Kan godt lide at bage mit eget morgenbrød og familie og venner er vilde med det. Men jeg kan ikke efterligne den sprøde skorpe der er på bagerens rundstykker. Jeg bruger dampstød under bagningen og har også forsøgt med forskellige ingredienser til pensling. Har også prøvet at undlade pensling, men uanset - så bliver skorpen ikke knasende sprød. Kan dette lade sig gøre eller har bageren andre hjælpemidler, som jeg ikke kender til?
tilføjet af pouljoergensen
Du bruger mælk?
Ikke?.
Hilsen poul Jørgensen
tilføjet af cecilie.s
Vand
Hvis du bruger vand som vædske i dit brød, så bliver det lettere end hvis du bruger mælk:-)
tilføjet af cecilie.s
godt råd
Bliv for guds skyld ved med at bage dine egne croisanter - de færreste bagere har gode luftige croisanter.
tilføjet af Mig.
Dampen
Du skal sørge for at dampen kommer ud af ovnen igen, inden de er bagt færdig.
(Siger den bager jeg sidder overfor lige nu...)
tilføjet af oluva
rundstyykker
jo det skal måske kun være med vand?
tilføjet af oluva
croissanter
har ikke prøvet croissanter. Vil jeg prøve
tilføjet af oluva
dampen
Aha - prøver jeg i morgen 🙂
tilføjet af Liz
mere damp :)
lad os vide hvordan de blev rundstykkerne, og lad os så få opskriften🙂
dejligt med noget godt brød til morgenkaffen
tilføjet af oluva
dampede rundstykker :)
De blev supergode og knasende sprøde :-) Jeg bager forskellige slags, men skal nok finde et par af opskrifterne.
tilføjet af Liz
lyder dejligt :))
venter pænt på opskriften 🙂[f][s]
tilføjet af oluva
opskrift
Min basisopskrift er ½ liter vand, 50 g gær, 3 spsk. olie, 3 tsk salt, 3 tsk sukker og hvedemel med højt proteinindhold... jeg vejer ikke melet :-) men lidt under 1 kg. Pensles med æg, drysses med birkes og bages ved 225 grader i ca 12-13 min.
Men jeg laver mange varianter udfra basisopskriften
F.eks kan væsken varieres med ½ vand ½ mælk - eller ren mælk (giver nogen supergode håndværkere) eller surmælksprodukt og vand.
Man kan udskifte 1/4 - 1/3 af hvedemelet med andre melsorter eller gryn. F.eks sigtemel, grahamsmel, durum, majsmel, havregryn osv.. Drysses med det der "hører til" f.eks. havregryn til havregrynsboller osv.
Velbekomme :)
tilføjet af oluva
damp
Nå ja - så var der selvfølgelig også det med dampen 😉
tilføjet af Liz
Hej oluva
tak for opskriften som skal prøves, du skriver dampstød, hvad mener du med det? sætter du ikke bare en skål med vand i ovnen?
God weekend🙂[f][s] selv om det regner
tilføjet af oluva
dampstød
Hej Liz
Jeg kyler ca 1½ dl koldt vand ind på bunden af ovnen, når jeg sætter rundstykkerne ind.
God fornøjelse :)
tilføjet af Liz
Tak skal
du have for svaret og opskriften🙂[f][s]
tilføjet af kühl
rundstykker som bageren laver dem
for at dine rundstykker skal blive sprøde skal du ikke bruge æg i din opskrift ej heller olie . Du skal bruge svinefedt det er super at bruge til bage med ,æg bruges kun til blød dej teboller,snegle o.s.v . et tip her til dig fra en gammle bagermester nå i steger flæskesteg eller and/gås bliver der en masse fedt i overskud brug dette til bagning i jers brød og boller du får super boller af det (så spare du fedt afgiften) i gammle dage da jeg var bager var det det rene guld hvis kunne skaffe ren svine fedt brug gerne honning i stedet for sukker gammel dags rundstykker er ovale [sun]