Der er så mange opskrifter på denne sovs, men findes der en der kan give en opskrift der bare lykkes hver gang?
tilføjet af dulkis
K-salat
- har en færdiglavet, du nærmest ikke kan ødelægge...😃 (kogning dog stadig undtaget)
- Det afhænger altså af kokken om sovsen går til held. Det vigtigste med din bearnaise er at du ikke lader den koge, hvis du laver den fra bunden.
- Men prøv at forklare hvor/hvad der går galt.
tilføjet af komododragon
Pulverbearnaise
går sjældent galt.
Det er ikke bare en eller anden smart kommentar, jeg mener det virkelig.
Jeg synes faktisk at pulverbearnaise smager næsten lige så godt som når du selv laver. Hvis du gerne vil have lidt ekstra af den syrlighed der kendetegner bearnaisesovs kan man bare hælde en sjat estragoneddike oven i.
Ægte bearnaise er noget jammer at lave. Man skal klare smørret, holde det varmt og alligevel bliver sovsen ofte enten alt for tynd eller skiller. Personligt synes jeg kun man skal lave bearnaisesovs fra bunden af, hvis man synes det er sjovt at prøve. Man skal ikke gøre det fordi hjemmelavet bearnaise smager meget bedre end pulverbearnaise eller færdiglavet bearnaise der bare skal varmes.
tilføjet af slim
nu må du da holde op
det kan du da ikke sige mand der er milde vidt forskæld på hvordan du laver dem ???????vh slim
tilføjet af slim
ja den har viker vær gang for mig
du tager en lille gryde og komme 100-150gr smør 3 æg blommer 2 ske fuld estragon og en spise ske fuld bearnaies essenns du tager også en 1 teske oksekød boulijong og så røger du det hele sammen før du sætte det på varem og når det er godt ud røgt så vamer du den op så begynder den at skumme du skal hele tiden røger godt i den og det gør at der er svær til at få til at skille ad kommer du til at give den for meget varme så kom en lille sjat iskolt vand i og pisk kraftig bagefter så kan du redde den , den er super lække men det er sikker den feder :-)vh slim
tilføjet af komododragon
OK jeg giver mig
jeg tror bare jeg engang er blevet sur på hjemmelavet bearnaisesovs😃
Din opskrift lyder ikke så besværlig og det er sikkert en god idé med oksebouillon i. Det må jeg prøve en gang.
VH
tilføjet af Hjemmelavet
Bearnaise essens opskrift
Du skal bruge:
1/2 dl knust, hvid peber
750 g. frisk esdragon m/ stilk
500 g bredbladet persille m/ stilk
500 g. kørvel m/ stilk
1 kg skalotter m/ top
6 l eddike
2 l esdragoneddike
1 l rødvinseddike
Krydderurterne, der gerne må være i blomst, samt knust peber og flækkede skalotter dampes i 20 min. under låg ved svag varme i 3/4 liter vand, tilsættes alle eddikerne, koges op, trækker 1 time på kogepunktet under låg, afkøles og sigtes, indkoges til det halve, fyldes på flasker eller kommes i den som Slim angiver.
Voilá - hjemmelavet!😉
tilføjet af anonym
ja!!!!!!!
Det samme mener jeg. Vi kan godt lide den her i huset. 😉
tilføjet af dulkis
Det rene blasfemi
- at kalde knorrs pulver for bearnaisesauce, men men - selv Boserup (en af mine afguder) mener det kan bruges, hvis man er nødt til at spise det, der kan købes på tanken, han gav den dog et par spsk ægte mayonnaise, til at tage den grimme smag af maggiterning.
- Jeg HAR smagt den udgave og den smager faktisk, så jeg troede nogen havde taget sig sammen og lavet den selv. 😃😃😃...så man jo bøje sig.
- men den mand kan faktisk også få noget spiseligt ud af en lørdagskylling.
Smørret smelter og afkøles noget,
pisk æggeblommer, essens og boullion, tilsæt mel ( det er jo snyd men så skiller den ikke)
pisk kraftigt under opvarmning til den bliver tyk og luftig.
Den har altid lykkedes for mig i de 35 år jeg har lavet den
VELBEKOMME 🙂
tilføjet af Gourmeten-kendt
bearnaissesauce
Kun bearnaissesauce lavet helt fra grunden er værd at spise, alt andet (jeg har prøvet alle almindelig forkeommende på det danske marked) er sørgelige undskyldninger.
Når du laver bearnaissesauce fra grunden kan det gå galt, bl.a. ved at den vil skille.
Grundreglerne er at alle ingerdienser skal have nogenlunde samme temperatur når du begynder, dvs. at ingenting må komme direkte fra køleskabet.
Hav et glas vand klar til at hælde i hvis saucen begynder at skille, det afhjælper det hvis du er hurtig.
Endelig .......husk du har mere føling med saucen og dens konsistens hvis du rører med hånden og ikke med et piskeris eller en ske.
Er du ikke vant til at hå¨ndtere varme varer med hånden kommer der selvfølgelig et tidspunkt hvor du må skifte til ske eller piskeris, men det er ok for under opvarmningen har du med hånden haft fuld føling med processen.
tilføjet af Anonym
Takker
for jeres svar. jeg har fået nogle gode ideer til denne sovs.
Den med et glas vand lyder som en god ide.
Hej🙂