Er der nogen der ligger inde med en super god opskrift på Whisky sauce? Da jeg ikke er superferm i køkkenet skal den være nem at lave. Er der forskel på smagen mht. hvilken whisky man kommer i og hvilken anbefaler I? På forhånd tak
tilføjet af BSK/BKK
12 AAR
..Der skal vel bare 12 aar i flasken..
saa kan jeg ikke se, at der skal mede i den sovs..
Det er vel Nytaar,hva..
tilføjet af bethliss
sovs
prøv Alex på tv2
tilføjet af sovse elsker
whisky sovs
3 dl koncetret tomatpure (3 dåser)
3 spske eddike
3 spske brunsukker
3 spske kinesisk soya
3 spske engelsk sovs
1 tske chilli salt peber
1 lille piskefløde
Varmes op i en gryde til fløden jævner så tilsættes der ca 3 spske whisky
tilføjet af dsu-medlem
Nemt
Kraft barbequesovs (på glas)fåes i føtex osv
fløde
whiskey..
husk den skal stå et stykke tid på varmen så det værste fordamper..
Nøjagtig som på Jensens næsten .-)
tilføjet af JensenDK
Det kommer lidt an på...
...hvad du skal bruge sovsen til. Om det er til fisk eller lyst kød - eller til røde bøffer. Kvaliteten af whisky er en smagssag. Det er smagsstofferne der bliver tilbage. Sprutten forsvinder op i den blå luft, og kan ikke erstatte en velkomstdrink...;o)
Her er et par muligheder:
Whiskeysauce
(en sød sauce til fisk, kylling og lam)
Ingredienser:
50 gram usaltet smør
2 skalotteløg, finthakket
9 cl whisky
2 1/2 dl piskefløde
1 lille bundt dild, fintklippet til fisk / hakket persille til lyst kød
salt og peber
Fremgangsmåde:
1: Smelt smørret i en lille gryde, tilsæt skalotteløg og lad dem snurre bløde uden at tage farve, ved svag varme. Tilsæt whisky og skru lidt op for varmen og lad væden koge sagte ind til halv mængde. Rør nu fløden i og lad saucen småkoge sagte, til den har den rette konsistens. Tilsæt så den hakkede dild/persille, rør rundt og krydr saucen med salt og peber.
Her er en nem en til rustikt oksekød:
Whiskeysauce
(til rødt kød)
Ingredienser:
25 gram smør
1 zittauerløg i små tern (ca. 75 gram)
2 1/2 spsk. koncentreret tomatpuré
1/2 liter Karolines Grund Sauce med mælk
1/2 dl whisky
1/2 tsk. sukker
1/2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Evt. kulør
Fremgangsmåde:
1: Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré og svits yderligere i ca. 1 min. Tilsæt Grund Sauce, whisky, sukker, salt og peber og bring saucen i kog under omrøring. Kog whiskysaucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt evt. kulør og smag whiskysaucen til.
Og her er så en, der egentlig ikke er sværere at lave, men som der kan kæles lidt mere for, og med held laves dagen i forvejen:
Den allerbedste whiskysauce til godt oksekød
Ingredienser:
1 skalotteløg
2 store fed hvidløg eller tre mindre
1-2 spsk olivenolie
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret - rosmarin
1 spsk hakket eller 1 tsk tørret esdragon
1 knivspids tørret chilipeber
3 spsk whisky
1½ dl tomatpuré
1 dl grøntsagsbouillon
2½ dl piskefløde 38%
Salt
Peber
½-1 tsk sukker
Sådan: Pil og hak skalotteløg samt hvidløgene fint
Svits dem let i olien, sammen med esdragon, rosmarin og meget lidt chilli.( det må ikke tage farve)
Tilsæt whisky, tomatpure, bouillon og fløde.
Lad det småkoge i ca. 5-7 min. ( sovsen kan laves i god tid i forvejen)
Smag til med salt og peber
Tips:det er en fortrinlig idé at lave saucen en dag før den skal serveres for gæster. Saucen står koldt indtil man igen varmer den op.
Steg så nogle gode oksebøffer/en hel oksesteg og tag omkring 4-5 små spiseskefulde af kraften der fremkommer under stegningen og bland i saucen under omrøring. Kog den op. Og smag hele tiden til - kom lidt mere kødkraft i - indtil du synes den smager eventyrligt rigtig. Den bliver uendelig god, den sauce!! Den kæler for ganen og kræser grundigt for smagsløgene - og de forskellige krydderier giver en meget spændende og lækker smag - og har en fantastisk eftersmag.
Whiskeysaucen er fænomenal til enhver kartoffel - dog allerbedst til halve bagte kartofler, hasselbackkartofler eller ovnristede kartofler.
Ved portionsanretning kunne et enkelt blad løvstikke være en æstetisk og smagsmæssig fornøjelse. Hak evt. tre (endelig IKKE mere) løvstikkeblade i sovsen sammen med de øvrige krydderier.
tilføjet af benny45
sovs
hejsa min ven det er nemt du køber bare en wiskey sausebouillon fra oscar er i en lille bøiie fåes i mange varianter, steg lidt champingoner brug væden tilsæt fløde og kom en lille spiseske i, ja så er den færdig,har du fler spørgsmål kan du bare skrive. knus benny
tilføjet af Thomas T
Nem whiskeysauce
Den simpleste whiskeysauce der findes (de fleste ting har man i skabet). Smagen ligger meget tæt op ad den de fleste kender fra Jensen's Bøfhus.
Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser:
100g smør
1 lille dåse tomatpuré
lidt sukker
lidt peber
meget salt
2spsk rosmarin
2spsk whiskey
2,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
smør smeltes i en gryde sammen med tomatpure.
sukker, peber, salt, rosmarin blandes i og koger lidt med, så sukkeret får lov til at karamelisere en smule. Pas på ikke at give for meget varme (det må ikke boble helt vildt) da det så kan skille.
Whiskey hældes ved. Piskefløden hældes ved og det hele koger kort op.
tilføjet af Kaj Mortensen
Whisky sauce rigtig god og nem at lave
Whisky sauce
½ liter fløde
½ flaske barbecue sauce
1 tsk. Rosmarin
¾ dl. whisky
Lidt kulør
Bland fløde og barbecue sauce og kog det op og lad det små cimre til det før en tykkere konsistens i ca 20 til 30 min.
Herefter til sættes whisky lige før serveringen.
tilføjet af mogwai
Whisky sovs
1/2 L piskefløde
1 flaske Kraft Barbecue sovs
3 tsk Rosemarin
smag til med Whisky
den perfekte Whiskysovs😉