SuperDebat.dk > Mad & Vin > Det internationale køkken
5tilføjet af Lenemo
Mexikansk strimlet oksekød og kylling til burritos
Jeg vil gerne høre om nogen kan hjælpe mig med en opskrift på det kød restauranter bruger i bla. burritoes.. Det smager marineret og har en strimlet (ikke skåret, men nærmest "revet") tekstur..
Det er efter min mening den ÆGTE måde at lave mexikansk mad på..
Så jeg vil blive rgtigt glad hvos nogen lå inde med en opskrift.. Og evt. også kan anbefale en god kogebog...
tilføjet af Madmor
Det er ikke revet kød
Det har bare den struktur fordi det er småkød i stedet for skært kød. Dette er også grunden til marinaden.
Marinade
Marinaden piskes sammen af olie, limesaft, finthakket chili og hvidløg i en stor skål. Marinaden smages til med salt og peber.
Fremgangsmåde
Olie og smør brunes på en pande, evt. med kryddernelliker. Kødet tilsættes, krydres med salt og peber og steges i 7-8 min. Kødet tages op og kommes i marinaden.
Forårsløg snittets fint. Peberfrugter kæres i strimler. Tomater skæres i både. Avokadoen halveres, stenen fjernes, avokadokødet skæres fri af skallen og skæres i små tern. Bønnerne hældes i en sigte og dryppes af.
Grøntsager Jalapeno Peber og bønner kommes i skålen med kødet og vendes godt sammen. Salaten smages tilmed salt og peber. Bønnesalaten drysses med hakket oregano.
Tortillaerne varmes efter anvisning på emballagen og fyldes
Jeg laver det oftest med kylling, og jeg vil også gerne have det til at været sådan nærmest revet. Jeg koger kyllinge-inderfileter og river dem derefter lidt fra hinanden, så trevler de netop i retten. Den opskrift bruger jeg ca. - målene er ikke særlig præcise for jeg bruger ikke opskrift, har lavet det en mia. gange.. ;-) Er stor fan af mexi-mad..
Mexicansk kyllingefyld
2 pers.
1 pk kylling, ca 280 g kogt med lidt bouillon og krydderier
2 dåser hakkede tomater, evt blendede ( kan ikke selv lide tomat"klumperne")
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 rød chili
1 stort løg
2 fed hvidløg
stødt spidskommen
mørk chokolade med høj kakaoindhold, evt. rigtig kakao
kyllingebouillon
chili og paprika efter egen smag
Evt.lidt jalapenos
en sjat salsa, hvis man har
Evt. koriander, jeg bryder mig bare ikke om det.
Evt. 1 dåse chilibønner
olie
salt og peber
Løg og peberfrugter steges i en gryde med lidt olie og kyllingen tilsættes og det røres sammen. Passata, hakkede tomater og bouillon tilsættes. Retten krydres og chokoladen tilsættes. Må gerne simre længe. Jeg har somme tider lavet det tidligt på dagen, hvis det har været til gæster.Det bliver det ikke dårligere af...
Det er godt både til fyld-selv tortillas og taco eller som fyld i enchiladas i ovnen, med masser af cheddar-ost over.
tilføjet af Fritidskokken
Marinade
Alternativ til den foreslåede marinade, som er lidt omfattende, kunne være en tex mex blanding.. Har selv erfaringer med et raptor Rubs produkt med navnet Tex Mex. Det kan bl.a. købes her: https://www.smagmere.dk/gourmet-krydderier/52-blazing-tex-mex-rub.html
Med venlig hilsen
Fritidskokken
tilføjet af Peter Larsen
Mexikansk strimlet oksekød og kylling til burritos