hvordan laver jeg roastbeef-sovs???
jeg er ved at stege roastbeef med porre og gulerødder, men mangler sovsen, den sku jo gerne smage af roastbeef
dvs ganske almindelig sovs til kartoflerne, ikke rødvinssovs oma...
tilføjet af roastbeef
ups
ikke stege..koge den, også stege den på panden, det var det jeg mente *S*
tilføjet af klarsyns-klumpen
bruger olien og væden fra stegningen
som smagstilsætter i en opbagt sovs..
Venligst Klaus
tilføjet af roastbeef
øøøh..olien ??
hvadfor noget olie ??
tilføjet af roastbeef
og er 20 min virklig
er 20 min virklig nok at koge en 400 g roastbeef i ?..det vælter jo ud med blod fra den nu i hviletiden
tilføjet af leif lalleglad
roastbeef
jeg sænker altid min roastbeef ned i spilkogende vand og koger den præcist 18 min hvorefter jeg bruner den i en gryde med olie indtil den er brun over alt, hvorefter jeg pakker den ind i staniol der er godt overstrøget med peber og lader den hvile indtil jeg har laver tilbehøret.
Jeg har kogt/stegt mange roastbeef på denne måde og ikke en eneste gang med fiasko.
Jeg / vi får almindeligvis bearnaisesovs til.
tilføjet af karrierekvinden
Det er da synd at koge en roastbeef..
Men nu du har gjort det, så er der jo netop en masse sky at lave sovs på.
Hvis jeg var dig, ville jeg jævne den og smage den til med dét krydderi jeg bedst kan lide.
Jeg ville så nok også have kogt den med løg og gulerødder, for at give lidt ekstra god smag ;o)
tilføjet af leif lalleglad
godt råd igen
hej karrierekvinde, jeg kan forstå at du ikke har prøvet den med kogningen. jeg har metoden fra bogen "god mad, let at lave", meget brugt kogebog i de danske hjem.
Der skal ikke fyldes noget som helst i vandet udover selve stegen og den skal koge i nøjagtigt 18 min. hvorefter den skal videresteges i en gryde indtil den er brun over det hele. virker hver gang.
tilføjet af karrierekvinden
Re: Godt råd igen
Jamen er godt med på, at man kan koge den, for at samle porrene, men synes alligevel det er synd.
Desuden bliver skyen jo ikke særlig kraftig, når man kun koger den kort tid og vil man have smag fra kød, der bliver kogt, så er det jo netop, at det skal koge længere og har bedst af at blive tilsat diverse i vandet :o)
tilføjet af kogekonen
Koger altid
Hvordan kan du mene at det er synd? Du har tydeligtvis aldrig prøvet at koge kødet. Det bliver superlækkert og saftigt, man kan faktisk slet ikke ødelægge stegen ved denne fremgangsmåde.
tilføjet af karrierekvinden
Re: Koger altid
Well...som udgangspunkt koger jeg kun kød, hvis det skal være kogt helt igennem - er vist vanemenneske i den retning ;o)
Vil så helst have rødt/rosa oksekød, når det drejer sig om roastbeef.
Ved godt jeg er rimelig firkantet mht. madlavning, men vi kan jo ikke alle være ens ;o)
tilføjet af leif lalleglad
rosa og saftigt
kødet bliver rosa og saftigt hver gang,
tilføjet af Kogenkonen
Hvorfor tror du hun koger den, når hun skriver hun steger den?
----- men det gjorde Lotte Havemand og aldrig havde jeg troet der fandtes bedre måde at ødelægge en roastbeef, men tænk - aldrig har jeg fået den så perfekt.
tilføjet af Koemanden
Jeg havde nær sagt for helvede da!
Hvordan laver du sovs til alt muligt andet? Smage af roastbeef? Roastbeef er et magert stykke kød der ikke afgiver smag af andet en urinsyren, derfor er rødvinssauce, bearnaisesauce eller pebersauce at foretrække.
Men som du kan se af de mange svar, bruger folk krydderier for at få det til at smage af et eller andet.
tilføjet af Kogekonen igen
Sorry karrierekvinde - jeg tog fejl.
be be
tilføjet af Peter1000
Men det virker altså
Et lille bidrag til roastbeef. vi plejer også at koge den i 20 min. (let rosa) - evt. krydret med de krydderier vi kan lide, f.eks. estragon, salt, peber - og derefter stege den. Resultatet er perfekt hver gang.
tilføjet af Marianne Pedersen
Kanon godt råd!
Koemanden: Slap lige af... Al begyndelse er svær!
tilføjet af Strup
20 min passer perfekt
Roastbeef'en skal efter 20 minutters kogetid, krydres med salt og peber og brunes i en gryde. Hviler derefter indpakket i staniol i mindst 20 min. Roastbeef'en bliver perfekt på den måde, hvis stegen vejer ca 400 gr. Kog den 5 min længere hvis stegen vejer mere
tilføjet af nullerduller
Det kan også gøres omvendt
Jeg bruner den altid godt først, tilsætter vand og fløde, koger den 20 min. det giver også et godt resultat:)
tilføjet af kokkeleven
Kog ALDRIG en roastbeef ;-)
Hej, du kan sagten få en rigtig god sauce ud af roastbeef. Her er hvad du skal gøre for at få en rigtig lækker, mør og rød roastbeef med en lækker skysauce :-) Roastbeef af okseinderlår er det bedste efter min personlige mening. Nej nej nej, hvis man vil koge den skal den kommes i kogende vand ellers trækker mn al smag ud af den, men det er synd at koge en roastbeef - især hvis man skal lave en god sauce ;-)
Varm en en stor - helst braiserings gryde eller en anden tykbundet op, tilsæt smør, brun roastbeefen med salt og peber - pas på at smøret ikke branker. Tilsæt væde, så kødet er ca. halvt dækket, gerne okse - eller kalvefond - og brug noget ordentligt fond. Tilsæt evt. lidt porre, gulerod og andet der kan være med til at give smag, bacon kan også tilsættes, men vær forsigtig. Braiseres ved svag til jævn varme til kødet er ca. 52-55 grader indeni. Pak kødet ind i staniol, med den blanke side indad, og viskestykker, håndklæde eller ligenende, lad kødet hvile i 30-45 min. Skyen sies og kan nu smages til med salt og peber, jævnes med en smørbolle eller fløde :-)
tilføjet af kokkeeleven
kogning af roastbeef... TID...
Hvis man absolut skal koge en roastbeef er det vigtigt at man putter den kogende vand så porernelukkes omgående, den skal koge 18 minutter PR. KG. og brunes med salt of peber og derefter hvile 20 min. PR. KG ;-)
tilføjet af kokkeeleven
kogning....
Ved at koge den 18 min pr kg og putte den i spilkogende vand for derefter at brune den med kryderi og lade den hvile bliver den rød/rosa. det er en "idiot sikker" (håber ikke udtrykket provokerer nogen) måde, men som sagt, ikke en metode jeg vil anbefale ;-)