Er der nogen der har erfaringer med en kaffekværn fra exido (den med kværn, ikke med knive)? Kan den male fint nok til espresso?
mvh kaffebønne
tilføjet af Bimmer ILP
En rigtig god kværn
Efter jeg er gået over til
exido kaffekværn, så smager
kaffen meget bedre. Det skyldes
at den knuser bønnerne mere
nøjagtigt end de andre billige
produkter på markedet.
Du skal regne med ca. 10 minutters
rengøring, for gammel kaffe i kværnen
giver en grim bismag. Alle løse plastdele
skal vaskes af, og kværnen skal renses
med børste, vatpinde og tandstikker.
Færdigkværnet kaffe fra supermarkedet:
Hvis du ikke laver expresso ofte, så
kunne du presse luften ud af posen. For
derefter at komme kaffen i fryseren.
Fryseren holder nemlig bedre på aromaen, når
først posen er åbnet.
tilføjet af Mart
pas på
- med for billig en kværn. De kan ofte ikke male kaffen så fint som det kræves for en god espresso. En god måde at se om kaffen er malet tilstrækkeligt fint er om den færdige espressoen har et lyst lag skum (crema) på toppen.
Opbevaring af kaffe i fryser hjælper ikke noget hvad aroma angår, ydermere ødelægger du den mikroskopiske struktur i kaffen, og bærer smagen præg af.
Opbevar den derfor i et godt glas, eller en dåse som slutter helt tæt.