hej🙂jeg skal bage en chokolade kage hvor der bliver sagt i opskriften at jeg skal bruge 200g "chokoladefondant" i fast form. hvad er det!!? vær gang jeg slår det op kommer der bare andre opskrifter frem. der står at chokoladefondenten skal varmes op og skæres i strimler. det er åbenbart noget man kan forme for det skal formes rundt om kagen ligesom man gør med macipan.
Nogen herinde som har forstand på bagening og især omkring chokolade (fondant) der ved hvad det er?
knus choko-pigen
tilføjet af anonym
Hmm
Hej - synes godt nok din opskrift lyder lidt underlig. Chokoladefondant er ikke en ingrediens i sig selv, men noget man kan fremstille af chokolade mv.
tilføjet af Bimmer ILP
Fondant bruges normalt til af overtrække kager med
Fondant kan også blandes med marcipan, hvis
du skal overtrække en kage.
Hvis du søger på google efter fondant, så består
det af vand, glucose og sukker. Blandingen varmes
op til 116 grader celsius, og må ikke bearbejdes
før det runder 43 grader celsius.
Chokoladefondant består sikker også af en vis mængde
cacao.
Europæisk fondant består af
453 g sukker
1,1 dl vand
91 g glucose
Hvis du tilsætter 32g cacao, så har du sikkert
det de kalder for chokoladefondant.
tilføjet af thulek
det kan ikke siges tydeligere
så gå du bare igang, glukose kan du købe på apoteket, det bruges også til kransekagemasse.
tilføjet af tofly
jeg har
prøvet at google det.
Umiddelbart vil jeg kalde det en form for chokoladecreme som både kan bruges til at smøre uden på en kage som en slags smørglasur, og som fyld i bla. en chokoladekage således at kagen bliver sprød udenpå og så med en flydende masse inden i (fondanten)
Hvor du kan købe det henne ved jeg ikke, men der er en masse opskrifter på selve fondanten på google.
Håber du blev lidt klogere... det blev jeg i hvertfald :o)
tilføjet af den smarte
fondant
det er en virkelig god chokolade kage med en mite af smeltet chokolade den er best varm og med is eller læger frugt
den skal bage i et en form der kan tåle god varme.
prøv dig frem hel og lykke