der snart efter 1 måneds ledighed skal til `På vej i job´ samtale hos a-kassen. At blive fri af det job er det bedste, jeg nogensinde har budt mig selv.
Det kan kun gå fremad her i Verden, når man er tro mod sig selv!
tilføjet af steagle
Til lykke...
Follow your heart my friend.
Jeg er selv tidligere lærer i folkeskolen - nu er jeg pakkerimedarbejder på et gartneri for en tid - indtil nye veje viser sig.
Folkeskolen er en død sild 😉
Jeg føler nu, at friheden til at bestemme i mit liv langsomt indfinder sig. I folkeskolen bliver man mere og mere robot.
Og ja, det kan KUN gå fremad - nyd det 😉😉😉
tilføjet af Arb. indenfor systemet
Du bliver aktiveret efter...
typisk 26 ugers sammenlagt ledighed (dvs. 0,5 år).
Forhåbentlig har du fundet et andet job inden da.
Det er en spændende diskution du lægger op til, i din "samtale" med M47: tanken om at dagpengesystemet kan bruges til andet end det det bruges til i dag.
Som reglerne og markedet er nu, skal den ledige hurtigst muligt i job igen - uagtet hvilket job. Det er selv jeg enig i.
M47 har jo ret i, at ca. 90% af udbetalingerne fra a-kassen (dagpenge, feriedagpenge, orlovsydelse og efterløn)er skattefinansieret. Når der er mangel på arbejdskraft kan det jo være svært at argumenterer for, at skattekroner skal gå til borgere, der er kræsne, og skal understøttes, mens de leder efter ønskejobbet.
Det kunne dog være interessant at lave en anden forsikring - "selvrealiseringsforsikring" e.l. Eller hvad har du i tankerne???
Ligegyldig hvad kræver det enorme ændringer i gældende regler (og ændringer trænger vi til).
P.S. Det er faktisk utroligt, at man strammer virkelig skruerne når det gælder de ledige, og samtidig giver vi efterløn til masser af arbejdsduelige ældre. Ældre som ikke er gamle nok til folkepension, men bare ikke har lyst til at arbejde mere - og nu har de muligheden når der er efterløn...........
Se den debat er der ingen steder i det politiske rum. Hvorfor? Ingen politiker med normalt overlevelsesinstinkt tør røre ved efterlønnen nu, hvor de store (vælger-)årgange skal til at gøre brug af disse "golfpenge".
P.P.S. Jaja jeg ved godt, at der sikkert kommer et surt opstød fra en efterlønner, som: "Blev tvunget på efterløn", "ikke har nogen penge" osv osv. Til dig: Glæd dig over, at du er en minoritet - eller ta' et arbejde.
tilføjet af cand.comm.37
Selvrealiseringsprojektet..
Ingen tvivl om at mange mennesker søger selvrealisering i jobbet - altå at de har en ide om en bestemt retning, de vil gå efter rent karrieremæssigt. Jeg var selv ledig i en længere periode, fordi jeg gerne ville arbejde med mit fag og ikke som ufaglært kuli.
Som ex-ledig akademiker vil jeg også anbefale at gøre det. Det gælder om at holde uddannelsen og kompetencerne ved lige og udvikle dem videre. Hvis man tager et ufaglært job, så er det kun et spørgsmål om tid, før man ikke kan få et akademisk job. Så det blev jeg ved med at søge, mens jeg på freelancebasis hjalp nogle nye små virksomheder med opstart etc. I høj grad suppleret af dagpenge. Det førte mig så til mit nuværende job.
Hvis jeg havde gjort som andre ønskede, så havde jeg stået og pakket fisk, mens min hjerne degenerede i stedet for at sidde i mit trods alt relativt fede job nu, hvor jeg får en topløn på en 25-30 timers arbejdsuge. Så pointen er at det er fornuftigt at gå efter sine egne mål - lissom mette der indledte tråden også mener.
tilføjet af Arb. indenfor systemet
Hej Cand.comm.37
Ja - dagpengesystemet er på nuværende tidspunkt ikke beregnet til det du fortæller.
Hvis det skulle det, kræver det radikale ændringer.
Hvad forestiller du dig?
Det skal jo stadig være en løsning, som både den ledige synes om, politikerne kan forsvarer, og skatteyderne bifalde.
Jeg er desværre "arbejdsskadet" 😉 (for mange år i systemet), så jeg har ikke selv konkrete løsningsmodeller, der opfylder ovenstående kriterier.
Har du forslag? 🙂
tilføjet af cand.comm37
Forslag..
Hej..
Tager tråden op - 3 måneder senere og håber du læser det😉 Jeg har et fint forslag at lægge ud med. Fyr Hjorten og lav loven om til at starte på, så den søger at understøtte de lediges egne ambitioner fremfor at betragte det som en succes at en dyrt uddannet akademiker med et stort lønefterslæb og studiegæld lander i et ufaglært job, hvor han hun degenerer fagligt og opnår en lavere livsløn end den berømte kassedame.
Det vil være dyrt på kort sigt, men betale sig i længden. Man skal ikke glemme at folk, ikke mindst akademikere, næppe har taget sig en uddannelse med planer om at undgå at bruge den. Og forskellen på et job og dagpenge er så stor, jeg får 3-4 gange mere udbetalt nu end på dagpenge, at man er rigeligt økonomisk ansporet til at finde et job. Det handler bare om at det job ikke skal være en dead-end fra starten af, men et job man kan arbejde sig videre fra.
Det der er brug for er folk i 'systemet' med erfaring og netværk til at skabe nye jobs til de ledige - ikke kontrol og pisk.
Tager mig stadig til hovedet over mit sidste møde med 'systemet', hvor den private aktør havde ansat en tidliger ejer af et rengøringsfirma til at vejlede akademikere. Det er jo helt hul i hovedet, når hun intet ved om det akademiske arbejdsmarked og ikke selv er akademiker. Så hendes forslag gik i retning af rengøringsassistent og regnskabsmedarbejder og udskrivninger af de jobannoncer på¨jobindex, som jeg allerede havde tjekket selv.