Da jeg skulle spise i aftes, havde jeg ikke fået købt ind - så jeg besluttede mig for bare at tage en bolle, men da jeg næsten havde spist den, kunne jeg smage en virkelig klam og ubehagelig smag af mug (det skal lige siges at jeg tog et par bidder før jeg tænkte over hvad det kunne være).
Efterfølgende kiggede jeg på det lille stykke brød der var tilbage, og opdagede at der var en klam grønlig (pænt stor) mug plet.
- Er dette farligt, eller er det noget jeg kan blive syg af? HJÆLP.. er rigtig skeptisk over for sådan noget! (🙂)
tilføjet af kola
Hejsa
Som regel er det ikke farligt.
Men du kan måske godt få dårlig mave eller noget.
Hvis du ellers har det ok skal du ikke bekymre dig, du har syre i maven til at dræbe mug med...
Men hvis du får det dårligt må du jo søge læge. Andet er der ikke at gøre ved det. Prøv evt vagtlægen, men han vil nok bare sige at du måske får tynd mave eller lign, og det går over af sig selv hvis du overhovedet bemærker det.
Du dør næppe ;)
tilføjet af ibanovic
tak :o)
havde heller ikke regnet med at skulle dø 😉
men tak skal du have🙂der er bare det med sådan noget,
at jeg bliver lidt små bange alligevel - vil gerne være på den sikre side jo ;)
og hvis man jo forventer det værste, kan det jo næsten kun blive godt..
men i hvert fald - tusind tak for det hurtige svar ;)
tilføjet af smilodon
Stort udvalg?
Der findes et stort udvalg i brød i dag, så du kan sikkert finde et fiberbrød med en anden farve mug?
tilføjet af kola
Ingen problem
Det er derfor vi er her!
Du bliver næppe syg af lidt mug, højst dårlig mave, som sagt.
Takker ;)
tilføjet af kola
jo men
Nu var det jo bare lige det manden havde og han log ikke mærke til det efter før efter nogle bidder...
tilføjet af fruppe
I gamle dage
Sagde man at man skulle have noget skidt at spise, så blev man ikke syg af det senere.
Man kan jo så sige at det var en slags vaccination før man vidste hvad det gik ud på.
Selvklart er der ingen grund til at spise noget Salmonellainficeret, og dårlig fisk eller tilberedt fisk skal omgående smides ud.
Den grønne plet er en svamp, og brødet kan smage dårligt selv om man skærer et par cm af, det skyldes at svampen udsender tynde næsten usynlige tråde (mycelier) langt ud i omgivelserne, ganske som når svampe breder sig i skovbunden.
Skyder en enkelt fluesvamp op ved et træ kan den være resultatet af adskillige kvadratmeter tråde, og rent faktisk afgiver svampen mineraler til træet mens træet giver læ, en af naturens mirakler.
Nå, den blev lidt lang......
tilføjet af flaks
Du skal nok ikke gøre det til en vane ;)
Lidt i ny og næ gør nok ikke det store. Men i længden kan det være noget skidt. Og det med at skære den dårlige del fra kan være ligemeget. For muggen kan sprede sig med lange fangearme i maden. Og så får du det indenbords alligevel i det tilfælde.[f] http://videnskab.dk/content/dk/sporg_videnskaben/hvorfor_er_mug_pa_gammel_mad_farlig_at_spise_-_mens_gorgonzola_er_en_delikatesse
Mugsvampe på gammel mad kan udskille giftstoffer - såkaldte mykotoxiner - der dels kan give en alvorlig mavepine, men visse af stofferne kan også være kræftfremkaldende - Videnskab.dk
tilføjet af kola
Det er rigtigt
At blot fordi 3 skiver rugbrød ser muggent ud, så er resten absolut ikke ok selvom man ikke kan se noget på det.
Men en enkelt bid eller 2 dør man næppe af, men det kan naturligvis ikke anbefales i længden... ;)
tilføjet af Dduck
He-he....
Citat:
"og dårlig fisk eller tilberedt fisk skal omgående smides ud."
Eller på godt dansk: "Hold dig fra fisk..." 😉
tilføjet af fruppe
Brød skal have luft
I gamle dage brugte vi alle en brødkasse hvor vi blot smed brødet ind når det var pakket ud, almindeligt franskbrød kunne godt blive lidt tørt hvis det lå længe, men mug var sjældent medmindre miljøet var fugtigt kombineret med dårlig køkkenhygiejne.
Desuden hjalp det noget mere massive rugbrød med til at opretholde en anelse fugtig luft i brødkassen, hvis man glemte at lukke den blev brødet hurtigt tørt.
Og man kan jo købe brødkasser endnu, materialet er ligegyldigt, men brug ikke en tætlukket stor plastbeholder da brødet som min overvskrift antyder skal have en smule ventilation.
Svampesporer udvikler sig lynhurtigt i en tæt plastpose, man kan jo lægge brødet i køleskab, men det smager sgu bedst ved stuetemperatur.
Før i tiden var rugbrød i de små faste pakker tit mugne selv når man lige havde købt det, men det skyldtes lidt dårligere hygiejne på fabrikkerne og at de tit pakkede brødet ind før det var helt afkølet efter bagningen, det var et paradis for svampesporerne.