sukkerroer, men sukkerindholdet varierer meget mellem de forskellige sorter af rør. nogle er meget søde mens andre næsten ikke kan bruges til sukkerproduktion. Det sukker som kommer ud af rørne er langt sødere end roesukker og er iøvrigt brunligt. Der er ikke nogen kemisk forskel i den form for sukker som kommer ud af det, for når alt kommer til alt, så er sukker, sukker, uanset om det kommer fra rør eller roer.
tilføjet af

rør/roesukker

Det meste roesukker er raffineret derfor er det altid hvidt uden klumper. Der bruges forskellige midler til at gøre sukkeret hvidt
tilføjet af

fra forskellige plantedele

Alm. hvidt roesukker, kommer fra sukker-roer hvor det er det underjordiske der danner sukkeret. Rørsukker er fra sukkerrør og er en overjordisk del. Stimulerer/giver energi gennem det rytmiske område istedet for det nerve-sansemæssige.
www.gisiger.dk mail: melissa@gisiger.dk
tilføjet af

Brunede kartofler

Hvis man anvender rørsukker til brunede kartofler bliver de mørkere uden at de virker brændte i smagen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.