Hvordan laver man risebgrød uden det brænder på, og man ikke skal stå en time og røre i gryden?
tilføjet af mig
forslag
du kan lave den på "høkassemetoden", men det tager lang tid, timer, du må starte om morgenen. Du koger ris og mælk i gryden i ca. 10 min, så tager du gryden og sætter den i din seng, som du i forvejen har klargjort med ekstra tæpper og dyner. Du pakker gryden grundigt ind i de dyner du har og lader den står til du kommer hjem fra arbejde, så tager du gryden ud på komfuret igen og småkoger den i kort tid til den er klar. Sådan gjorde man i gamle dage, men da brugte man en høkasse. Spørg et ældre familiemedlem, og du vil få at høre at det er ganske vist...
god jul
tilføjet af Hanne
Vandbad
Du kan koge risengrøden i et vandbad, kog først ris og mælk op til kogepunktet, sæt den gryde over i en større gryde med kogende vand og kog grøden færdig i vandbadet.
Du kan også koge i vandbad i ovnen.
tilføjet af mose
moderne høkasse.....
Høkasse metoden kan sagten bruges i dag, og virker også på et par timer. så sæt du det over giv mælken et opkog og det er det.
Et par timer i sengen, og kog op igen - færdig.
tilføjet af sine
Grød der ikke brænder...
Put en skefuld sukker i mælken sammen med risene.. så brænder den ikke så nemt på!