Hvor lang tid kan rødvin holde sig efter åbning og hvordan opbevares vinen bedst herefter, i køleskab, ved stuetemp eller noget helt andet?
tilføjet af Dulkis -u
Sæt proppen tilbage
i flaskehalsen og lad vinen stå i stuetemperatur, hvis den ligger omkring de 18 grader. Efter et døgn er den ved at være død som drikkevin, men fortvivl ikke den næste uger er den stadig fyldestgørende i sovsen.
Martha Stuart gør så meget ud af det som at fryse store isterninger af rødvinsrester, så man nemlig altid til sovsen.
Vores rødvin oplever nu aldrig derouten.
tilføjet af JensenDK
Rødvinen kan sagtens...
...overleve som drikkeklar vin et par dage i køleskab med proppen i. Og som tilskud til stegning, marinering eller sovs endnu længere.
tilføjet af Bimmer ILP
Ilten i luften laver vinen om til vineddike
Så du kan nøjes med at tage, hvad du skal
bruge. Derefter fjerner du luften med en
pumpe, eller tilsætter co2 og sætter
propen i.
Jo ældre vinen er, desto hurtigere bliver
den til vineddike.
Jo længere tid den har stået åben, desto
større del af vinen er blevet til vineddike.
Derfor er gamle vine drikkeklare, når du tager
proppen af. De andre skal ilte i et stykke
tid, for at få den rigtige smag frem.
tilføjet af joel
Gode tips tíl opbevaring af rødvinssjatter
Hvis du tit oplever at have "sjatter" tilovers, vil jeg råde dig til at erhverve dig en vinpumpe. Det er en håndpumpe med gummipropper. Fordelen ved pumpen er at den skaber et vakuum i vinflasken, hvilket hæmmer vinen i at udvikle sig - eller tabe pusten. Stil den derefter i køleskabet, og tag den ud i god tid inden du skal drikke den.
Du kan næsten ikke smage forskel.