jeg er ved at lave hyldeblomstsaft men kan ikke opdrive hverken citronsyre eller vinsyre - hvad
gør jeg så ........
tilføjet af mus47
Jo da,
Det kan du ihvert fald købe i både Føtex og Bilka, sikkert også andre supermarkeder. Det står i afd. med krydderier.
tilføjet af namnam
smager bedst med vinsyre:o)
er min mening ;o)
tilføjet af sunshine2
Anonym
Har lige købt det i brugsen... Ved du forresten om der sker noget ved at hyldeblomsterne har ligget et par dage....De hænger lidt nu da de har ligget 3 dage, men er der lige så meget smag i ?? Jeg nåede det nemlig ikke søndag pga manglende citronsyre :-)
tilføjet af Snuppe
Hmm..
Jeg ved du kan få både vinsyre og citronsyre rigtig mange steder.. Jeg mener dog ikke du kan lave saften uden..
Mht. blomster der har ligget et par dage, ville jeg ikke bruge dem, da der meget hurtigt går bakterier i, og saften kan derfor blive dårlig.. Derfor skal blomsterne bruges hurtigt efter plukning..
tilføjet af sunshine2
...
Tjaah...du har nok ret.. Jeg må ud og plukke nogle nye... Typisk, bare fordi Irma havde udsolgt af citronsyre og alt andet havde lukket... :-(
tilføjet af kjar
hvorfor man bruger citronsyre
svaret på hvorfor man bruger citronsyre når man laver hyldeblomst er, at det trækker kraften/smagen ud af selve blomsten og dermed giver den "bedre" smag.
tilføjet af Dorrit Vedel Tobiassen
Citronsyre
Matas har citronsyre, jeg køber det også i min lokale Super Brugs.
tilføjet af nn1
umuligt at opdrive!!!
jeg føler virkelig med dig.
jeg bor i Glasgow og der gror bare hyldeblomster OVER det hele - det virker som en af de planter som bare kan gro hvor som helst!
men, men, men på andet år kan jeg simpelthen ikke opdrive citronsyre - det er HELT umuligt. har prøvet alt: supermarkeder, apoteker, byggecentre alt hvad jeg kunne tænke på - det findes bare ikke....
tror jeg køber noget når jeg er i Danmark og gemmer det til næste år da hyldeblomst sæsonen nu stort set er ovre :-(
tilføjet af T-rex
Køb nogle citroner
Jeg har smagt hyldeblomstsaft med med citronsaft og det smagte faktisk ret fint.
Men OK hvis du kun er ude efter den syrlige smag uden citronaroma i din drik mener jeg at du kan købe citronsyre i matas, MEN! tjek efter om det er kemisk rent og godkendt til fødevarer! Man kan nemlig købe noget citronsyre til afkalkning o.l. formål og det behøver ikke nødvendigvis at være helt rent. Er du i tvivl så lad hellere være at komme det i.
tilføjet af ms.angel
ved alle..
... mon hvad citron- og vinsyre egentlig er for noget?? Jeg var lidt i tvivl, da jeg skulle købe det, og tænkte først på det som en væske. Men i min Superbest-butik, på hylden med bagepulver og den slags, fandt jeg citronsyre, et lille brev med noget pulver i. Så det kan altså lade sig gøre. Og jeg tror ikke, syren skal erstatte citronerne, den opskrift jeg har, nævner både citroner og syre.
Håber det lykkes for jer alle, for hyldeblomstsaft er da bare noget af det bedste, man kan få *S*
tilføjet af Louki.
Ja!
Ja, det er godt med citroner i!
tilføjet af frans
saft uden syre
jeg har lige brygget 10 l. hyldeblomstsaft, med citroner og citronsaft, og vand + sukker selvfølgeligt... glemte at der skulle citronsyre i, den ka jo smutte :o) men det smager fint! ret sødt, og kunne måske godt bruge noget mere syrligt i smagen... nu vil jeg prøve at tilsætte citronsyre til lidt af den færdige drik...
tilføjet af Mosterdut
Vinsyre til hyldeblomstdrik
Jeg har hvert år lavet en større portion efter en gl. opskrift og har aldrig brugt andet end vinsyre. Det smager bare fantastisk godt! Med lidt vodka eller hvidvin er det en raffineret longdrink til voksne.
tilføjet af søren
citronsyre
gå i Brugsen, eller brug rigeligt med citroner- hvor svært kan det være?
tilføjet af Peter Hyllested
Nemlig .. og derfor bruger vi syre.
Det er rigtigt; men der skal en citronplantage til, inden det smager rigtigt.
Vin- eller citronsyre bruges for at understrege smagen og så "flækkers" sukkermolekylerne. Alm. sukker og farin er polysakarider - smager lidt vammelt i de mængder vi bruge i denne drik - syren laver dem om til monosakkarider = druesukker, som har en mere raffineret smag.
Et andet tips er at skrælle skallen af citronerne(appelsiner/grape/pommelo virker også) - TYNDT med en aspagesskræller, pille det hvide - meget bitre - fra og skive selve frugten. Vent med at komme skal og frugt i til det er kølet lidt. Den essentielle olie fra citron fordamper ved ca. 55grader - lugter fint i køkkenet; men kommer ikke med i drikken
Bruger I sukker eller farin - ellr 50/50?
All the best :-) Peter
tilføjet af Jette B
I min mormors gamle opskrift...
...står der farin. Jeg har prøvet begge, normalt én slags ad gangen, med både smag og farve til forskel. Tror jeg vil blande i den portion jeg er i gang med i aften :-) Husk at vandet skal være kogt, men ikke varmt, det har også betydning for farven af den færdige saft.
Tak for molekyle-forklaringen, rart ind imellem at vide hvorfor man gør som man gør!
Jette B
tilføjet af MetteK
citronsyre
Hej
Køb citronsyre hos Matas, 500g. Så har du til flere år. Og det er meget meget billigere
MVH Mette
tilføjet af ThomasRLP
Hvilken citronsyre?
Jeg har en citronsyre fra Borup Kemi, men ved ikke om den kan bruges til at lave hyldeblomstsaft. Er der nogen her, der ved det? der står at den er kemisk ren, men der er ikke nævnt om den kan bruges til madlavning. Jeg ved at den Matas sælger kan bruges, men jeg har ikke brug for at fylde mit skab op med flere kemikalier...
tilføjet af ThomasRLP
Borup eller Matas
Jeg har hørt direkte fra Borup kemi, som bekræfter at deres citronsyre kan anvendes. Matas's kan også anvendes som tidligere skrevet