5tilføjet af

Sigma tegnet

Hvad er det helt præcist det står for/betyder?
Og hvordan laver man det på sin com?
tilføjet af

det betyder sum

F.eks.
1+2+3+4+5...+N = Sigma(i=1 til N)(i). "N" skriver man oven over sigmategnet og "i=1" under. Så slipper man for at skrive en hulens masse, især hvis N går mod uendelig.
Nogle kalder det også summationstegn. Mere langhåret og mystisk er det ikke.
Det kan også være en funktionsværdier man summer:
f(1)+f(2)+f(3)...+f(N) = Sigma(i=1 til N)[f(i)]
eller funktionsværdier af et sæt værdier (x1, x2, x3...xN):
f(x1)+f(x2)+f(x3)...+f(xN) = sigma(i=1 til N)[f(xi)]
Summationer kan bruges til at beregne nummeriske integraler da integraler er beslægtede med summationer, men det bliver for omfattende at komme ind på i detaljer her. Kort fortalt svarer integralet til arealet under en kurve og hvis man ganger nogle intervalstørrelser på kommer man derhen af.
Sigma er grækernes "s" og i Word er det under Indsæt->Symbol
tilføjet af

næsten...

jeg tror du snakker om det, personen søger, men dette hedder upper case sigma Σ. jeg plejer at skrive bogstavet ind i word, markere det og ændre skrifttype til symbol.
lower case sigma σ bruges oftest som en konstant, fx spredning i sandsynlighed/statestik.
tilføjet af

Summen af

dette tegn - ∑ -
som du finder i word - under punktet
-> indsæt –> Der vælger du –> symboler –>
og der punktet –> Matematiske operatorer.
tilføjet af

ja, men

det er kun den sande spredning man kalder lille-sigma - hvis man skal være meget stringent. Hvis du har et tilstrækeligt stort antal målinger vil spredningen s konvergere imod lille-sigma.
Ja - du har sikkert ret, der er nok mange måder at skrive stort-sigma og lille-sigma på. Hvis man skal have grænser på plejer jeg at bruge formeleditoren i Word. Hvis man er en stor nørd bruger man LaTex som ikke er et "what-you see is what you get"-program ligesom Word. Man lad os nu ikke gøre det til en større videnskab at skrive et skide tegn.
tilføjet af

Ang. LaTeX og WYSIWYG

Hej komodovaran
Hehe, jeg husker på min spæde start på universitetet som ung 18årig student i 1990 hvor der kun fandtes en ydmyg unixprompt og hvor teksten først skulle kompileres før man kunne sende et printerjob ud til en matrixprinter...se, det var tider, men man følte også at man skrev _temmelig_ i blinde.
Imidlertid har LaTex udviklet sig, faktisk tror jeg ikke vi skal længere op end midt i 90erne før man havde en grafikskærm, der real-time viste, hvad alle latexkoderne endte med at blive i forståeligt dansk/engelsk/matematisk sprog. Rent faktisk vil jeg sige, at den udgave af LaTeX nærmer sig WYSIWYG.
Stadig vil jeg idag LANGT hellere bruge LaTeX end f.eks. M$ Offices formeleditor!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.