Er der nogen, der kan fortælle mig hvad forskellen - udover den dyrkningsmæssige - er på rør- og roesukker? Tak
tilføjet af sukker 'ro'en
sukker
Begge dele er sukker. Det ene kommer fra sukkerrør, som er en afgrøde som er hårdere end sukkerroer, men sukkerindholdet varierer meget mellem de forskellige sorter af rør. nogle er meget søde mens andre næsten ikke kan bruges til sukkerproduktion. Det sukker som kommer ud af rørne er langt sødere end roesukker og er iøvrigt brunligt. Der er ikke nogen kemisk forskel i den form for sukker som kommer ud af det, for når alt kommer til alt, så er sukker, sukker, uanset om det kommer fra rør eller roer.
tilføjet af djkj
rør/roesukker
Det meste roesukker er raffineret derfor er det altid hvidt uden klumper. Der bruges forskellige midler til at gøre sukkeret hvidt
tilføjet af gisiger
fra forskellige plantedele
Alm. hvidt roesukker, kommer fra sukker-roer hvor det er det underjordiske der danner sukkeret. Rørsukker er fra sukkerrør og er en overjordisk del. Stimulerer/giver energi gennem det rytmiske område istedet for det nerve-sansemæssige. www.gisiger.dk mail: melissa@gisiger.dk
tilføjet af Ingemann
Brunede kartofler
Hvis man anvender rørsukker til brunede kartofler bliver de mørkere uden at de virker brændte i smagen