eller diarré hvis man opvarmner noget mad flere dage efter det er lavet hos fx kokken-jomfruen.dk eller lignende steder?
tilføjet af Upsidasi
Det kommer da an på...
... hvad du mener med flere dage efter...
tilføjet af dulkis
Jeg kender ikke kvaliteten hos Kokken & Jomfruen
Men det afgørende er indledningsvis hvordan de har behandlet råvarerne og dernæst hvordan du har opbevaret maden.
- Brug din intution. Det er en af de ting du har den til. Kig på maden, lugt til den og tag evt. en lille smagsprøve. Virker det appetitligt, så brug det - og ellers skal det ud.
tilføjet af Skipperskræk
Nææææ nej.
MAD som har stået i varmen=Skraldespanden.
SPØG ik med mad,trust me.
8 Dage med drop og totalt ødelagt krop.
tilføjet af la34sf
Det skal hurtigt i køleskab.
Hvis det er noget man skal spise dagen efter, man skal nok højst varme op 2 gange, så kan man være nogenlunde på den sikker side, men vil man være 100% så skal man smide det ud, i USA får man jo altid på spisestederne en dog bakke med hjem med det man ikke kan spise samme dag, og med de advokater de har derovre må man da tro at det er nogenlunde sikkert.
tilføjet af Koktor Hansen, Varde
Opvarmning decentificerer kun
I princippet dræbes bakterier ved opvarmning. Men der er det men, at bakterierne i deres liv producerer affaldsstoffer, som er mere eller mindre giftige, såkaldte toksiner.
Disse vil altid stå tilbage, efter at bakterierne og gæringen er bragt til ophør under opvarmning. Så mit råd er, at smide maden ud.
tilføjet af Madforgiftning
Kjeld Olsen
Ja, først og fremmest skal du frygte madforgiftning, fordi du ikke ved hvordan de har opbevaret maden. Madforgiftning skal tages alvorligt, da der findes så meget fusk i denne branche. Husk på, at økonomi som oftest opprioriteres i forhold til madens kvalitet. Det er dyrt at smide alt maden ud, hvis den er fra i går, så vælger man ofte, at køle den ned igen og genopvarme maden næste dag. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/madforgiftning.htm kan man få madforgiftning af mad, der er opvarmet og nedkølet gentagne gange. Desuden ved man heller ikke om køkkengrejet har været ordentligt rent eller om kokken eller køkkenmedhjælperen har vasket hænderne tilstrækkeligt inden madlavningen. Ja, der er mange ting der kan gå galt. Der står faktisk en lang liste om ting, der kan gå galt undermadlavningen og kan føre til madforgiftning.