Op til jul eksploderer salget af købe-frikadeller.
Hvor svært er det at lave en omgang frikadeller?
Det er jul.......... så hvad med at lave det hele fra bunden bare denne ene gang om året.
tilføjet af fruppe
Hvor svært kan det være
Fars, mel, løg, æg, danskvand med brus, salt og peber, evt. et nip karry mellem 2 fingre.
Undgå at røre for meget og lad farsen trække et par timer, steges på trin 4 ud af 6.
De resterende kolde smager godt med russisk salat på et stykke brød, det lærte jeg for en del siden på en minibar i Sverige.
tilføjet af Muskelvovse
Danskerne vilde med købe-frikadeller
Kun dovne mennesker køber den slags.
Enhver kan lave en omgang "deller"
tilføjet af Muskelvovse
Hvor svært kan det være
Danskvanden giver nogle dejlige luftige "deller" 😉
Fars, mel, løg, æg, danskvand med brus, salt og peber, evt. et nip karry mellem 2 fingre.
Undgå at røre for meget og lad farsen trække et par timer, steges på trin 4 ud af 6.
De resterende kolde smager godt med russisk salat på et stykke brød, det lærte jeg for en del siden på en minibar i Sverige.
tilføjet af marquien
Danskerne vilde med købe-frikadeller
Muskelvovse, mener ellers jeg så dig købe færdig deller i Netto for nylig S
det er det gode ved deller, der er ligesom mange opskrifter som mennesker, jeg laver mange deller både til aftensmad og små mikro til ungernes madpakker.
tilføjet af dduck
Mikro....
det er det gode ved deller, der er ligesom mange opskrifter som mennesker, jeg laver mange deller både til aftensmad og små mikro til ungernes madpakker.
Hedder det ikke nano nu om dage? 😉
tilføjet af trådløse-Anna
Hvor svært kan det være
Fars, mel, løg, æg, danskvand med brus, salt og peber, evt. et nip karry mellem 2 fingre.
Undgå at røre for meget og lad farsen trække et par timer, steges på trin 4 ud af 6.
De resterende kolde smager godt med russisk salat på et stykke brød, det lærte jeg for en del siden på en minibar i Sverige.
Husk et par bouillonterninger i farsen Fruppe, det gir´ smag og prikken over i´et, 😃 😉
tilføjet af trådløse-Anna
Mikro....
[quote="datina" post=2775409]det er det gode ved deller, der er ligesom mange opskrifter som mennesker, jeg laver mange deller både til aftensmad og små mikro til ungernes madpakker.[/quote]
Hedder det ikke nano nu om dage? 😉
Nano de er mindre, [(:]
tilføjet af gnarled_staff
spam.....
fra spammy
tilføjet af Fynbokvinde
Danskerne vilde med købe-frikadeller
Føj! Men det forklarer bla. hvorfor der er så mange overvægtige hvis det er standardkost
tilføjet af gnarled_staff
Kan du holde styr på alle dine profiler
når du snakker med dig selv spammy?
tilføjet af lppm
Deller med Øl og Havregryn
Fruppe’s opskrift er rigtig god:
Fars, mel, løg, æg, danskvand med brus, salt og peber, evt. et nip karry mellem 2 fingre.
Undgå at røre for meget og lad farsen trække et par timer, steges på trin 4 ud af 6.
Jeg tilsætter dog også 1 – 1½ spiseskefuld havregryn, det bliver dellerne endnu mere luftige (lette) af. Man kan også bruge en almindelig pilsner i stedet for ”danskvand med brus”
Frikadeller skal være gennemstegte. Oplever du at dine ikke bliver helt gennemstegte under pande-stegningen, kan du supplere med 10 - 15 min (afhængig af hvor meget dellerne mangler) i ovnen ved 200 gr. (overdæk eventuelt dellerne i skålen med folie, så dellerne ikke bliver alt for mørke = hårde i "skorpen").
God Jul til alle og rigtig god appetit. Vi kan jo altid gå på "kur" næste år. 😉
tilføjet af soljo
Det skyldes sikkert……
At rigtig mange mennesker ikke kan lave ordentlig [!] mad eller rettere ikke gider - de skal jo pleje deres smartphone som 1. eneste og sidste punkt på dagsordnen.
tilføjet af arbejdsformidlingen
Danskerne vilde med købe-frikadeller
What [???]
Enhver idiot kan da lave en omgang frikadeller. Kan man ikke finde ud af det kan man lige så godt kaste sig i havnen.
Hvad bliver det næste som danskerne køber af færdigretter og så op til jul.... flæstesteg på dåse eller hvad 😖
tilføjet af arbejdsformidlingen
Det skyldes sikkert……
Har du fået købt dig en mobiltelefon eller har du stadig kun din fastnet?
At rigtig mange mennesker ikke kan lave ordentlig [!] mad eller rettere ikke gider - de skal jo pleje deres smartphone som 1. eneste og sidste punkt på dagsordnen.
tilføjet af fruppe
Danskerne vilde med købe-frikadeller
I forvejen er der mange som køber kartofler i glas for at slippe for at pille alle de små til de brunede.
Bvadr [:X]
What [???]
Enhver idiot kan da lave en omgang frikadeller. Kan man ikke finde ud af det kan man lige så godt kaste sig i havnen.
Hvad bliver det næste som danskerne køber af færdigretter og så op til jul.... flæstesteg på dåse eller hvad 😖
tilføjet af datina
Danskerne vilde med købe-frikadeller
min far var kok og sagde, at frikedeller der skulle være gode skulle røres ved hånkraft og længe, så kunne de ikke undgå,at blive gode, og gode var de.
tilføjet af lppm
Hånd- eller Pisker-rørt fars
Nu bliver frikadeller ikke kun gode ved at farsen bliver rørt i hånden, men kvaliteten afhænger i allerhøjeste grad af at bruge de rigtige ingredienser til farsen.
Og husk: Smag jo altid forskellig fra person til person.
Hånd-rørt fars er bestemt ikke at kimse af, så har man nemlig ”finger-spitz-gefyling” om der skal lidt mere af det ene eller andet i, inden man begynder stegningen. Nogle personer kan sågar smage på ”rå fars”. Det kan jeg bare ikke, så jeg steger altid ”et par stykker”, for lige at teste krydder-mængden.
Bon Appetit, og god Jul
tilføjet af fruppe
Hvor svært kan det være
Tjaeh, en gang imellem kunne det være en fordel, jeg laver tit deller af ren gris, man kan ikke se eller smage på farsen om den er god før den er stegt.
[quote="fruppe" post=2775273]Fars, mel, løg, æg, danskvand med brus, salt og peber, evt. et nip karry mellem 2 fingre.
Undgå at røre for meget og lad farsen trække et par timer, steges på trin 4 ud af 6.
De resterende kolde smager godt med russisk salat på et stykke brød, det lærte jeg for en del siden på en minibar i Sverige.[/quote]
Husk et par bouillonterninger i farsen Fruppe, det gir´ smag og prikken over i´et, 😃 😉
tilføjet af fruppe
Danskerne vilde med købe-frikadeller
Farsen klasker sammen........
Nogle river også løget, det har jeg prøvet, men dellerne smagte alt for meget af løg.
Er løgene ikke for store deler jeg dem og snitter derefter i skiver, dette giver dejligt store stykker løg med "bid" i, og det er et ekstra plus når de stikker ud og bliver svedet på panden 🙂
min far var kok og sagde, at frikedeller der skulle være gode skulle røres ved hånkraft og længe, så kunne de ikke undgå,at blive gode, og gode var de.
tilføjet af anklageren
Skalotteløg eller zitauerløg?
Skalotteløg smager bedre i frikadeller, og så undgår man, at frikadellerne kommer til at smage for meget af løg.
Farsen klasker sammen........
Nogle river også løget, det har jeg prøvet, men dellerne smagte alt for meget af løg.
Er løgene ikke for store deler jeg dem og snitter derefter i skiver, dette giver dejligt store stykker løg med "bid" i, og det er et ekstra plus når de stikker ud og bliver svedet på panden 🙂
[quote="datina" post=2775628]min far var kok og sagde, at frikedeller der skulle være gode skulle røres ved hånkraft og længe, så kunne de ikke undgå,at blive gode, og gode var de.[/quote]
tilføjet af soljo
Det skyldes sikkert……
Bare rolig.
Vi har alt i Appleprodukter - men jeg sørger for alt maden - på den gammeldaws facon.
tilføjet af datina
Danskerne vilde med købe-frikadeller
jeg finhakker mine løg, næsten helt til mos, fordi mange børn ikke kan lide løg de kan se.
tilføjet af pernilla_q
Hvor svært kan det være
tilføjet af H.B.H
Danskerne vilde med købe-frikadeller
Kun dovne mennesker køber den slags.
Enhver kan lave en omgang "deller"
Hvornår er du blevet en muskelvovse når i er dovne hunde og katter og
hvad i kalder jer da klare i ikke i køkken lave frikadeller ikke sant.
v.h. H.B.H
Torshavn