Hej
Jeg er en ung fyr der laver mad :)
Jeg har optøet noget kød som har ligget i min lille fryser i mit køleskab. hakket oksekød. Vel at mærke at fryseren ikke kommer ned til -18 grader.
Kødet havde sidste holdbarhedsdato d. 26 februar og jeg lagde det på frost d. 24
Tror i det er godt? Lugter fint. Og hvis jeg laver mad med det, kan rester så stå og hvor længe?
tilføjet af Mor glad
Ja da
Hvis du bare steger det så snart det er optøet, så spis du bare -også resterne næste dag :-)
tilføjet af Anonym
Hvis køleskabet er meget koldt
Kan det godt ligge til næste dag, men ellers skal man ikke tage nogen chancer med hakket kød.
Ikke-hakket kød kan tåle længere tid, fisk skal smides ud da disses bakterier er livsfarlige.
Tip: Tag kødet ud af fryseren om morgenen og tø det op i køleskabet, det sparer strøm.
Og Du skal ikke fryse kødet i købebakkerne, men pakke det om. Bakkerne er ikke fryseegnet og luften indeni "frysetørrer" kødet.
tilføjet af kykokokken
du har et manglende kendskab til
frysetørring.
den luft der er i pakken når man køber den danner krystaller under frysning, og det er ikke det samme som frysetørring.
normalt bruger man vacum pakning hvor man suger luften ud af pakkerne, poserne, eller også udskifter man luften med en slags frysegas som er 100 % steril.
en fryser skal ned under de 18 grader for at holde kødet frisk, men til gengæld udtørrer det også kødet, da væsken som nævnt bliver ril krystaller, jeg tror at mange har prøvet at tage en pose grønsager op af fryseren som har været fuld af is, det skyldes at pakken nogle enkelte gange har været uden for fryseren, hvorfor der dannes ny krystaller.
du kan sagtens bruge kødet hvis du sørger for at gennemkoge, eller gennem stege det, ved gennem stegning skal den indvendige temperatur være mindst 72 grader.
hakket kød har betydelig flere bakterier end hele stykker kød har, det skyldes den store overflade.
når kødet er optøet så kan du med en finger mærke om kødet er slimet eller se om det har skiftet farve, hvid kødet er gråt inden i, så kan du godt smide det ud.
lær slagternes grundregel. de første 3 dage er kødet en steg, derefter bliver det til koteletter, derefter til marineret småkød, og til sidst bliver det skyllet og hakket.
desuden så kan I her på nettet finde tegninger over udskæring af lam, grise og okse, som er lige til at printe ud.
forenden af dyret er altid den dårligste kvalitet, derfor reklamerer slagterne med hakket skinke kød, selvom det naturligvis er løgn.
med lidt erfaring kan man se fra hvilken del af dyret kødet kommer fra.
intet oksekød kan steges mørt, medmindre det har hængt mindst 3 uger i kølerum, og den metode bruger supermarkeder ikke, så deres oksekød kan kun koges mørt.
køb aldrig sidste salgsdags tilbud, til nedsat pris, kødet kan være op til 10 døgn gammel.
tilføjet af Bimmer ILP
Det gælder ikke alt hakket kød
Hvis du køber Danish Crown pakket kød hos
supermarkedet, så har det aldrig været en
steg.
Hvis kødet ikke lugter frisk efter optøning, og
farven ikke er naturlig. Så skal det altid smides ud.
tilføjet af Anonym
Det er klart
Jeg omtaler det bare som frysetørret idet der kan komme en hård overflade der ikke forsvinder ved tilberedning.....bvadr.
Ved frysetørring forsvinder jo al vædsken såsom ved tørrede krydderier....også bvadr.
Når jeg har åbnet en pose frosne grøntsager uden optøning ruller jeg den fast sammen inden den kommer i fryseren igen, og spiser resten indenfor max. 14 dage.
Det er nu ikke alt der behøves at blive kasseret før sidste dato, jeg fik en brieost af en veninde der var gået en måned over....altså osten 😃.....den fejlede ikke en skid.
Men ost er jo en partivare, næste dags produktion kunne meget vel være helt anderledes.
tilføjet af fødevarekendskab
du har en udpræget negativ indstilling til
fakta.
her er der tale om kød, og pludselig blander du ost ind i debatten, ost er lavet af ko mælk, gede mælk, fåre mælk, kamel mælk, og mange andre mælkeprodukter, grunden til at mælk samler sig toil ost, er fordi der er tilsat osteløbe, eller i gamle dage kalveenzymer fra maverne, ost er ikke en videnskab, enhver kan lave ost hvis blot man kender de grundlæggende fremstillings måder, og det er lagringen der bestemmer hvordan udfaldet bliver.
du må have købt dit kød hos en fliseforhandler, hvis der findes en overflade der ikke kan blive blød.
du taler om krydderurter, og ikke kryderier, for alle kryderier her i landet er blandingsprodukter, og derfor er kryderier de eneste varer der må strålebehandles, din BVADR viser mig at du med dit kendskab til kryderier, varekundskab i ualmindelighed, sikkert er en af de få personer der har set hvor karrybusken gror.
inden du udgyder mere om de manglende kendskaber, så synes jeg at du skal tage anden klasse om igen, det sprog vil også passe til dig.
tilføjet af verdensfred
Nej det
kan du sagtens bruge. Bare sørg for at spise resterne næste dag. Jeg fryser normalt ikke hakkekød pga. hygienen, men hvis det begynder at lugte eller smage mærkeligt, så smid det ud. Better safe than sorry