Jeg har lige 'sakset' noget her:
Grundlæggende skal alle virksomheder registreres hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Dog er det frivilligt, hvis din omsætning er under 50.000 kr. årligt. Når virksomheden er registreret, får du et CVR-nummer, som er virksomhedens identifikationsnummer. Det er CVR-nummeret, du skal bruge, når du for eksempel skal indberette virksomhedens moms og skat. Du kan registrere virksomheden via
www.eogs.dk.
Næringsbrev og spiritusbevilling
Alle virksomheder, der sælger fødevarer for mere end 50.000 kr. om året, skal registreres i et særligt næringsregister. Fødevarer opfattes i denne sammenhæng som madvarer af enhver art, øl, vin, sodavand og andre fødevarer, uanset om de er i lukket emballage.
For selvstændige erhvervsvirksomheder, der serverer mad og drikkevarer, gælder restaurationsloven. Det kan for eksempel være restauranter, barer, diskoteker, pizzeriaer, grillbarer og pølsevogne.
Restaurationsloven fastlægger, hvilke krav der skal være opfyldt, når personer eller selskaber søger om næringsbrev og alkoholbevilling. Hvis du søger om alkoholbevilling, skal du opfylde nogle krav om alder og kunne fremlægge en plan for din virksomheds økonomi.
Det er politiet, som giver næringsbrev til virksomheder uden alkoholbevilling, hvorimod kommunalbestyrelsen giver alkoholbevilling. I København er det dog kommunen, der giver næringsbrev.
En restaurant skal søge spiritusbevilling, og køkkenet skal leve op til kravene fra sundhedsmyndighederne.
Moms og skat
Du skal aflevere regnskaber for din virksomhed til told- og skattemyndigheden, også kaldet SKAT.
Forsikringer til de ansatte
Har du ansatte i din virksomhed, skal du tegne en arbejdsskadeforsikring for dem.
😮😮 - Jae,- det er sgi noget lettere at bestille en kop kaffe end det er at måtte brygge den...... 😃
Men, RIGTIG meget held og lykke med dit spændende projekt!