3tilføjet af

Forstand på elektronik? Hjælp :)

Hej allesammen, jeg har fået en lille ide som jeg vil prøve at lave men har lige brug for hjælp fra nogen med lidt mere viden på området :)
Altså ideen går ud på at sætte nogen dioder af en slags ind i en foto-ramme så de vil kunne lyse billedet op bagfra. Dioderne (eller anden type lys) skal installeres i rammen. Og det skal sluttes til en almindelig stikkontakt.
Lad os sige rammen er 50x50 cm.
Er der nogen der ved hvilke dioder (eller anden type lys) der vil være de bedste?
Og hvor mange der skal til for at give en pæn baggrunds belysning?
Man kan evt udjævne lyset med en mat plastikplade bag billedet?
- Og billedet skal self printes ud på tynd papir.
Skal egentligt have fundet ud af alt hvad jeg skal bruge af det elektroniske..
Type dioder?
Hvad jeg skal forbinde med?
Strømtilførelse? (stik til stikkontakten)
osv?
Håber der nogen der kan komme med et forslag til hvordan i ville lave det, og hvis i kan, linke til de forskellige ting i vil bruge.
Og håber i kan finde rundt i mit indlæg her, for brænder for at komme igang :)
På forhånd tak :)
tilføjet af

Det kan de måske

Den slags afgøres bedst ved forsøg.
De lysdioder i ihvertfald lysstærke, men har kun en lysspredning på 23 grader som der står, hvilket gør at du får problemer med lysets spredning.
Du vil få en masse klare lysende pletter med en mørk ring omkring medmindre du bruger mange dioder.
Problemet kan muligvis løses hvis du gør rammen bag billedet lidt tykkere, f.eks 20-30 mm og gør bagvæggen reflekterende med et spejl eller sølvpapir, og lader dioderne lyse ind på det, så lyset spredes fra bagvæggen og derfra ud gennem billedet.
Sølvpapir er nok bedst da overfladen vil sprede lyset mere end et almindeligt spejl, samt at det jo ikke koster alverden at udskifte mens du forsøger dig frem.
Hvis du ikke forstår multiplexningen så springer vi det over til at begynde med og nøjes med almindelig drift.
Så kan du prøve dig frem med et 9 V batteri og sætte to dioder i serie sammen med en modstand på 150 til 200 Ohm hvilket giver 15-20 mA gennem dioderne,
Der står 25mA på dioderne men det kan være en maksimum strøm.
Skal du bruge mere lys så laver du en streng mere med 2 dioder og en modstand og sætter på.
9 V batteriet vil ikke holde længe ved konstant drift, men det kan da sætte dig igang med eksperimenterne, selvom en strømforsyning selvfølgelig er at foretrække.
Når du så er tilfreds med baggrundsbelysningen, så kan vi begynde at skrive om multiplexning og hvordan du stýrer lysstyrken og så videre.
tilføjet af

Prøv

Selve lysdelen er nem nok, alle fladskærme bruger samme princip (dog ikke plasma).
De lidt ældre bruger en slag lysstofrør, de nyere bruger dioder (led).
Så start med en gammel skærm og brug lyskilden drefra.
Problemet med ideen er at papirbilleder ikke er lavet til at blive belyst bagfra, derfor skal der også bruges en specel slags billeder, printet på transparent medie og muligvis en speciel slags blæk.
Ideen bruges dog allerede mange steder bl a. reklamer ved busstoppesteder og togstationer.
tilføjet af

En ide til videreudvikling måske?

Hvis du nu har et ganske almindeligt billede eller et foto i en ramme, og laver denne ramme vinklet så lysdioderne kan gemmes under ramme kanten og diodernes lyser ind på en reflekterende kant som er vinklet sådan at lyset breder sig fra ramme kanten og indover billedet, så kan du muligvis opnå lidt af den effekt du ønsker, selvom centrum af billedet vil blive mørkere end kanterne hvis billedet er stort.
Desværre er det ikke muligt at vedhæfte tegninger, men hvis du sætter dig ned og tegner lidt på et stykke papir forstår du sikkert hvad jeg mener.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.