Kan hvedemel tåle at blive frosset? Altså uden at det går ud over bageevnen? Jeg kan se, at Bilka har tilbud på AMO mel, men når jeg tidligere har købt et par ekstra poser, er der kommet små dyr i. Så har jeg tænkt på om man kan fryse det. Det er jo skørt at spare nogle kroner og købe stort ind, hvis man i sidste ende skal smide det væk.
tilføjet af Anonym
---
hvorfor ikke bare pakke det ind i en plasticpose?
tilføjet af dulkis
Besparelsen er nok ret undselig
hvis du ikke bruger mere mel end det kan nå at gå til i køkkenskabene. Du ødelægger hæveevnen hvis du fryser det.
tilføjet af Melbumsen
Sagtens.
Du skal bare hælde det ud af poserne, så fryseenzymerne kan trænge ind i molykylerne, derved ændrer strukturen sig, så du undgår inpotens (evnen til at hæve)
Det er vigtigt du spreder det over hele fryseren og helst øverst fra, da der også skal luftmolykyler til at sætte processen igang.
Alternativt kan du lægge poserne med mel i en skål med vand, når posen har suget i en times tid og er spændstig og svulmende, trækker du en pose over og nedsænker den forsigtigt i fryserens venstre side, så kan det holde sig i en uendelighed.
Nu du er i Bilka, så køb Kærgården også, det er nemlig på tilbud. Selv køber jeg masser af kærgården, smelter det og kommer det i fryseren, så er der altid smeltet smør til klar.
😉
Go søndag.
tilføjet af anony,
Put i poser
Hvis du putter de mel i poser, som du så binder knude på, så kommer der ikke dyr i.. og når så din bøtte med mel er tom, tager du lige en pose frem...
tilføjet af anonym
gør det med at putte dem i poser
lad værre med frys det. du kan ikke undgå der kommer fugt/væske ved, og så snart du tager det ud går der mug i... så put det i tætlukkende emballage
tilføjet af Gækkeren
Ved ikke
men jeg har hørt om noget der hedder mel(is) måske frosset mel