16tilføjet af

Sovs ?????

Jeg skal lave peberrodssovs i aften og vil gerne vide, om det er bare er en alm. hvid sovs, hvor jeg bare putter peberrod i.
Jeg har fundet en opskrift, hvor der er eddike i. Men det synes jeg ikke, at jeg har hørt før....!
tilføjet af

forslag

Brug kraften fra et stykke kogt oksekød, si suppen, jævn med en jævning af mel og vand rystet sammen, bring sovsen til kogepunktet og tilsæt salt, peber og reven peberrod. Undgå at bruge fedtstof, mælk og fløde, sovsen bliver lettere og de tomme kalorier undgåes. Lidt mælk kan dog bruges for at den bliver mere hvid, hvis det ønskes. Men pas på, det brænder hurtigt på.
tilføjet af

Ganske alm. hvid sovs...

...med revet peberrod i. Og uden eddike:-) ...mee
tilføjet af

Jow, jow...

- den med eddiken er helt rigtig ;o))
Jeg ved ikke lige om det er for at få Peberroden, til at " Træde mere." i karakter.. - men det er ganske vist at nogen bruger eddike ;o))
Min mor bruger det og hendes Peberrods sovs er altid..... - ikke mindre end Himmelsk ;O))
-og det jo vel og mærke altid med frisk reven Peberrod, selvom den på pose, i handelen ikke er så ringe endda
-fortsat god søndag, med godt tips fra anonym ser jeg, med lidt x-tra kraft til sovsen ;o))
/Mummi
tilføjet af

MUMMI har ret

der skal eddike i, så bliver rodsmagen fremhævet på bedste vis
tilføjet af

Husk blot

at når du først har puttet peberrod i, må sovsen ikke koge.
Og så er det lige meget hvilken opskrift du vælger.
Jeg hælder dog mest til den med eddiken - den synes jeg smager bedst.
tilføjet af

PS - tag ikke fejl

af revet og høvlet peberrod. Høvlet får du aldrig til at smage af noget.
Uhmm - det er da vist længe siden vi har fået oksekød i peberrod.
tilføjet af

Jeg ska´gi´dig høvl ;o))

- jeg skrev jo også revet..!!
Det med høvl..?? Siger mig ikke lige noget..??
Men for pokker hvor får jeg lyster.... Til god efterårs mad :o))
Kan du have en fortsat dejlig søndag Dulkis ;o)
/Mummi
tilføjet af

Uden dog at gå amok..!!

- over andet end min egen gode middag idag ;o))
Som skal bestå at frisk røget laks jeg har fået forærende, med en god mikset salat og flutes med kryddersmør...
Så er der et og andet med eddike...
Jeg bruger det ligeledes selv til Gule Ærter.. Åh, det må vi også snart have ;o)
Ligeledes en lille skvat i vandet til pølser, så får de det der x-tra knæk :o))

/Mummi
tilføjet af

rolig ikke min påstand at du skrev høvlet

men for en utrænet hjememkok, kan de måske i indkøbssituationen være lige fedt om det er høvlet eller reven peberrod - så jeg er ikke hjemfalden til høvl lige for det i hvert fald. Det har jeg til gengæld gjort mig fortjent til i en anden tråd kan jeg se (he he he) der er i hvert fald et åbent tilbud om nogle øretæver.
Og ja - uhmmm efterårsmad. Vi skal vist til at tage hul på den. Jeg kan også se det bugner af danske rodfrugter hos min nabo (gartneren)
Tror jeg vil gå på jagt efter en ordentlig suppehøne og starte med den.
Rigtig god sødag Mummi.
tilføjet af

Ja tak

til eddike... bruger det også i peberrodscreme(som er god til røget laks)
Jeg ville lave en alm. hvid sovs, og så tilsætte peberrod og lidt eddike når sovsen er færdig "kogt"
tilføjet af

Bette Davis ;o)

- hvad har du nu "rodet" dig ud i ;O))
Kan dog her lige på falde rebet anbefales... -det lavede jeg i den forgangne ugen...
Boller i Selleri :o))
Selv herlig søndag, vi er også for ud af gående her ;O))

/Mummi
tilføjet af

Mumsedasse..!!

- Peberrodscreme..??
Det lyder dejligt for en der skal spise frisk røget laks idag, men dog ikke har Peberroden, men til en anden gang og en anden smags oplevelse ;o)

/Mummi
tilføjet af

opskrift

Jahh peberrodscreme....
pisket fløde tilsat revet peberrod, lidt eddike og en smule sukker. Er faltisk dejligt frisk til både varm røget og alm. røget laks.
Hvis man selv køber et stykke peberrod og river det på den meget fine del af rivejernet, så kan det kommes i poser og fryses i små mængder, så du altid har peberrod når du skal bruge det.
Og hvis din næse er tilstoppet, så snus lige til sådan en gang revet peberrod... PUHHH SÅ er der lugt igennem ;)
tilføjet af

Peberrods råd

du pisker piskefløde stift, smager til med revet peberrod, lidt eddike og lidt sukker, så har du alletiders frisk tilbehør til både varmrøget laks og elm. røget laks.
Køb et helt stykke peberrod, riv det på den meget fine side af rivejernet, del op i små portioner, kom i poser og smid i fryseren, så har du altid peberrod klar til lækkerierne.
Heh og er du forkølet.... så snus til lidt peberrod PUHHH AHHHHH og så er der luft igennem ;)
tilføjet af

HM ja

kom så vist lige til at spamme lidt ;)
tilføjet af

Rivejernet ;o))

- det skal komme på arbejde her, det lover jeg dig for...
Jeg elsker Peberod til meget, ja nogle ville gøre store øjne til hvad jeg ville kunne finde på at bruge det til...
Jeg takker så meget for din opskrift her. Det bliver lavet og putte på frys ;O))
Smil og tak fra

/Mummi
-og for det gode råde til vintertide også ;o)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.