2tilføjet af

Ferskner i egen saft

Jeg får grønt fra aarstiderne og det giver jo ikke altid helt frit valg. Jeg er ikke den store rå-fersken spiser, men elsker at sylte dem, så de bliver ligesom på dåse.
Men alt det sukker...jeg ved at man kan få ferskner i egen saft på dåse...kan man ikke også selv lave dem så?
Nektariner er heller ikke min ynglingsfrugt...kan man sylte dem som ferskner og få ca. det samme resultat?
tilføjet af

Syltning.

Jeg har fundet "Den grønne syltebog" frem, som kun rummer opskrifter på marmelade, af ferskner, og også nektariner.
1½ kg. ferskner
evt. 1 dl. vand
½ kg. sukker
½ lille brev rød melatin
Fersknerne skoldes og flåes, stenene tages ud. Frúgtkødet skæres i stykker, og overholdes med vandet, hvis de ikke er saftmodne. Frugten bringes i kog uden låg, og koges sagte nogle minutter, til den er mør. Det meste af sukkeret tilsættes og koges med i 10 minutter. Melatin og resten af sukkeret blandes godt og drysses langsom i under omrøring.
Kogetid: 2 min.
Marmeladen hældes op og bindes til.
tilføjet af

HOV!

Fejl - Det er ikke et ½ lille brev melatin, men 1 lille brev melatin.
:o)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.