Hej.
Jeg har fået en (dyr) kokkekniv i gave som er lavet af 32 lag damasceret stål. Den trænger til at blive slibet nu. Jeg har et redskab (tror det hedder strygestål) men det lyder forkert når jeg prøver at slibe den - i forhold til når jeg sliber mine andre knive. Kan kniven tage skade af strygestålet eller skal jeg bruge noget andet?
PFT Bamsen
tilføjet af har hansen
Slibning
Et strygestål er så vidt jeg er orienteret kun til at holde kniven skarp med.. så hvis din kniv allerede er sløv skal der andre midler til.. en slibesten . Eller få det gjort af en "professionel"..
tilføjet af anonym
kniv
Hej
Jeg har fundet lidt om en japansk kokkekniv som jeg tror at det er sådan en du har med så mange lag stål
Test skarpheden 1-2 gange om måneden. Hvis du kan skære i en tomat uden at presse og kniven går igennem af sig selv, så er kniven skarp. Hold et stykke papir op foran dig, mellem to fingre, og skær ned fra kanten af papiret, så du skærer strimler af, gør du det uden problemer, er kniven skarp. Hvis ikke så skærp den.
5. Lær selv at skærpe din kniv. På den måde lærer du stålet og din kniv bedre at kende, og der er en tilfredsstillelse i selv at have skærpet sin kniv. Den bedste metode er en japansk vandslibesten, det kræver lidt øvelse men tager kun nogle enkelte minutter så snart du har lært det.
tilføjet af graabek
knivesliber
hej bimse har selv dyre knive MEN har købt mig en knivesliber fra obh modelnr 23807, den koster et par 100.. men husk,IKKE trykke kun trække så virker den PF
tilføjet af RiggWelter
Vådslibesten
Jeg vil anbefale en vådslibesten, som bruges enten med vand eller olie.
Det giver helt klart det bedste resultat.
Prøv at google slibesten. De fåes i mange priser, også nogle med pæne japanske navne til omkring kr. 300.
Min egen har jeg arvet efter min morfar. så det er en engangs investering.
så skal man lige lære i hvilken vinkel, man skal holde kniv og sten, men det lærer man hurtig.
Og resultater er meget bedre end strygestål.
Men pas på dine fingre bagefter 😉
tilføjet af bamsen32
Slibning af kniv
Tak for jeres svar. Jeg prøvede strygestålet i går og den blev skarp - men den kan helt sikkert blive skarpere, så jeg køber en slibesten 🙂
tilføjet af anonym
En fiskars knivsliber - så blir det perfekt - hver
gang... (også til taggede knive); )
Ellers, en prof. slibning - tror der er et firma ude i kødbyen - måske din slagter ved mere...
tilføjet af anonym
kødbyen
Jeg tror du mener HW Larsen i kødbyen. Er der nogen der ved hvad det koster at få slebet en kniv?